728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

29/12/16

Σοβαρό πρόβλημα με συμβάσεις ΕΟΠΥΥ για μικρές επιχειρήσεις

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016
Τον σοβαρό κίνδυνο να κλείσουν όλες οι μικρές επιιχειρήσεις,- πάροχοι του ΕΟΠΥΥ επισημαίνει σε επιστολή του στους βουλευτές, ο κ. Φώτης Γιγουρτσής, που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο. Μεταξύ άλλων απαιτήσεων είναι το ISO που σημαίνει επιπλέον υψηλό κόστος για μία πιστοποίηση που έτσι κι αλλιώς έχουν ο εισαγωγέας και ο καταστευαστής, ενώ η χαριστική βολή έρχεται με την εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης 15.000 ευρώ που τους ζητά ο οργανισμός, την ώρα που ο ίδιος οφείλει στους επαγγελματίες από τον περασμένο Ιούλιο.
Η επιστολή:
 
Διαβάζοντας το αναρτημένο προσχέδιο σύμβασης για ιατρό- τεχνολογικά προϊόντα
Και συγκεκριμένα για τα επιθέματα , θα ήθελα να σημειώσω τις μεγάλες ενστάσεις μου.
Σε συγκεκριμένα πεδία τις σύμβασης που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην νεοσύστατη επιχείρηση μας μιας και κάναμε έναρξη τον Φεβρουάριο 2016.
Μέχρι τώρα λειτουργούσαμε σαν επιχείρηση με το ΥΑ 1348/04 δίνοντας σε ετησία βάση 700€ για ανανέωση και έλεγχο από την εταιρεία πιστοποίησης για τα προϊόντα μας.
Τώρα μας ζητάτε να έχουμε και ISO που θα μας επιβαρύνει με ένα επιπλέον κόστος 800€ ανά έτος με το ίδιο αποτέλεσμα με την ΥΑ1348/04, και επιπλέον έχουν ISO  ο εισαγωγέας αλλά και ο κατασκευαστής και δεν καταλαβαίνω το λόγο που θα πρέπει να έχουμε εμείς για το ίδιο πράγμα αφού είναι ο ίδιος έλεγχος που γίνεται και με την υπουργική απόφαση.
Ενιστάμεθα και ζητούμε την απόσυρση της συγκεκριμένης παραγράφου.
Το ποιο σημαντικό είναι η τραπεζική εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης  αξίας 15000€
Γνωρίζετε ότι για να βγει αυτή πρέπει η να καταθέσουμε 15000 σε λογαριασμό και να τα ξεχάσουμε η να βάλουμε προσημείωση ακίνητη περιουσία?
Σοβαρά μιλάτε τώρα? Νομίζετε ότι είμαστε πλούσιοι σε χρήματα η ακίνητα.
Και στο κάτω κάτω ο ΕΟΠΥΥ μας χρεωστάει από Ιούλιο 2016 και δεν μπορούμε να καταθέσουμε από Σεπτέμβριο 2016 λόγο κωδικών ΕΚΑΠΤΥ. Μηπως θα πρέπει να γίνει αντίστροφα?
'Η νομίζετε πως έχουμε την δύναμη τον 5-6 μεγάλων εταιρειών τύπου COLOPLAST που γι αυτούς είναι ένα απλό χαρτί και το γνωρίζετε πολύ καλά.
Στις συμβάσεις που έχουν κάνει άλλοι  ( φαρμακεία , γιατροί , κα ) γιατί δεν υπάρχει αυτή η απαίτηση?
Με αυτή την κίνηση θα μείνουν ΦΥΣΙΚΑ οι γνωστοί στον χώρο και κάποιοι άλλοι . Αυτό θέλετε?
Ενιστάμεθα και ζητούμε την απόσυρση της συγκεκριμένης παραγράφου για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε σε ένα περιβάλλον φορομπηχτικό.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Στις απαγορεύσεις δεν έχετε βάλει το κυριότερο.
Αν ιατρός χρηματιστεί από εταιρεία με οποιαδήποτε ποσό θα του αφαιρείτε η άδεια συνταγογραφίας για όλα ( φάρμακα υγειονομικό υλικό κα) για ένα(1) έτος , και αν επαναληφτεί  για πέντε(5) χρόνια
Για την εταιρεία καταγγελία σύμβασης για δυο (2) έτη την πρώτη φορά , και πέντε (5) έτη για δεύτερη φορά.
Οποιαδήποτε παροχή σε είδος ( συνέδρια , εγγραφές , εκδηλώσεις εταιρειών “weekend” κ.α. θα δηλώνονται εγγράφως από της εταιρείες με όνομα επώνυμο ιατρού τον λόγο που γίνεται η παροχή , και θα παίρνει έγκριση από τον ΕΟΠΥΥ
 
Κύριοι και κυρίες
 
Προερχόμαστε απο τον  φαρμακευτικό χώρο εδώ και 20 χρόνια , και γνωρίζουμε πολύ καλά τι γίνεται στην αγορά και ποιοι κυριαρχούν.
Οπότε οι τρεις προτάσεις που κάνουμε είναι καίριες για την καλή λειτουργία του χώρου , και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν αν θέλετε να εξυγιαίνεται τον χώρο ,και όχι απλά προς συμφέρον των μεγάλων.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τι γίνεται στην αγορά.
Και είμαστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσετε να στηρίξετε τις μικρές επιχειρήσεις του χώρου , και όχι τους μεγάλους που  έχουν εξοντώσει την αγορά.
 
 
Με εκτίμηση
Γιγουρτσής Φώτης
ekriti.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Σοβαρό πρόβλημα με συμβάσεις ΕΟΠΥΥ για μικρές επιχειρήσεις Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides