2ο Πανελλήνιο Συνεδρίο του Τμήματος Μελέτης και Αποκατάστασης Βλαβών Νωτιαίου Μυελού της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΕΕΦΙΑπ) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

2ο Πανελλήνιο Συνεδρίο του Τμήματος Μελέτης και Αποκατάστασης Βλαβών Νωτιαίου Μυελού της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΕΕΦΙΑπ)


Άνθρωποι συνήθως σε ηλικία παραγωγική, άνθρωποι αποφασιστικοί, δυνατοί, με σοφία, άνθρωποι με δίψα για ζωή με ποιότητα και αξιοπρέπεια, άνθρωποι που ενδεχομένως μετακινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο, άνθρωποι με παραπληγία ή τετραπληγία, αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν την μοναδική θεματολογία του σημερινού πολύ-επιστημονικού συνεδρίου.

Με τους πλέον συντηρητικούς υπολογισμούς στην Ελλάδα αναμένουμε 200 νέα περιστατικά με κάκωση νωτιαίου μυελού ετησίως και ο αριθμός των ατόμων με παραπληγία ή τετραπληγία που ζουν μέσα στην κοινότητα, πρέπει να φτάνει τα 8.000-10.000 άτομα.
Το Τμήμα Μελέτης & Αποκατάστασης Βλαβών Νωτιαίου Μυελού της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΕΕΦΙΑπ), μέλους της Διεθνούς Εταιρείας Νωτιαίου Μυελού (International Spinal Cord Society, ISCoS), σε συνεργασία με το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, διοργανώνουν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο του τμήματος. Τίτλος του συνεδρίου: «Από την πρόληψη στην Επανένταξη: Εκεί που συναντιόμαστε όλοι», 24-25 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη.

Η αποκατάσταση ατόμων που έχουν υποστεί βλάβη στον νωτιαίο μυελό απαιτεί εξειδικευμένες και σωστά οργανωμένες υπηρεσίες υγείας. Σ’ αυτόν ακριβώς τον θεματικό άξονα θα κινηθούν οι εργασίες του συνεδρίου. Καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές, κάποιοι εκ των οποίων θα παραβρεθούν στο Συνέδριο και ως και εκπρόσωποι της ISCoS, θα μεταφέρουν τη γνώση τους, την εμπειρία τους, τους προβληματισμούς τους, καθώς και τις πλέον έγκυρες και τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά στη διαχείριση ποικίλων θεμάτων που απασχολούν τα άτομα με βλάβη/ κάκωση νωτιαίου μυελού.

Το Συνέδριο θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι όλων των εξειδικευμένων μελών της ομάδας αποκατάστασης για τα άτομα με βλάβη νωτιαίου μυελού (ειδικοί ιατροί φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, νοσηλευτές, νοσηλευτές πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, προπονητές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, ομάδες υποστήριξης) καθώς και ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (νευρολόγοι, νευροχειρουργοί, ορθοπαιδικοί, ουρολόγοι) με σκοπό τη διεπιστημονική προσέγγιση των θεμάτων του Συνεδρίου.

Παράλληλα, η δυναμική παρουσία του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών δίνει τη δυνατότητα διεξαγωγής διαδραστικών επιστημονικών συναντήσεων, κατά τις οποίες άνθρωποι με παραπληγία και τετραπληγία θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις προσωπικές τους θέσεις και τα δικά τους ερωτήματα.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να ενημερώσει, να προβληματίσει και να συμβάλλει ουσιαστικά στην εξέλιξη όλων των βασικών θεμάτων που αφορούν στον τομέα των κακώσεων του νωτιαίου μυελού. Ευχή όλων είναι, οι εργασίες του Συνεδρίου να αποτελέσουν αφενός αφορμή για πιο αποδοτικές συνεργασίες με όλους τους επαγγελματίες υγείας, αφετέρου να αναδείξουν την ανάγκη χάραξης νέας και σύγχρονης πολιτικής στο χώρο της υγείας για τα άτομα με παραπληγία και τετραπληγία.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων