H Astellas Pharma Europe Limited υποστηρίζει τη δράση «Action on Fistula», για 4500 γυναίκες με μαιευτικό συρίγγιο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

H Astellas Pharma Europe Limited υποστηρίζει τη δράση «Action on Fistula», για 4500 γυναίκες με μαιευτικό συρίγγιο


Το πρόγραμμα «Action on Fistula» θα έχει αλλάξει 4500 ζωές μέχρι το 2020.

• Το πρόγραμμα «Action on Fistula» έχει ήδη παράσχει θεραπεία σε 2.471 γυναίκες με μαιευτικό συρίγγιο. 
• Η Astellas Pharma υποστηρίζει το Ίδρυμα «Fistula Foundation» στη δεύτερη φάση του προγράμματος για την εξάλειψη των μαιευτικών συριγγίων.


Την 23η  Μαΐου, 2017, Παγκόσμια Ημέρα για τον τερματισμό του Μαιευτικού Συριγγίου, η Astellas Pharma Europe Ltd («Astellas») δεσμεύτηκε να παράσχει την υποστήριξή της προς το Ίδρυμα «Fistula Foundation» καθώς ξεκινά η δεύτερη φάση του προγράμματος «Action on Fistula» με το φιλόδοξο στόχο να αντιμετωπιστούν θεραπευτικά 4.500 γυναίκες με μαιευτικό συρίγγιο στην Κένυα έως το 2020.
Το πρόγραμμα «Action on Fistula», το οποίο υποστηρίζεται από την Astellas, είναι ένα πρόγραμμα που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα «Fistula Foundation» το 2014 με στόχο να αλλάξει τις ζωές περισσότερων από 1.200 γυναικών στην Κένυα που πάσχουν από συρίγγιο: έναν τραυματισμό που προκαλείται από παρατεταμένο και παρεμποδιζόμενο τοκετό, ο οποίος οδηγεί σε ακράτεια κοπράνων ή ούρων ή και στα δύο. Συμβαίνει συχνότερα σε γυναίκες που ζουν σε αγροτικές κοινότητες σε χώρες με περιορισμένους πόρους, οι οποίες δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια ή δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν κάποιο νοσοκομείο. 
Το πρόγραμμα έχει ήδη:
  • προσφέρει επανορθωτική επέμβαση σε 1.471 Κενυάτισσες με μαιευτικό συρίγγιο και έχει αλλάξει τη ζωή τους.
  • αυξήσει σημαντικά τη δυνατότητα διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων στην Κένυα για την αντιμετώπιση της πάθησης μέσω ειδικής εκπαίδευσης έξι χειρουργών σε συρίγγια.
  • οργανώσει ένα δίκτυο αντιμετώπισης των συριγγίων με την ένταξη έξι κέντρων, τα οποία παρέχουν επεμβάσεις συριγγίων σε τακτική βάση, προκειμένου να επεκταθεί η πρόσβαση των γυναικών στις υπηρεσίες. .
  • θέσει σε εφαρμογή ένα σημαντικό πρόγραμμα ενημέρωσης με στόχο την αναγνώριση και την προσέλευση των γυναικών για θεραπεία.
Από το Μάιο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2020 το πρόγραμμα «Action on Fistula» θα:
  • προσφέρει χειρουργικές επεμβάσεις σε επιπλέον 2.000 γυναίκες με συρίγγιο και θα συνεχίσει να συνεισφέρει στη δυνατότητα παροχής συνεχιζόμενης θεραπείας στην Κένυα.
  • επεκτείνει το δίκτυο θεραπείας του σε έως οκτώ κέντρα θεραπείας.
  • εκπαιδεύσει επιπλέον έξι χειρουργούς στο Gynocare Women’s and Fistula Hospital της Κένυας, συμπεριλαμβανομένων γιατρών από το εξωτερικό, προκειμένου να ενισχύσει τις δυνατότητες αντιμετώπισης στην υποσαχάρια Αφρική και τη νοτιοανατολική Ασία.
  • εκπαιδεύσει 10 νοσηλευτές στα συρίγγια για την υποστήριξη των γυναικών στη διάρκεια του ταξιδιού της θεραπείας τους.
  • ιδρύσει 20 ομάδες υποστήριξης σε ολόκληρη την Κένυα που θα παρέχουν ψυχολογική βοήθεια στις ασθενείς που αναρρώνουν από συρίγγιο, οικονομική ενίσχυση και δραστηριότητες για τη δημιουργία εισοδήματος προκειμένου να συμβάλλει στην επανένταξη των γυναικών που θεραπεύονται στις κοινότητές τους.
Η Kate Grant, πρόεδρος του Ιδρύματος «Fistula Foundation», σχολιάζει, «Η συνεργασία με την Astellas μας έχει δώσει τη δυνατότητα να μεταμορφώσουμε το τοπίο της θεραπείας στην Κένυα, από μια κατάσταση όπου τα νοσοκομεία λειτουργούσαν σε μεγάλο βαθμό στο κενό, σε ένα δίκτυο που εκτείνεται σε όλη τη χώρα με έξι κέντρα που προσφέρουν θεραπεία του μαιευτικού συριγγίου σε τακτική βάση. Τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά, καθώς μας δίνεται η δυνατότητα να παρέχουμε θεραπεία σε τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό γυναικών από τον αρχικό μας στόχο».
Ο Yukio Matsui, Πρόεδρος της Astellas Pharma Europe Limited, είπε, «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτά που έχει επιτύχει το πρόγραμμα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Μέσω της δέσμευσης και των δυνατοτήτων του Ιδρύματος «Fistula Foundation» που εργάζεται για την εκπαίδευση χειρουργών και την κινητοποίηση ομάδων στην Κένυα, η Δράση «Action on Fistula» έχει μεταμορφώσει τις ζωές σε τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό γυναικών από ό,τι προγραμματιζόταν αρχικά.  Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο.
«Στα επόμενα τρία χρόνια έχουμε θέσει στους εαυτούς μας τον φιλόδοξο στόχο να παρέχουμε θεραπεία σε πολύ περισσότερες γυναίκες με αυτή την εξουθενωτική πάθηση και να χτίσουμε μία ακόμα πιο ισχυρή υποδομή στην Κένυα ώστε η κληρονομιά του προγράμματος «Action on Fistula» να διαρκέσει πολλά χρόνια».
Παρότι πρακτικά έχει εξαλειφθεί στις αναπτυγμένες χώρες, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA) εκτιμά ότι κάθε χρόνο στην Κένυα παρουσιάζονται 3.000 νέα περιστατικά μαιευτικών συριγγίων, με περίπου ένα έως δύο συρίγγια σε κάθε 1.000 τοκετούς.
Οι γυναίκες με συρίγγιο συχνά υφίστανται σοβαρό κοινωνικό στιγματισμό λόγω της οσμής, που είναι συνεχής και ταπεινωτική, και σε πολλές περιπτώσεις απομακρύνει την οικογένεια, τους φίλους και τους γείτονες των ασθενών. Όντας στιγματισμένες, οι γυναίκες αυτές αντιμετωπίζουν συχνά την άρνηση στην πρόσβαση στην εκπαίδευση και την εργασία και αφήνονται να διάγουν τη ζωή τους στην απομόνωση και τη φτώχεια.
Το πρόγραμμα «Action on Fistula» αναγνωρίστηκε στα βραβεία Better Society Awards 2017 για το έργο του με το Ίδρυμα « Fistula Foundation » στην κατηγορία «Συνεργασία με Διεθνή Φιλανθρωπική Οργάνωση» και στα βραβεία Communiqué Awards 2017 στην κατηγορία «Αριστεία στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη».
Η Astellas έχει αναλάβει τη δέσμευση για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της κοινωνίας, βελτιώνοντας την Πρόσβαση στην Υγεία και τις ιατρικές λύσεις, προωθώντας την επιστημονική πρόοδο και ενισχύοντας την υγεία των κοινοτήτων μας. Η δράση «Action on Fistula» είναι ένα εμβληματικό πρόγραμμα της πρωτοβουλίας «Επιταχυνόμενη Πρόσβαση» (Access Accelerated), μίας συνεργασίας πολλαπλών παραγόντων, η οποία επικεντρώνεται στη βελτίωση της περίθαλψης των μη μεταδοτικών ασθενειών και υποστηρίζεται από την Astellas Pharma Inc.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.astellas.eu/action‐on‐fistula 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων