728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

20/6/17

ΠΟΣΚΕ: Ενημέρωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές, νέες συμβάσεις και ρύθμιση οφειλών προς τράπεζες - φορείς

Τρίτη, Ιουνίου 20, 2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
(ΠΟΣΚΕ)
ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12,ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Τ.Κ 16346
ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854
Email: poske2013@gmail.com

Δ/νση Επικοινωνίας : Χαρ.Τρικούπη 12 Ηλιούπολη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές, νέες συμβάσεις και ρύθμιση οφειλών προς τράπεζες - φορείς

Το νέο τοπίο της ΠΦΥ οι νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, η πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και τα οφειλόμενα δάνεια από μέρους των ιατρών είναι θέματα που απασχόλησαν την ΠΟΣΚΕ την προηγούμενη βδομάδα. Για τα θέματα αυτά υπήρξε εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας ότι δια του Πρόεδρου της σε έκτακτη συνάντηση που έγινε στον ΕΟΠΥΥ και στην οποία παρέστη επίσης ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος και ο Πρόεδρος της ΠΟΣΙΠΥ κ. Χατζηπαναγιώτου Θεόδωρος. Παράλληλα υπήρξε συνάντηση στην ΟΠΕΜΕΔ για τα θέματα των δανείων στα οποία παρέστει ο Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Πατούλη Γεώργιο.

Τα συμπεράσματα αυτών των συναντήσεων έχουν ως κάτωθι :

1) Οι νέες συμβάσεις είναι στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας τους. Για τους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς προτείνεται για τις μεν πράξεις να παραμείνει το καθεστώς της κατά πράξη και περίπτωση με τον κλειστό προϋπολογισμό που όμως έχει διαχωριστεί σε επιμέρους κωδικούς (δηλαδή θα είναι διαφορετικός για υπερηχογραφήματα, βιοπαθολογικές εξετάσεις, αξονικές, μαγνητικές κλπ) και βάσει αυτών θα προσδιορίζεται το Clawback. Το Rebate παραμένει όπως το γνωρίζουμε. Για τις ιατρικές επισκέψεις μελετάνε σύστημα με ευέλικτες συμβάσεις ωραρίου και ανάλογη αμοιβή.

2) Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από τον ΕΟΠΥΥ θα πληρωθούν οι οφειλές του ΟΠΑΔ (και το υπόλοιπο 10% προ του 2012) και καταβάλλεται προσπάθεια και για κάποια μικρά επιμέρους ταμεία. Με το ΤΑΠΟΤΕ υπάρχει εμπλοκή λόγω προβλημάτων στην εκκαθάριση και έχει ζητηθεί η άποψη του ελεγκτικού συνεδρίου. Σύμφωνα με το ΕΟΠΥΥ την εκκαθάριση των ταμείων πλην ΟΠΑΔ, Οίκου Ναύτου και ΤΑΠΟΤΕ έχει αναλάβει ο ΕΦΚΑ. Έχει ζητηθεί νομοθετική ρύθμιση για παράταση του προγράμματος πληρωμής των ληξιπρόθεσμων που λήγει 30/6/2017 με παράλληλη μη παραγραφή τους

3) Για τις τρέχουσες δαπάνες του ΕΟΠΥΥ παρατηρείται καθυστέρηση και ζητήθηκε επιτάχυνση για την πληρωμή τους. Στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι έως Αύγουστο 2017 να έχουν πληρωθεί οι 3 πρώτοι μήνες του 2017 και εν συνεχεία τον Σεπτέμβριο και ο Απρίλιος. Εάν ο ΕΟΠΥΥ ενισχυθεί με προσωπικό με οποιονδήποτε τρόπο και από οπουδήποτε τότε θα μπορέσουν να επιταχυνθούν οι εκκαθαρίσεις και πληρωμές των δαπανών αυτών όπως μας διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ καθόσον υπάρχουν τα αντίστοιχα λεφτά.

4) Για το θέμα της ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΤΣΑΥ αναμένουμε την απόφαση του ΕΦΚΑ, από τον οποίο είχε ζητηθεί στη συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του ΕΦΚΑ κ. Μπακαλέξη να υπάρξει ενημερότητα διάρκειας τουλάχιστον 6 μηνών. Παράλληλα στην ίδια συνάντηση όπου συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ με την ιδιότητα του ως ταμίας του ΙΣΑ συζητήθηκε και η πορεία εκκαθάρισης και πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων πριν υπαχθούν στον ΕΟΠΥΥ που έχει αναλάβει ο ΕΦΚΑ. Ο πρόεδρος του ΕΦΚΑ δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση έως 30/6 και για τον λόγο αυτό έχει ζητηθεί να υπάρξει παράταση.

5) Για τα οφειλόμενα δάνεια υπάρχει σε εφαρμογή ο πρόσφατος νόμος για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης διαφορών. Σύμφωνα με τον Ειδικό Γραμματέα για το Ιδιωτικό χρέος κ. Κουρμούση μετά τις 3/8 θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο η πλατφόρμα με την οποία θα γίνονται οι αιτήσεις για να υπαχθούν οι ενδιαφερόμενοι στον νέο νόμο. Σύμφωνα με αυτόν ρύθμιση ή και κούρεμα των χρεών προς Τράπεζες , Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία μπορούν να κάνουν τα νομικά πρόσωπα ενώ προς τα παρόν τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να κάνουν ρύθμιση σε 120 δόσεις των οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. Ζητήθηκε από τον Ειδικό Γραμματέα να υπαχθούν και τα φυσικά πρόσωπα στον νόμο και για τα δάνεια προς τράπεζες, ο κ. Κουρμούσης όμως απάντησε ότι υπάρχουν αντίθετες απόψεις από μέρους φορέων και για αυτό δεν έγινε δυνατή και η πλήρης εφαρμογή του νόμου για τα φυσικά πρόσωπα όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Η ΠΟΣΚΕ θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της και θα ενημερώνει τα μέλη της για τα αποτελέσματα αυτών. Στα πλαίσια αυτά έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΕΦΚΑ κ. Τσακίρη μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΙΠΥ κ. Χατζηπαναγιώτου Θεόδωρο και υπό την αιγίδα του ΠΙΣ για να συζητηθούν το θέμα της επίσπευσης εκκαθάρισης και πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: ΠΟΣΚΕ: Ενημέρωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές, νέες συμβάσεις και ρύθμιση οφειλών προς τράπεζες - φορείς Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides