Έρευνα από τον Άρειο Πάγο για τους μηνυόμενους μάρτυρες της Novartis | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έρευνα από τον Άρειο Πάγο για τους μηνυόμενους μάρτυρες της Novartis

Ο κ. Σαμαράς ζητεί να διωχθούν οι παραπάνω για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων, για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ηθική αυτουργία σε αυτή.

Αν θα απόσχει από τη δίωξη κατά των δύο προστατευομένων μαρτύρων που μηνύθηκαν από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, θα αποφασίσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επόπτης των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς στον οποίο διαβιβάστηκε το σκέλος της δικογραφίας που αφορά τα όσα καταγγέλλει σε βάρος τους ο κ. Σαμαράς. Το ενδιαφέρον είναι η περίπτωση των προσώπων με τα κωδικά ονόματα "Μάξιμος Σαράφης" και "Αικατερίνη Κελέση" καθώς από την απόφαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα κριθεί αν θα αποκαλυφθεί η ταυτότητα τους ή αν θα απόσχει από την σε βάρος του δίωξη για λόγους προστασίας του δημόσιου συμφέροντος.
Μάλιστα σύμφωνα με άρθρο 45Β παρ. 3 ΚΠΔ, εάν κριθεί από τον αντεισαγγελέα πως για λόγους δημόσιου συμφέροντος μπορεί να ζητήσει από τον αρμόδιο για την δίωξη εισαγγελέα να απόσχει οριστικά από την άσκηση ποινικής δίωξης.
Στη Βουλή
Την ίδια στιγμή τον προβλεπόμενο από το νόμο δρόμο για τη Βουλή, πήρε η μήνυση που κατέθεσε χθες ο Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση της Νovartis.  Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αμελλητί, όπως δηλαδή,  ορίζει ο νόμος,  διαβίβασε τη μήνυση στη Βουλή,   δια του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης,  βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών. 
Όσον αφορά πάντως στην επικεφαλής εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, και τους  δύο επίκουρους εισαγγελείς της Χρήστο Ντζούρα και Στυλιανό Μανώλη ο φάκελος αποστέλλεται  στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διερευνηθεί από αρμόδιο αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Ο κ. Σαμαράς ζητεί να διωχθούν οι παραπάνω για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων, για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ηθική αυτουργία σε αυτή. Παράλληλα  κατηγορεί τον πρωθυπουργό, τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και τους εισαγγελικούς λειτουργούς ότι έχουν διαπράξει το αδίκημα της συμμορίας.
Του Παναγιώτη Στάθη

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων