Οδηγίες προς τους Ιατρούς για τον συμψηφισμό οφειλομένων 2012-2015 με ανείσπρακτα ποσά από rebate-clawback 2013-2015 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οδηγίες προς τους Ιατρούς για τον συμψηφισμό οφειλομένων 2012-2015 με ανείσπρακτα ποσά από rebate-clawback 2013-2015

Δημοσιεύτηκαν οι οδηγίες προς τους Ιατρούς για τον συμψηφισμό οφειλομένων 2012-2015 με ανείσπρακτα ποσά από rebate-clawback 2013-2015.

Για να βρεθούν τα ποσά που είτε οφείλουν τα διαγνωστικά εργαστήρια στον ΕΟΠΥΥ, είτε οφείλει ο ΕΟΠΥΥ στους παρόχους, θα πρέπει να ακολουθηθούν τα παρακάτω βήματα :

1) Στην Ενημέρωση Συναλλασσομένων υπάρχει ανηρτημένη η «ΚΑΡΤΕΛΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΠΟΣΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ (CLAWBACK) ΚΑΙ ΠΟΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ (REBATE) 2013-2015».

2) Στη στήλη ΥΠΟΛΟΙΠΟ που υπάρχει σε αυτήν την καρτέλα, θα πρέπει να προστεθούν τα ποσά αυτής της στήλης μεταξύ τους και το άθροισμα αυτό θα κάνει το ποσό Χ.

3) Στο e-ΔΑΠΥ (εκεί που καταχωρούμε τα παραπεμπτικά) , δημιουργήθηκε καινούργιο κουμπί Συμψ. Οφειλών 12-15, όπου πατώντας σε αυτό, εμφανίζεται η Κατάσταση οφειλών 12-15 και ως ποσό Ψ θα ορίσουμε το ΣΥΝ.ΥΠΟΛ.ΟΦΕΙΛΗΣ.

4) Για να υπολογίσουμε το ποσό της οφειλής (είτε της δικής μας προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., είτε το αντίστροφο), θα πρέπει από το ποσό Χ να αφαιρέσουμε το ποσό Ψ.

Α) Αν το αποτέλεσμα της πιο πάνω αφαίρεσης είναι θετικό, σημαίνει ότι ο πάροχος συνεχίζει να οφείλει στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., το ποσό που προκύπτει.

Β) Αν το αποτέλεσμα της πιο πάνω αφαίρεσης είναι αρνητικό, σημαίνει ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. οφείλει στον πάροχο το ποσό που προκύπτει.

Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με το ποσό οφειλής μπορείτε να επιλέξετε την ενέργεια « Προσέλευση σε αρμόδια ΠΕ.ΔΙ για τακτοποίηση διαφοράς» και να πατήσετε την συνέχεια. Θα εμφανιστεί νέο μήνυμα στο οποίο θα σας προτρέπει να προσέλθετε το αργότερο μέχρι την 24η Οκτωβρίου 2017 στην αρμόδια ΠΕ.ΔΙ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων