Υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΦΚΑ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΦΚΑ

Αφορά τους ασφαλισμένους που αποκλείονται από τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Στον αντίποδα, το υπουργείο Εργασίας φαίνεται πως “κλείδωσε” την υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΦΚΑ, σε περιπτώσεις ασφαλισμένων που αποκλείονται από τον εξωδικαστικό μηχανισμό, και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να ενταχθεί σε αυτή η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών.
Σύμφωνα με πλειοψηφία στην υπό έγκριση υπουργική απόφαση θα προβλέπεται ότι το χρέος του οφειλέτη, εφόσον προηγηθεί κούρεμα έως και 85% των προσαυξήσεων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 8πλάσιο του εισοδήματός του. Όσον αφορά την συνολική περιουσία του οφειλέτη, αυτή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 25πλάσιο του χρέους του.
Για όσους ενταχθούν, η ρύθμιση θα προβλέπει κούρεμα προσαυξήσεων έως και 85%, ενώ το ύψος και το πλήθος των δόσεων – έως και 120 με κατώτατη δόση τα 50 ευρώ – θα προκύπτει από μια εξίσωση με δυο βασικούς συντελεστές: το μηνιαίο εισόδημα του οφειλέτη και το χρέος του.
“Κλειδωμένη” θεωρείται και η συμφωνία για το κατώτατο όριο στις συντάξεις χηρείας στα 384 ευρώ αν ο θανών είχε 20 και πλέον έτη ασφάλισης. Για όσους είχαν 15-20 έτη το αντίστοιχο πλαφόν θα είναι στα 360 ευρώ.
Συμφωνία υπήρξε και για το θέμα των απεργιών, με την ηγεσία του υπουργείου να υποχρεούται να καταθέσει άμεσα προς ψήφιση διάταξη που θα προβλέπει ότι για την απαρτία και τη λήψη απόφασης απεργίας στις συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων θα απαιτείται η συμμετοχή του 1/2 (από το 1/3 που ισχύει) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων