Σκάνδαλο Novartis: Η καθηγήτρια Νένη Μαλλιώρη υπέβαλε μήνυση κατά προστατευόμενου μάρτυρα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σκάνδαλο Novartis: Η καθηγήτρια Νένη Μαλλιώρη υπέβαλε μήνυση κατά προστατευόμενου μάρτυρα

Η μήνυση στρέφεται κατά του προστατευόμενου μάρτυρα για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμισης ενώ ως ηθικοί αυτουργοί καταμηνύονται άγνωστα προς το παρόν πρόσωπα.

Νέα μήνυση κατά προστατευόμενου μάρτυρα υποβλήθηκε στην Εισαγγελία με αφορμή τις καταθέσεις του για την υπόθεση Novartis. Συγκεκριμένα τη νέα πολυσέλιδη μήνυση κατά του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία "Μάξιμος Σαράφης", κατέθεσε η τακτική καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νένη Μαλλιώρη. Αφορμή στάθηκε η αναφορά –μεταξύ άλλων προσώπων- και στο όνομα της, σύμφωνα με την οποία ως μέλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, ήταν ένα από τα πρόσωπα τα οποία πλησίαζε με σκοπό δωροδοκίας η φαρμακοβιομηχανία: Όπως αναφέρει "δεν υπέδειξε ποτέ εισαγωγή προϊόντων της εν λόγω εταιρείας σε θετική λίστα, δεν ενδιαφέρθηκε για την ένταξη οιασδήποτε εταιρείας στη συγκεκριμένη λίστα, δεν διαμεσολάβησε ούτε έδωσε σε κανέναν κατευθυντήριες οδηγίες για συνταγογραφήσεις σε ασφαλιστικά ταμεία, δεν άσκησε καμία επιρροή στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκου, δεν ήταν κρατικός αξιωματούχος του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά απλό μέλος του".

Η μήνυση στρέφεται κατά του προστατευόμενου μάρτυρα για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμισης ενώ ως ηθικοί αυτουργοί καταμηνύονται άγνωστα προς το παρόν πρόσωπα. Η καθηγήτρια της Ψυχιατρικής στην πολυσέλιδη μήνυσή της, υποστηρίζει ότι η αναφορά του ονόματός της χωρίς άλλα στοιχεία στην κατάθεση του μάρτυρα "Μάξιμου Σαράφη" είναι συκοφαντική και ψευδέστατη. Ουδέποτε, αναφέρει στη μήνυσή της, "έλαβα από οποιοδήποτε οιαδήποτε ποσά και ουδόλως γνωρίζω τον κ. Φρουζή", ενώ σε άλλο σημείο της μήνυσης επισημαίνεται ότι "ουδέποτε μετείχα σε συνέδρια ή σε μελέτες από εταιρείες" ενώ η κυρία Μαλλιώρη, αναφερομένη εκτενώς στο επιστημονικό της έργο και την επιστημονική της παρουσία στο εξωτερικό και στη χώρα μας σημειώνει ότι "δεν διαθέτει καν ιδιωτικό ιατρείο".



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων