728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

24/4/15

Πορνεία & παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική/οικονομική εκμετάλλευση (trafficking) στην Ελλάδα»

«ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ TRAFFICKING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Tην Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 και ώρα 10:00 (προσέλευση/ εγγραφή 9.30-10.00) στην αίθουσα Γ. Κρανιδιώτη του Υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1), η CMT Προοπτική σε συνεργασία με την PRAKSIS διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Πορνεία και Trafficking στην Ελλάδα»

Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο του έργου «Πορνεία & παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική/οικονομική εκμετάλλευση (trafficking) στην Ελλάδα», με φορέα ανάθεσης τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Το έργο εντάσσεται στο Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ημερίδα διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Γραφείου Εθνικού Εισηγητή Καταπολέμησης της Εμπορίας Ανθρώπων, Υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή εκπροσώπων θεσμικών φορέων και υπηρεσιών, ανεξάρτητων οργανισμών, της ακαδημαϊκής και της ερευνητικής κοινότητας και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και μεταναστευτικών κοινοτήτων.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της ερευνητικής μελέτης του έργου [συνεντεύξεις με εκδιδόμενες και πελάτες, ομάδες εστιασμένης συζήτησης και συνεντεύξεις με εκπροσώπους θεσμικών φορέων/ μεταναστευτικών κοινοτήτων/ ευρύτερης κοινωνίας των πολιτών (key stakeholders), διερεύνηση δημοσιευμάτων]. 

Στόχος ο εντοπισμός και η ανάδειξη των διαστάσεων και των παραγόντων που συντείνουν στην ανάπτυξη του φαινομένου (trafficking), η σχέση πορνείας και εμπορίας ανθρώπων, η πραγματική διάσταση του φαινομένου στην Ελλάδα, η αποτίμηση της επάρκειας και της αποτελεσματικότητας πολιτικών, δράσεων και υφιστάμενων εμπλεκόμενων μηχανισμών, καθώς και η ανάδειξη προτεραιοτήτων και διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής για την ανάπτυξη συγκεκριμένων στρατηγικών

Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν το σχέδιο δράσης για την εμπορία ανθρώπων, το πρωτόκολλο συνεργασίας φορέων, ο εθνικός μηχανισμός αναφοράς και οι διεθνείς ρυθμίσεις, μοντέλα και προσεγγίσεις, ζητήματα πρόληψης, προστασία θυμάτων, καθώς και βασικά σημεία αντεγκληματικής πολιτικής, οργανωμένου εγκλήματος, και μετανάστευσης.  
  AGENDA
ΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ TRAFFICKING» 
Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, Aίθουσα Γ. Κρανιδιώτη, Υπουργείο Εξωτερικών (Ακαδημίας 1)
Έργο: «Πορνεία & παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική/οικονομική εκμετάλλευση (trafficking) στην Ελλάδα»

9.30 - 10.00 Προσέλευση – Εγγραφή (Καφές)
10.00 – 10.15  Έναρξη Εργασιών Ημερίδας

Γιώργος Μπραουδάκης, Γενικός Διευθυντής – Διαχειριστής CMT Προοπτική

Τζανέτος Αντύπας, Κοινωνικός Λειτουργός, MSc Health Management, Υποψήφιος Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Δ.Σ. PRAKSIS

Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Υπουργείο Εσωτερικών

10.15 – 10.40 Χαιρετισμοί - Τοποθετήσεις

Νικόλαος Χουντής, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις (TBC)*

Ιωάννης Πανούσης, Καθηγητής, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης 

Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής (TBC)* 

Κωστής Παπαϊωάννου, Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υπουργείο Δικαιοσύνης 

Δανιήλ Εσδράς, Επικεφαλής Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης - Γραφείο Ελλάδος

Μαρία Στρατηγάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρόνοιας και Ισότητας Δήμου Αθηναίων

10.40 – 11.30 Ερευνητικά Αποτελέσματα, Διάσταση Φαινομένου: Κριτική Προσέγγιση, Προτάσεις πολιτικής 

Συντονισμός: Σοφία Παπαϊωάννου, Δημοσιογράφος - Βάσω Μαργαριτίδου, Επιστήμων Υγείας, 
τ. Καθηγήτρια ΤΕΙ Τμήμα Κοινοτικής Υγείας, Μέλος Ερευνητικής Ομάδας Μελέτης, CMT Προοπτική


Εισηγητές:
Μαρία Μουδάτσου, Δικαστική Ψυχολόγος, Διευθύντρια Θεσμικών Χρηματοδοτήσεων PRAKSIS, Επιστημονική Υπεύθυνη Ερευνητικής Μελέτης 
«Αποτελέσματα ερευνητικής μελέτης: Πορνεία & παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών. Κριτική προσέγγιση. Προτάσεις πολιτικής» 

Γρηγόρης Λάζος, Καθηγητής, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών 
«Η νέα πορνεία της εξαθλίωσης στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας»

Χακτσής Αριστείδης, Υπαστυνόμος Α’, Αξιωματικός του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, Δ/νση Ασφάλειας Αττικής/ Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων/ Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων
«Η λειτουργία της Υπηρεσίας»

Άρης Καρδασιλάρης, Εκπρόσωπος A21 
«Στοιχεία και συμπεράσματα για την εμπορία ανθρώπων τα τελευταία 5 έτη» Ερωτήσεις – Συζήτηση
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 27 Απριλίου 2015 - 12:59 μ.μ.

AIDS AIDS AIDS AIDS

Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν κάποιος να έχει σεξουαλική επαφή με άτομο που κάνει πιάτσα στο δρόμο και με αυτόν τον τρόπο να παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα και να αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία.

Item Reviewed: Πορνεία & παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική/οικονομική εκμετάλλευση (trafficking) στην Ελλάδα» Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides