ΠΟΣΚΕ: Να ανακληθεί η οδηγία για τις ιατρικές επισκέψεις | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΠΟΣΚΕ: Να ανακληθεί η οδηγία για τις ιατρικές επισκέψεις

Επαναλαμβάνει το αίτημά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ) για άμεση ανάκληση της από 23/6/2017 οδηγίας του ΕΟΠΥΥ, η οποία αφορά τον ημερήσιο αριθμό επισκέψεων, την ελάχιστη χρονική διάρκεια επίσκεψης και την κοινοποίηση του ωραρίου του κάθε ιατρού, ζητώντας περαιτέρω διαβούλευση. 
Το αρχικό αίτημά της κατατέθηκε στον ΕΟΠΥΥ στις 26/6/17 και σε συνέχεια υπήρξε ανακοίνωση του Οργανισμού ότι το μέτρο θα ισχύσει από 1/9/17. 
Σε επικοινωνία της ΠΟΣΚΕ με τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τo σχετικό δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας, ζητήθηκε να μην γίνουν μονομερείς ενέργειες, δεδομένου ότι οι οδηγίες που εκδόθηκαν στερούνται επιστημονικής βάσεως. Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να τίθεται θέμα ελάχιστης χρονικής διάρκειας επίσκεψης, καθώς αυτό μόνο ο θεράπων ιατρός, βάσει της επιστημονικής δεοντολογίας, το κρίνει.
"Με δεδομένο ότι θα υπάρξουν νέες συμβάσεις, με τις οποίες θα καθοριστεί από κοινού το πλαίσιο συνεργασίας και που σύμφωνα με την ΠΟΣΚΕ πρέπει να είναι συλλογικές με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, για όσους ιατρούς το επιθυμούν, κατά πράξη και περίπτωση, ζητούμε την ανάκληση της ανωτέρω οδηγίας", επισήμανε κατηγορηματικά ο Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ Φώτιος Πατσουράκος.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων