728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

16/5/17

Ορθοπεταλιές… του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη γιορτή του εθελοντισμού

Τρίτη, Μαΐου 16, 2017
Με ορθοπεταλιές… για τον εθελοντισμό, πολλά χαμόγελα και αφετηρία τον Λευκό Πύργο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου, η ποδηλατοδρομία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εντός του ποδηλατόδρομου της παραλίας Θεσσαλονίκης. Μαθητές, γονείς με τα παιδιά τους, φίλοι του ποδηλάτου και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, όλοι έδωσαν δυναμικό παρόν στην ποδηλατοδρομία  που διοργάνωσε ο Ε.Ε.Σ. μέσω του Σώματος ΕθελοντώνΣαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Με το σύνθημα «Θεσσαλονίκη, πόλη εθελοντισμού» και παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού, οι μικροί και μεγάλοι εθελοντές φόρεσαν τα κόκκινα γιλέκα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πραγματοποίησαν την ποδηλατική βόλτα τους, από τον Λευκό Πύργο μέχρι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αγκαλιάζοντας μεζωντάνια, χαρά και ενθουσιασμό το ερυθροσταυρικό μήνυμα αγάπης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και επιδεικνύοντας ομαδικό πνεύμα στον εθελοντισμό.
«Σήμερα δεν κάναμε αγώνα, αλλά θέλαμε μέσω της ποδηλατοδρομίας να γνωρίσουν οι μελλοντικοί εθελοντές τον Ερυθρό Σταυρό και τις Θεμελιώδεις Αρχές που υπηρετεί», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός. «Μία βασική αρχή του είναι και ο εθελοντισμός, η ανιδιοτελής προσφορά χωρίς αντάλλαγμα, που αποτελεί μια φωτεινή στάση και πορεία ζωής, την οποία έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ η κοινωνία μας. Στόχος της δράσης μας ήταν να δώσουμε στους μαθητές το έναυσμα για μελλοντική ενασχόληση με τον εθελοντισμό και πιστεύω απόλυτα ότι το επιτύχαμε», υπογράμμισε ο κ. Αυγερινός.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μέλη τηςποδηλατικής ομάδας του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών,που υπό τις οδηγίες του Αρχηγού Ελλάδος κ. Ζεκή Μεμέτ Αλή, είχαν αναλάβει την ασφαλή διεξαγωγή της ποδηλατοδρομίας επί ξηράς. Περιπολία στον Θερμαϊκό κόλπο έκανε επίσης φουσκωτό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επανδρωμένο με Ναυαγοσώστες με πλήρη περιβολή και διασωστικό εξοπλισμό. Η ποδηλατική ομάδα των Σαμαρειτών Διασωστών του Ε.Ε.Σ., εξοπλισμένη με φορητά φαρμακεία, περιπολεί στην παραλία Θεσσαλονίκης προσφέροντας τις Α' Βοήθειες, όποτε χρειάζεται.
Τους εκατοντάδες φίλους του Ε.Ε.Σ., που έλαβαν μέρος στη δράση, περίμεναν πολλές εκπλήξεις. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός χάρισε αναμνηστικά δώρα, απένειμε βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους, ενώ δύο τυχερές φοιτήτριεςκέρδισαν από ένα ποδήλατο κατόπιν κλήρωσης. 
Στην ποδηλατοδρομία παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης & Αθλητισμού Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Δημαρέλος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Εθελοντισμού & Νεολαίας  κ. Βασιλική Καλαϊτζή, ενώ στη δράση πήραν μέρος με τα ποδήλατά τους ο Ταξίαρχος κ. Κλεάνθης Καρατσίν ως εκπρόσωπος του Γ΄ Σώματος Στρατού- NRDC GR, ο Υπεύθυνος του Δικτύου Εθελοντών Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Βάκης Σαλόνης, η δημοσιογράφος κ.Σύνθια Σάπικαο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης κ. Κώστας Τορτσουκτσίδης, ο καπετάνιοςιδιοκτήτης του πλωτού καφέ «Κλειώ» και χορηγός του Ε.Ε.Σ. κ. Γρηγόρης Παπαδόπουλος, αντιπροσωπείες ποδηλατικών σωματείων, συλλόγων και σχολείων, καθώς και εθελοντές των τριών Τομέων του ΕΕΣ. 
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ευχαριστεί την Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100, τα ραδιόφωνα Metropolis 95,5 και Zoo Radio 90,8, που ήταν χορηγοί επικοινωνίας,καθώς και την εταιρία Media World Productions για την παραγωγή των διαφημιστικών μηνυμάτων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Ορθοπεταλιές… του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη γιορτή του εθελοντισμού Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides