Μην καθυστερείς! Ενημερώσου τώρα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μην καθυστερείς! Ενημερώσου τώρα

Το μήνυμα της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας για την 12η Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας

"Μην καθυστερείς! Ενημερώσου τώρα" (DONT DELAY- CONNECT TODAY) είναι το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας αρθρίτιδας, προτρέποντας έτσι στην έγκαιρη διάγνωση. 
Η 12η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί από το 1996 ως Ημέρα Αρθρίτιδας/Ρευματισμού, έπειτα από πρωτοβουλία της Διεθνούς Οργάνωσης για την Αρθρίτιδα και το Ρευματισμό και με την στήριξη των Ηνωμένων Εθνών. 
Με τον όρο αρθρίτιδα περιγράφεται η φλεγμονή των αρθρώσεων που εκδηλώνεται με πόνο, δυσκαμψία, πρήξιμο, ερυθρότητα, θερμότητα, περιορισμό της κινητικότητας σε μία ή περισσότερες αρθρώσεις και αποτελεί κλινικό χαρακτηριστικό πολλών ρευματικών παθήσεων. 
Ρευματικές παθήσεις με κλινικά συμπτώματα αρθρίτιδας είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, το σύνδρομο Sjögren και οι αγγειίτιδες, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα, η ουρική αρθρίτιδα, η οστεοαρθρίτιδα κ.ά. πλήττουν άτομα όλων των ηλικιών (ακόμα και την παιδική ηλικία) και τα δύο φύλα.
Σύμφωνα με τον κ. Χαράλαμπος Μπερμπερίδη, Πρόεδρο της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας & Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδας(Ε.Ρ.Ε-ΕΠ.Ε.Ρ.Ε), οι επιπτώσεις των παθήσεων δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των ασθενών καθώς προκαλούν επίσης κούραση, αδυναμία, και δυσκολία στον ύπνο με αποτέλεσμα πολλοί να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την εργασία τους ή  και τις καθημερινές ασχολίες τους.
Πολύ σημαντικός παράγων για την εξέλιξη των Ρευματικών Παθήσεων, αποτελεί η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή τους από τον Ρευματολόγο, καθώς φαίνεται ότι η σωστή διάγνωση και η χορήγηση της ενδεδειγμένης θεραπευτικής αγωγής σε αρχικά στάδια, μπορεί να οδηγήσει σε καταστολή των συμπτωμάτων, που θα απαλλάξει τον ασθενή από πόνο και αναπηρία.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την κα Ευαγγελία Καταξάκη,  Γενική Γραμματέα της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ, εκτιµάται ότι περίπου 3.000.000 άτοµα πάσχουν από ρευµατικές και μυοσκελετικές παθήσεις, ορισμένες από τις οποίες εάν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα και κατάλληλα, οδηγούν σε αυξημένη νοσηρότητα, αναπηρία και θνητότητα.
Για το λόγο αυτό η Ε.Ρ.Ε.-ΕΠ.Ε.Ρ.Ε. έχει ξεκινήσει από το 2014 την «Πανελλήνια Ενημερωτική Εκστρατεία» με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ρευματικές παθήσεις, με σύνθημα: «Πρώιμη διάγνωση – Έγκαιρη παρέμβαση».
Βασικό όχημα της προσπάθειας της Ε.Ρ.Ε. – ΕΠ.Ε.Ρ.Ε. για την ενημέρωση των ασθενών, των φροντιστών τους αλλά και του ευρέως κοινού, είναι η ενημερωτική ιστοσελίδα της εκστρατείας www.tosomasoumilaei.gr. Εκεί, ο επισκέπτης μπορεί να βρει αναλυτικές πληροφορίες για τις ρευματικές παθήσεις και τις θεραπείες τους, χρήσιμες συμβουλές για τις παθήσεις αυτές, τους συλλόγους ρευματοπαθών ασθενών ανά την Ελλάδα, αλλά και να αναζητήσει ρευματολόγο στην περιοχή το

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων