Χιλιάδες οι κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας. Τι δεν μας είπαν; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Χιλιάδες οι κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας. Τι δεν μας είπαν;

της Κασσιανής Τσώνη, medlabnews.gr
Γέμισε με κλήσεις από την αρχή του έτους, η Δημοτική Αστυνομία και χθες έκανε απολογισμό.

Συνολικά 53.336 κλήσεις για παράνομη στάθμευση έκοψε η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2017. Το 53% των παραβάσεων αφορούσε σε αντικοινωνική στάθμευση, καθώς το 22% των οδηγών είχε παρκάρει πάνω σε πεζοδρόμιο, το 17% σε πεζόδρομο, το 11% σε ράμπες ΑμεΑ και το 3% πάνω σε πλατεία. 

Σε 647 περιπτώσεις αντικοινωνικής στάθμευσης η Δημοτική Αστυνομία επιστράτευσε το μέτρο της «δαγκάνας» ακινητοποιώντας τα οχήματα, ενώ σε 167 εξ αυτών το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε με γερανό.
Αφαιρέθηκαν 10.787 πινακίδες

Από τις περιπτώσεις παράνομης και αντικοινωνικής στάθμευσης που βεβαιώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2017 (Ιανουάριος 8.302, Φεβρουάριος 8.391, Μάρτιος 10.953, Απρίλιος 6.722, Μάιος 9.799, Ιούνιος 9.079), η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων προχώρησε και στην αφαίρεση 10.787 πινακίδων. Το 42% είχε σταθμεύσει σε πεζόδρομο, ενώ το 55% σε σημεία όπου απαγορεύεται, με σήμανση, η στάση και η στάθμευση.

Οι δρόμοι της πρωτεύουσας στους οποίους βεβαιώθηκαν οι περισσότερες παραβάσεις είναι οι εξής: Π. Ιωακείμ (1.341), Αγίου Μάρκου (936), Αμερικής (738), Θεσσαλονίκης (694), Χατζηχρήστου (404), Μιλτιάδου (398), Κανάρη (379), Πεσμαζόγλου (370), Ερμού (338), Σόλωνος (312) και περιμετρικά της πλατείας Φιλικής Εταιρείας (260).

184.231 παραβάσεις στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας Ανδρέα Βαρελά, εξίσου σημαντικά είναι τα αποτελέσματα και στον έλεγχο του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης. «Το πρώτο εξάμηνο του 2017 σημειώθηκαν και 184.231 παραβάσεις στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης» δήλωσε ο κ. Βαρελάς, σημειώνοντας ότι «από αυτές το 55% των παραβατών δεν είχε καταβάλει τέλος στάθμευσης, το 23% είχε σταθμεύσει παρανόμως σε θέσεις μονίμων κατοίκων και το 4% είχε υπερβεί χωρίς να ανανεώσει τον χρόνο στάθμευσης».

Τι δεν μας είπαν;

Είναι χαρακτηριστικό ότι η δημοτική αστυνομία έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο με παράδειγμα ένα μικρό στενό πίσω από το ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Μ.Τ.Σ
που λέγεται Ευζώνων. Σε αυτό το στενό που ουσιαστικά οδηγεί στην πίσω πόρτα του Νοσοκομείου και στο πάρκινγκ του καφέ του Πάρκου Ελευθερίας δεκαετίες παρκάρουν στην κυριολεξία πάνω σε κατσάβραχα γιατροί και ασθενείς των διπλανών Νοσοκομείων ΝΙΜΤΣ, Αιγινήτειο, Αρεταίειο. Ο Δήμος Αθηναίων πήρε απόφαση να τον χαρακτηρίσει πεζόδρομο και έβαλε μια ταμπέλα στην αρχή του δρόμου. Τίποτα άλλο. Καμία διαμόρφωση. Επιστράτευσε την Δημοτική Αστυνομία για τουλάχιστον τρεις με τέσσερις μήνες και αφαιρούσε τις πινακίδες όλων όσων τολμούσαν να παρκάρουν, όπως έκαναν χρόνια. Καμιά προειδοποίηση αλλά και καμιά αντίδραση στις εκτεταμένες αντιδράσεις των θιγόμενων οδηγών. Απείρου κάλους συζητήσεις στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας έγιναν με ασθενείς, με γιατρούς και πολλές χιλιάδες κόσμου που είχαν έρθει από την επαρχία και τόλμησαν να παρκάρουν στα κατσάβραχα του στενού στην Ευζώνων. Μετά από πολλούς μήνες και αφού γέμισαν τα ταμεία του Δήμου, έβαλαν κολονάκια και ειδικά πλαστικά προκειμένου να αποτρέπουν τους οδηγούς να αφήσουν το αυτοκίνητό τους. Κάτι που θα έπρεπε να το έχουν κάνει από την πρώτη ημέρα.

Γ. Καμίνης: Μάχη κατά της αντικοινωνικής στάθμευσης

«Ενθαρρύνουμε τη Δημοτική Αστυνομία να συνεχίσει με την ίδια προσήλωση να προστατεύει τον δημόσιο χώρο και το δικαίωμα των πολιτών να περπατούν ανεμπόδιστα στην πόλη τους» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος σχολιάζοντας τον απολογισμό της Δημοτικής Αστυνομίας για το πρώτο εξάμηνο του 2017 τόνισε ότι «έχει γίνει αντιληπτό στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας ότι η μάχη κατά της αντικοινωνικής στάθμευσης είναι ουσιαστική και θεμελιώδης για τη λειτουργία της πόλης, και δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα».


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων