Σχεδόν οκτώ εκατομμύρια ευρώ συγκεντρώθηκαν σε «Μαραθώνιο Αγάπης» της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σχεδόν οκτώ εκατομμύρια ευρώ συγκεντρώθηκαν σε «Μαραθώνιο Αγάπης» της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης

Πάνω από 7,9 εκατομμύρια ευρώ για φιλανθρωπική βοήθεια, κατά ένα εκατομμύριο ευρώ περισσότερα από πέρυσι, συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ κατά την πολύωρη εκδήλωση συμπαράστασης "Φως στο σκοτάδι" της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, όπως ανακοινώθηκε απόψε από τους υπεύθυνους της εκπομπής.
Πρόκειται για ένα είδος "Μαραθώνιου Αγάπης" που διοργανώνει κάθε Παραμονή Χριστουγέννων, εφέτος για 40η στη σειρά χρονιά, η δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, με την ενεργό συμμετοχή πολλών προσωπικοτήτων, των οποίων επικεφαλής ήταν χθες, για πρώτη φορά στο αξίωμα αυτό, ο νέος Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, που δέχονταν τηλεφωνικά τις προσφορές των τηλεθεατών.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Αυστριακός πρόεδρος, χρειάζεται τόσο ένα κοινωνικό κράτος που λειτουργεί, όσο και οι προσφορές για φιλανθρωπικούς σκοπούς, καθώς, κατά την άποψή του, "ακόμη και ένα πολύ καλό κοινωνικό σύστημα δεν μπορεί ποτέ να είναι τόσο τέλειο και γι αυτό χρειαζόμαστε και τις πολλές οργανώσεις και τις δράσεις προσφοράς, οι οποίες δεν χρηματοδοτούνται από φορολογικά έσοδα αλλά από ιδιωτικές προσφορές".
Γενικά, οι Αυστριακοί (ο συνολικός πληθυσμός της Αυστρίας ανέρχεται σε 8,7 εκατομμύρια κατοίκους) συνεχίζουν να είναι πρόθυμοι να προσφέρουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί εφέτος από δωρεές για αναξιοπαθούντες συνανθρώπους τους αναμένεται να φθάσει τα 630 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοινώθηκε από αυστριακές φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Τα περισσότερα χρήματα που δωρίζουν οι Αυστριακοί πολίτες - πολλές φορές και από το ίδιο το υστέρημά τους - προορίζονται κυρίως για παιδιά, για φιλοζωικές οργανώσεις, για την αντιμετώπιση καταστροφών στην χώρα, για επαίτες και αστέγους.
Ο αριθμός των οργανώσεων που μοιράζονται την ιδιωτική αυτή φιλανθρωπική βοήθεια έχει εξαπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια και ανέρχεται σήμερα σε πάνω από 250, ενώ τα μεγαλύτερα ποσά των δωρεών λαμβάνουν η κεντρική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas, ο Αυστριακός Ερυθρός Σταυρός και τα Παιδικά Χωριά SOS.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις, ο αριθμός των πολιτών στην Αυστρία που προσφέρουν για το συνάνθρωπό τους, αυξήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια, σε σχέση με την μικρή μείωσή του στο παρελθόν, και σήμερα ένα ποσοστό 62 % του πληθυσμού φέρεται να προσφέρει για το συνάνθρωπο.
Όπως αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους των ανθρωπιστικών οργανώσεων, η Αυστρία είναι παραδοσιακά μια χώρα των σχετικά μικρών ανθρωπιστικών δωρεών με μεγάλη συμμετοχή του γενικού πληθυσμού, αλλά με πολύ μικρή συμμετοχή των πλουσίων.
Το ύψος της ετήσιας κατά κεφαλήν ανθρωπιστικής βοήθειας των Αυστριακών ανέρχεται σε 74 ευρώ (η Αυστρία βρίσκεται στη 10η θέση στην Ευρώπη) και το ποσό αυτό είναι αρκετά υψηλότερο από εκείνο, για παράδειγμα, στην Τσεχία με 27 ευρώ, ή στη Γαλλία (52 ευρώ), αλλά είναι χαμηλότερο από τα 111 ευρώ στη Σουηδία και απέχει σημαντικά από εκείνο στην Ελβετία όπου βρίσκεται στα 200 ευρώ.
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων