Συνδιάσκεψη ΠΙΣ με τους Ιατρικούς Συλλόγους στην Κω | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συνδιάσκεψη ΠΙΣ με τους Ιατρικούς Συλλόγους στην Κω

Στην Κω η Συνάντηση – Συνδιάσκεψη του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων

Τελετή Αναπαράστασης του Όρκου του Ιπποκράτη με βράβευση των αριστευσάντων αποφοίτων 7 Ιατρικών Σχολών της χώρας

Συνάντηση-συνδιάσκεψη του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, με θέμα: «Πολιτική υγείας για τη νησιωτική Ελλάδα», πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου 2017 στην Κω.

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στον ανύπαρκτο εθνικό σχεδιασμό για τη στελέχωση δημόσιων και ιδιωτικών δομών του συστήματος υγείας, στις ελλείψεις και αδυναμίες, ενώ τόνισε την ανάγκη, μέσα από τη συνεργασία όλων, της στελέχωσης της νησιωτικής Ελλάδας αλλά και της επάρκειας των υποδομών, ώστε οι νησιώτες να αισθάνονται ασφαλείς, το ίδιο και οι τουρίστες που αποτελούν πλούτο για τη χώρα μας.

Οι Πρόεδροι ιδιαίτερα των νησιωτικών περιοχών αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες στα προβλήματα, έκαναν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους προκειμένου να ενεργήσει η Πολιτεία προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός συστήματος κάλυψης των αναγκών. Στόχος είναι η ασφαλής περίθαλψη των νησιωτών, αλλά και η προαγωγή του ιατρικού τουρισμού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Ασκληπιείο της Κω, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αναπαράστασης του Όρκου του Ιπποκράτη, η απαγγελία του από τους πρωτεύσαντες αποφοίτους των 7 Ιατρικών Σχολών και η βράβευσή τους από το Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και τους Προέδρους των 7 Ιατρικών Σχολών.

Η Τελετή οργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με τη συνεργασία του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος και του Ιατρικού Συλλόγου της Κω.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Σ., οι Πρόεδροι των Ιατρικών Σχολών, οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, πολλά μέλη του ιατρικού κόσμου και πλήθος άλλων πολιτών της Κω.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, επαίνεσε στο χαιρετισμό του τους πρωτεύσαντες και έστειλε το μήνυμα της μέγιστης προσπάθειας και βράβευσης της αριστείας στο τόπο του Ιπποκράτη, στον οποίο αναφέρονται όλοι οι ιατροί του κόσμου, καθώς και την ανάγκη ενδυνάμωσης της Ιπποκρατικής ιδέας, των αξιών και του πολιτισμού.

«Πέραν από τα όσα προβλήματα ταλανίζουν τη χώρα μας, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε το πολιτισμό και τις αξίες μας», τόνισε ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ..

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα συνεχίσει να πορεύεται προς αυτή την κατεύθυνση, στέλνοντας αυτά τα μηνύματα, όπου μπορεί και όσο ακούγεται η φωνή του, για να πορευτεί η χώρα προς το μέλλον με αξιοπρέπεια και αξίες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων