ΠΟΣΙΠΥ: Εξαιρετικά Επείγον. Διαδικασία συμψηφισμού Clawback μέχρι 31-8-17 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΠΟΣΙΠΥ: Εξαιρετικά Επείγον. Διαδικασία συμψηφισμού Clawback μέχρι 31-8-17

Στις 9-8-17 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων των Ενώσεων ΠΦΥ και των ιδιωτικών Κλινικών με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κο Μπερσίμη με θέμα τον συμψηφισμό του claw back των ετών 2013-2015 με το αντίστοιχο 10% που μας έχει παρακρατηθεί.

Το ποσό του claw back (πέραν των μέχρι σήμερα ήδη παρακρατηθέντων) το οποίο αντιστοιχεί στα έτη 2013 – 2015 ανέρχεται για τα Διαγνωστικά περίπου στα 250 εκ €.

Αυτό το ποσό, βάσει του τελευταίου Ν. 4486/7-8-17 άρθ. 97.δ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) μπορεί να συμψηφιστεί με την παρακράτηση 10% που έχει γίνει τα έτη 2012 - 2015.

Το δε υπόλοιπο claw back που θα απομείνει, θα παρακρατηθεί σε μηνιαίες δόσεις έως το τέλος του 2018

Το πρόβλημα που παρουσιάζεται τώρα είναι ο χρόνος.

Ενώ ο Νόμος περί συμψηφισμού δημοσιεύτηκε μόλις προχθές, η Τρόικα απαιτεί την περάτωση του συμψηφισμού έως τις 31-8-2017, θέτοντάς την ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης.

Τα δικαιολογητικά που θα απαιτηθούν είναι:

1) Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα
2) Τιμολόγια για το 10% (για όσα φυσικά πρόσωπα έκοβαν το 90% της οφειλής)
3) Υπεύθυνη Δήλωση (το κείμενο θα δοθεί από τον ΕΟΠΥΥ)

Έτσι ο ΕΟΠΥΥ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινώσει την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, μέσω ανακοινώσεων στην ιστοσελίδα του και με προσωπικά μηνύματα.

Δυστυχώς μέσα στην κορύφωση των διακοπών μας θα πρέπει να έχουμε τον νου μας να ετοιμάσουμε και να καταθέσουμε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να ενημερώνεστε από τις ανακοινώσεις και τα μηνύματα του ΕΟΠΥΥ, της ΠΟΣΙΠΥ και των Ιατρικών Συλλόγων για άμεση ανταπόκριση.

Για την ενημέρωση,

Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας

Θ. Χατζηπαναγιώτου     Σπ. Κραμποβίτης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων