Νέες τεχνολογίες στον τομέα των καρδιακών αρρυθμιών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Νέες τεχνολογίες στον τομέα των καρδιακών αρρυθμιών

Η συσκευή ConfirmRx, της εταιρίας SJM - Abbott, διαθέτει αισθητήρες για να καταγράφει συνεχόμενα τον καρδιακό ρυθμό και μέσω μιας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου μεταδίδει άμεσα τα δεδομένα. Η διαδικασία της επέμβασης είναι απλή και πρακτικά "αναίμακτη", καθώς η μικροσυσκευή τοποθετείται με ένεση μέσω μιας πολύ μικρής τομής (~ 4 χιλιοστών) αριστερά του στέρνου.
Η πρώτη εμφύτευση στην Ελλάδα της μικροσυσκευής ConfirmRx, πραγματοποιήθηκε στην Βιοκλινική Αθηνών και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "πρόκειται για το πρώτο στον κόσμο εμφυτεύσιμο καρδιακό μόνιτορ που λειτουργεί με μια απλή εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο". Η συσκευή ConfirmRx, της εταιρίας SJM - Abbott,  διαθέτει αισθητήρες για να καταγράφει συνεχόμενα τον καρδιακό ρυθμό και μέσω μιας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου μεταδίδει άμεσα τα δεδομένα. Η διαδικασία της επέμβασης είναι απλή και πρακτικά "αναίμακτη", καθώς η μικροσυσκευή τοποθετείται με ένεση μέσω μιας πολύ μικρής τομής (~ 4 χιλιοστών) αριστερά του στέρνου.
Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Καρδιακής Ηλεκτροφυσιολογίας & Βηματοδότησης κος Παναγιώτης Ιωαννίδης τονίζει:"Η συσκευή Confirm είναι ένα εμφυτεύσιμο Ηolter που μας επιτρέπει τη διάγνωση διαταραχών του καρδιακού ρυθμού που δεν συμβαίνουν συχνά και απαιτούν μακροχρόνια και συνεχή παρακολούθηση. Χρησιμοποιούμε τις συσκευές αυτές στη διάγνωση της αιτίας των συγκοπτικών επεισοδίων που πολλές φορές δεν είναι δυνατόν να αποκαλυφθεί με τον αρχικό, έστω και ενδελεχή, έλεγχο. Η ανίχνευση επεισοδίων κολπικής μαρμαρυγής που δεν προκαλούν συμπτώματα, αλλά πιθανόν προκαλούν σοβαρές επιπλοκές (αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια) και χρήζουν κατάλληλης θεραπείας είναι μία ακόμα χρησιμότητα της διαγνωστικής αυτής μεθόδου. Η συμβατότητα με το κινητό τηλέφωνο είναι πραγματικά μία καινοτομία  που απλουστεύει τη διαδικασία ελέγχου. Εισαγάγει δε, μία τεχνολογία που ενδεχόμενα στο μέλλον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες εμφυτεύσιμες συσκευές (βηματοδότες, απινιδωτές) και να επιτρέψει τον έλεγχο εξ αποστάσεως με τον πιο απλό και ανέξοδο τρόπο΄".

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων