Παρουσίαση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ινστιτούτου "Γαληνός" | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παρουσίαση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ινστιτούτου "Γαληνός"

Το Ινστιτούτο «Γαληνός» εκτός από τις καταστατικές του προτεραιότητες ως χώρος παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας κι ως χώρος εκπαίδευσης, φιλοδοξεί να λειτουργήσει επιπλέον και ως χώρος ανταλλαγής, ανάπτυξης και σύνθεσης ιδεών και πρακτικών.
Παρουσίαση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος  του Ινστιτούτου «Γαληνός» 
Το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός»φιλοξενείται σε χώρο διαμορφωμένο ειδικά από τους αρχιτέκτονες Μαρία Κοκκίνου και Ανδρέα Κούρκουλα στον Χολαργό, Μεσογείων 260. Η τρίκλιτηδιαρρύθμιση του στεγάζει δραστηριότητες Ψυχικής Υγείας (ψυχιατρική, ψυχολογία, ψυχοθεραπεία) για παιδιά, εφήβους και ενήλικες,  σε οργανικό συνδυασμό με πρακτικές Προσωπικής Ανάπτυξης. Παράλληλα υλοποιείται το Πρόγραμμα “Πνοή”, μια κοινωφελής ενέργεια που περιλαμβάνει την παροχή δωρεάν ψυχολογικής στήριξης σε καρκινοπαθείς χάρις στη γενναιοδωρία ενός ευεργέτη που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος. Επιστημονικός Διευθυντής είναι ο ψυχίατρος και ψυχαναλυτής Νίκος Σιδέρης. 
Το Ινστιτούτο «Γαληνός» εκτός από τις καταστατικές του προτεραιότητες ως χώρος παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας κι ως χώρος εκπαίδευσης, φιλοδοξεί να λειτουργήσει επιπλέον και ως χώρος ανταλλαγής, ανάπτυξης και σύνθεσης ιδεών και πρακτικών. Πρόθεση μας είναι τόσο ο εμπλουτισμός της δικιάς μας κλινικής εμπειρίας, όσο και η ανταπόκριση μας στις ανάγκες αναβάθμισης του επαγγελματισμού των ειδικών. Ωστόσο η καλλιέργεια της ευαισθησίας και της τέχνης του ζην όλων, παραμένει ο τελικός μας σκοπός. Η ευρύτητα και η πολυσημία του Εκπαιδευτικού Προγράμματος (δες εδώ) αντανακλά και υποστηρίζει αυτή την προοπτική.
Ο πρώτος εκπαιδευτικός κύκλος  ξεκινά την Τετάρτη 25/4/2018, στις 9. 15 μμ  με το σεμινάριο «Ψυχανάλυση: από το περίπου μηδέν προς το ανθρώπινο άπειρο»από τον Επιστημονικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός» ΝΙΚΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ Ψυχίατρο, Ψυχαναλυτή. Αρχικό μάθημα είναι η «Εισαγωγή: Φροϋδικό Ασυνείδητο - Φροϋδικό Όνειρο».Την περίοδο Απριλίου - Ιουνίου 2018 θα διερευνηθεί σε έξι μαθήματα, ως γενική Εισαγωγή, η δομή και η λειτουργία του Φροϋδικού Ασυνείδητου και της περιεκτικότερης εκδήλωσής του, που είναι το Όνειρο ως βασιλική οδός προς το Ασυνείδητο.
Ο δεύτερος εκπαιδευτικός κύκλος ξεκινά την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 26/4/2018, την ίδια ώρα 9. 15 μμ, εγκαινιάζοντας την εκπαιδευτική δραστηριότητα του «Γαληνού» με προσκεκλημένους εισηγητές. Έξι έγκυροι ψυχαναλυτές εισηγούνται «Έξι έννοιες απούσες από τα λεξικά της ψυχανάλυσης αλλά παρούσες στην ψυχαναλυτική κατάσταση», σε έξι συναντήσεις. Η «Θεσμική Αντιμεταβίβαση» είναι η πρώτη έννοια του κύκλου με εισηγητή τον Ε. Γ. ΑΣΛΑΝΙΔΗ, Ψυχίατρο, Διδάσκοντα Αναλυτή και πρώην Πρόεδρο ΕΕΨΨ.   
Οι εργασίες του Εκπαιδευτικού Προγράμματος θα διεξαχθούν στο Ινστιτούτο «Γαληνός», χώρο διαμορφωμένο ειδικά από τους αρχιτέκτονες Μαρία Κοκκίνου και Ανδρέα Κούρκουλα, Μεσογείων 260, στον Χολαργό. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων