728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

22/7/14

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις για την Ψωρίαση και τις Παθήσεις των Φλεβών των κάτω άκρων, από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων

Τρίτη, Ιουλίου 22, 2014
Πρόγραμμα Ενημέρωσης Κοινού για την Ψωρίαση και τη Φλεβική Θρόμβωση
από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων για το α΄ εξάμηνο 2014, για την Ψωρίαση και τις Παθήσεις των Φλεβών των κάτω άκρων, που διοργανώνει στους Δήμους Μέλη του, με την ευγενική χορηγία της εταιρείας LEO Pharma Ελλάς.

Οι εκδηλώσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Κοινού που εφαρμόζει το ΕΔΔΥΠΠΥ, με σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας του κοινού όλων των ηλικιών της χώρας μας.

Διοργανώθηκαν συνολικά:

(α) 2 Ημερίδες με θέμα την Ψωρίαση στους Δήμους Ναυπλιέων (5/5/14) και Πειραιά (7/5/14), με τη συνδιοργάνωση των Δήμων και με τη συνεργασία του Σωματείου Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ». Στις ημερίδες αυτές κεντρικό μήνυμα ήταν η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των ασθενών και η αποστιγματοποίηση της νόσου, καθώς η Ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική. Πρόκειται δε, για νόσο για την οποία γίνονται πλήθος μελετών σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα σήμερα οι ασθενείς να μπορούν να ανακουφιστούν από τα συμπτώματα, να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και βέβαια να μη στερούνται καμιά κοινωνική δραστηριότητα εξαιτίας της πάθησής τους. Σημαντική τέλος, είναι η βοήθεια που προσφέρει το Σωματείο «ΚΑΛΥΨΩ» που αποτελεί σημείο αναφοράς στη στήριξη των ασθενών με Ψωρίαση.

(β) 6 Ημερίδες με θέμα τις Παθήσεις των Φλεβών των κάτω άκρων στους Δήμους Ηρακλείου Αττικής (30/4/14), Γλυφάδας (5/5/14), Πύργου (12/5/14), Χαλκίδας (16/5/14), Κοζάνης (2/6/14) και Χίου (21/6/14) με τη συνδιοργάνωση των Δήμων. Οι ημερίδες εστίασαν στην αναγνώριση των συμπτωμάτων των παθήσεων των φλεβών, στη μεγάλη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, καθώς και στους τρόπους πρόληψης, αλλά και προστασίας από τις επικίνδυνες για την υγεία επιπτώσεις τους. Δόθηκαν πολύτιμες συμβουλές πρόληψης στην καθημερινή πρακτική, ιδίως για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, και παρουσιάστηκαν όλα τα νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση των παθήσεων των φλεβών των κάτω άκρων, τόσο στη χειρουργική αντιμετώπιση όσο και στη φαρμακευτική αγωγή.

Οι ημερίδες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, καθώς συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον του κοινού σε όλες τις περιοχές που πραγματοποιήθηκαν, γεγονός που δηλώνει τη σημασία και την αξία των εκδηλώσεων αυτών. Περισσότεροι από 900 πολίτες υπολογίζεται ότι παραβρέθηκαν συνολικά, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που υποστήριξαν και κάλυψαν δημοσιογραφικά το γεγονός, συνέβαλαν μεταδίδοντας το μήνυμα της πρόληψης και προαγωγής της υγείας που είναι και ο κύριος στόχος του ΕΔΔΥΠΠΥ, σε ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας.

Έγκριτοι ιατροί ομιλητές συμμετείχαν στις ημερίδες και παρουσίασαν την επιμέρους θεματολογία, ενώ ήταν στη διάθεση του κοινού, το οποίο υπέβαλε πλήθος ερωτημάτων και είχε την ευκαιρία να επιλύσει τις απορίες του και να συζητήσει με τους γιατρούς. Τα σημαντικότερα ερωτήματα με τις απαντήσεις τους έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέξει σε αυτά, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΔΔΥΠΠΥ (www.eddyppy.gr).

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, ανταποκρινόμενο στη δεδομένη ανάγκη για συνεχή και αξιόπιστη ενημέρωση του κοινού σε σημαντικά θέματα υγείας, και έχοντας ως στόχο την προστασία της Υγείας του γενικού πληθυσμού της χώρας μας, συνεχίζει τις προσπάθειές του προκειμένου να προσφέρει έγκυρη ενημέρωση σε ακόμα περισσότερες περιοχές. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συντελεστές αυτού του προγράμματος, τους Δήμους Μέλη μας για την άριστη συνεργασία τους και βέβαια τη χορηγό εταιρεία LEO, η οποία στηρίζοντας τις συγκεκριμένες ενέργειες του ΕΔΔΥΠΠΥ συμβάλλει στην υλοποίηση των στόχων του Δικτύου».

Οι ημερίδες του ΕΔΔΥΠΠΥ που θα λάβουν χώρα ανά την Ελλάδα το Φθινόπωρο του 2014 με θέμα (α) την Ψωρίαση και (β) τις Παθήσεις των Φλεβών των κάτω άκρων, ήδη προγραμματίζονται και θα ανακοινωθούν έγκαιρα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις για την Ψωρίαση και τις Παθήσεις των Φλεβών των κάτω άκρων, από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides