Ο Δημήτρης Χατζής με το ρομπότ Troopy που κατασκευάζει κατακτά τον κόσμο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Δημήτρης Χατζής με το ρομπότ Troopy που κατασκευάζει κατακτά τον κόσμο

robot troopy
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, medlabnews.gr
Εδώ και δύο χρόνια ο τότε 15χρονος μαθητής από την Καβάλα έχει κατασκευάσει ανθρωποειδή ρομπότ Χρειάστηκε ένας χρόνος συστηματικής και καθημερινής ενασχόλησης, 475 εκτυπωμένα κομμάτια, περισσότερο από ένα χιλιόμετρο πλαστικού ABS (πρώτη ύλη) και πάνω από 1.400 ώρες εκτύπωσης, συναρμολόγησης, προγραμματισμού και πειραματισμού για να συμπεριλάβουν τον 15χρονο μαθητή της Α' Λυκείου Δημήτρη Χατζή, στον μικρότερο κατασκευαστή ρομποτικού ανθρωποειδούς ανοικτού κώδικα, με ανθρώπινες διαστάσεις και εξ ολοκλήρου εκτυπωμένο από αυτοσχέδιο τρισδιάστατο εκτυπωτή ή αλλιώς σε έναν κατασκευαστή «InMoov», όπως είναι η επίσημη επιστημονική ονομασία του ρομπότ.
Η κατασκευή όμως του «InMoov» με την κωδική ονομασία «Troopy», όπως το βάφτισε ο Δημήτρη Χατζής, συμπεριέλαβε αυτόματα τον 15χρονο μαθητή σε μια ξεχωριστή κοινότητα αποτελούμενη από έξι makers (κατασκευαστές) όσοι δηλαδή και οι δημιουργοί του συγκεκριμένου τύπου ρομπότ στον κόσμο.
Ο Δημήτρης Χατζής με την κατασκευή του κατάφερε να συμπεριλάβει όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και την Ελλάδα σε μια διεθνή κοινότητα δημιουργών τεχνολογικής εξέλιξης, αποδεικνύοντας ότι όταν βάζεις στόχους στη ζωή σου μπορεί να τους επιτύχεις με υπομονή, επίμονη, πίστη και μεθοδικότητα.

Το "TRoopy" έχει ένα τυπικό ύψος 1m 85 πλούσιο και όμορφο σχήμα, μπορείτε δε να επικοινωνείτε σε άπταιστα αγγλικά. Τα μάτια και το κεφάλι του μπορούν να κινούνται ανεξάρτητα, κάθε βραχίονας μπορεί επίσης να ασκήσει πέντε βαθμούς ελευθερίας (DOF). Ωστόσο, σύμφωνα με τον Δημήτρη, σε σύγκριση με την υπερσύγχρονη ρομποτική, το "TRoopy" του απέχει πολύ από την ολοκλήρωσή του.

"Κάθε νέο ρομπότ έχει πολύ μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο - γι 'αυτό το ρομπότ δεν έχει εξελιχθεί πλήρως στο τελικό του μοντέλο και μπορεί να μην υπάρχει ποτέ ένα τελικό μοντέλο επειδή η ρομποτική Τείνει να βελτιώνεται συνεχώς και να ενημερώνεται συνεχώς. "

Ο Δημήτρης αποφάσισε να δημιουργήσει το Troopy μετά την ανάγνωση του Iron Steel Fist. Με την εξαιρετική του δημιουργικότητα, κέρδισε τελικά το πρώτο βραβείο στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορίας που πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία Kwa. Πέρυσι, κέρδισε επίσης ένα βραβείο νεοσύλλεκτων για 3D σχεδιασμό τεχνολογίας εκτύπωσης.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων