ΙΣΑ Επιστολή προς ΕΟΠΥΥ για Συμψηφισμό clawback και αποπληρωμή ληξιπροθέσμων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΙΣΑ Επιστολή προς ΕΟΠΥΥ για Συμψηφισμό clawback και αποπληρωμή ληξιπροθέσμων


Προς τον
κ. Σ. Μπερσίμη Πρόεδρο ΕΟΠΠΥ Κηφισίας 39, Μαρούσι
Κοινοποίηση: κ. Α. Ξανθό Υπουργό Υγείας
Αθήνα 14.11.2017 ΑΠ 24155
Θέμα: Συμψηφισμός clawback και αποπληρωμή ληξιπροθέσμων

Κύριε Πρόεδρε,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την παρούσα υποβάλει επίσημα ως εύλογα και αυτονόητα για την ιατρική κοινότητα τα παρακάτω δύο αιτήματα ενόψει του συμψηφισμού των οφειλομένων για τα έτη 2012-2015:
  1. (1)  Θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να προβεί σε νέα ανάρτηση για καθένα εκ των παρόχων μετά από συνεκτίμηση του αιτιολογικού και διατακτικού της ΣτΕ 1874/2017 απόφασης με την οποία ακυρώθηκε η ΕΜΠ 5/17.11.2012 απόφαση του Υπουργού των Οικονομικών και η 49976/5.12.2012 απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ με τις οποίες καθορίστηκαν οι τρόποι αποζημίωσης των συμβεβλημένων παρόχων υγείας για την πραγματοποίηση ιατρικών πράξεων και παρακλινικών εξετάσεων και ορίστηκε αποζημίωση με νέα ανώτατη ασφαλιστική τιμή για διαγνωστικές εξετάσεις. Η απόφαση αυτή είναι δεσμευτική και πρέπει άμεσα ο ΕΟΠΥΥ να προσαρμοστεί κατά συνταγματική επιταγή.
  2. (2)  Ενόψει των παραπάνω αλλά και της μέχρι σήμερα παράλειψης τόσο του ΕΟΠΥΥ όσο και του ΕΦΚΑ, κατά το μέρος που ο κάθε φορέας έχει αρμοδιότητα, να προβεί στην εκκαθάριση και καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τα έτη 2010-2011-2012, θεωρούμε αυτονόητο ότι η όποια καταβολή εκ μέρους ιατρού μέλους μας παρόχου θα πρέπει χρονικά να έπεται της πλήρους και ολοσχερούς εξόφλησης των παραπάνω.
    Τα παραπάνω επιβάλουν οι αρχές της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης καθώς και τα συναλλακτικά ήθη.
    ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  3. ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
  4.  Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων