Θέατρο ΑΡΓΩ: Η Αγάπη άργησε μια μέρα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Θέατρο ΑΡΓΩ: Η Αγάπη άργησε μια μέρα

Το 2002 στην οδό Ελευσινίων 15 στο Μεταξουργείο άνοιξε η πόρτα ενός θεάτρου. Η Αιμιλία Υψηλάντη με περισσή φροντίδα διαμόρφωσε ένα διατηρητέο κτίσμα και το μεταμόρφωσε σ’ ένα χώρο έτοιμο να φωτιστεί με θεατρικές αναζητήσεις. Και το θέατρο ονομάστηκε «Αργώ». Πήρε το όνομα από το μοναχικό καράβι του Ιάσωνα, αναζητώντας την περιπέτεια. Γιατί το ίδιο το θέατρο είναι μια περιπέτεια όπως εξ άλλου και η ίδια η  ζωή. Η περιπέτεια της Αργούς συμπλήρωσε 15 χρόνια μέχρι σήμερα. Περιπλανήθηκε, βιώνοντας νίκες και ήττες, στιγμές χαράς και στιγμές απογοήτευσης. Πάντα όμως αναζητώντας μέσα απ’ το θέατρο τις κρυφές πτυχές της ζωής των ανθρώπων.   
Μετά από αυτά τα 15 χρόνια το « Αργώ» αποφάσισε ν’ αλλάξει ρότα. Και το ταξίδι που αρχίζει απ’ αυτόν τον χειμώνα, αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον για όλους τους καλλιτέχνες που αποφάσισαν να συνταξιδέψουν. Κι όλοι μαζί ελπίζουμε ότι θα προσφέρουμε ξεχωριστέςστιγμές σε όσους θεατές αποφασίσουν να μας παρακολουθήσουν.   
Η κεντρική σκηνή θα φιλοξενήσει δύο σημαντικά έργα, όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά γυναίκες ηθοποιοί. Η έναρξη θα γίνει τον Οκτώβριο με το εμβληματικό έργο της Λιλής Ζωγράφου «Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ».  Τον Ιανουάριο θα ακολουθήσει το πασίγνωστο έργο του Ρομπέρ Τομά «ΟΚΤΩ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ». Και τα δύο έργα θ’ ανέβουν σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι. 
Παράλληλα το δεύτερο θέατρο που διαθέτει το «Αργώ», ο υπόγειος καλαίσθητος χώρος, μετονομάζεται από φέτος A Small Argo full of Art”. Στο μικρό Αργώ θα παρουσιαστούν εννέα παραστάσεις, σηματοδοτώντας μια οργανωμένη αναζήτηση σε καινούργιες ιδέες, στη σύγχρονη δραματουργία και σε νέες ομάδες καλλιτεχνών.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων