728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

12/6/17

1η Ημερίδα κατά του Καπνίσματος στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, από το Ινστιτούτο Ερευνών και Μελετών για την Αγωγή του Παιδιού (Ι.Ε.Α.Π.)Εκδηλώσεις επ’ευκαιρία την Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος.

Το Ινστιτούτο Ερευνών και Μελετών για την Αγωγή του Παιδιού (Ι.Ε.Α.Π.) διοργάνωσε, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Δήμου Αμαρουσίου, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής την 1η Ημερίδα κατά του Καπνίσματος στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Ομιλητές ήταν οι: 
1. Πεζίρη ΒίκυΠρόεδρος Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών για την Αγωγή του παιδιού (Ι.Ε.Α.Π.).
2. Απόστολος ΜαμάταςΔιοικητής της 2470 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ.
3. Κουσκούκης ΚωνσταντίνοςΚαθηγητής Δερματολογίας – Νομικός Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Επιστημονικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ, τ. Αντιπρύτανης – τ. Γ.Γ. Υπουργείου Παιδείας.
4. Μπεχράκης ΠαναγιώτηςΚαθηγητής Πνευμονολογίας, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής κατά του Καπνίσματος.
5. Κατσώχη ΔέσποιναΟγκολόγος – Ακτινοθεραπεύτρια, Πρόεδρος μη Κερδοσκοπικής Εταρείας «ΑΚΟΣ».
6. Πολυδώρου ΑντώνιοςΚαρδιολόγος, τ. Διευθυντής Καρδιολογικού ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός».
7. Τυρογιάννης ΓεώργιοςΕιδικός Παθολόγος, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Ιατρικού Κέντρου Φαλήρου.
8. Μακρής ΜιχαήλΑλλεργιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, Υπεύθυνος Μονάδας Αλλεργιολογίας Β’ Κλινικής Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων ΕΚΠΑ, ΠΓΝ «Αττικό».
9. Πάντος ΚωνσταντίνοςΔρ. Μαιευτήρ – Γυναικολόγος με εξειδίκευση στην εξωσωματική γονιμοποιήση, Διευθυντής Κλινικής GENESIS Αθηνών.
10. Νούτσης ΚωνσταντίνοςΔερματολόγος, τ. Διευθυντής Δερματολογικής Κλινικής ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός».
11. Κουβέλας ΝικόλαοςΟδοντίατρος, Επίκουρος Καθηγητής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Athens Dental Tourism Cluster.
12. Τζουβάρα Σοφίαε. Γενική Ιατρός.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν τα προβλήματα τα οποία δημιουργεί το κάπνισμα, τις λαθεμένες και ψευδείς στατιστικές οι οποίες διαρρέουν στα Μ.Μ.Ε, καθώς και την μέγιστη ανάγκη να υιοθετηθεί και να εφαρμοστεί μία πολιτική κατά του καπνίσματος. 
Το χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη απεύθυνε ο κ. Στέφανος Τσιπουρακης Δημοτικός Σύμβουλος και Ιατρός ο οποίος τόνισε ότι, «Η δημιουργία κουλτούρας προστασίας και προαγωγής του αισθήματος ασφάλειας τόσο των μαθητών, όσο και των γονέων είναι πρωτεύων στόχος. Η κατανόηση των κινδύνων, αλλά και η επιλογή ασφαλέστερου τρόπου ζωής, είναι βασική μας προτεραιότητα και καθήκον μας απέναντι σε όλους και κυρίως στη νέα γενιά.
Χρειάζεται, πολύ περισσότερη σαφής, τεκμηριωμένη και συνεχής ενημέρωση και για το ενεργητικό κάπνισμα, αλλά και ιδιαίτερα για τους κινδύνους του παθητικού καπνίσματος. Η συνεχής ενημέρωση, με απλά κατανοητά μηνύματα, θα βοηθήσει, ώστε οι ίδιοι οι πολίτες να απαιτήσουν και να συμβάλλουν στην εφαρμογή των νομοθεσιών για την προστασία τη δική τους και των παιδιών τους, αλλά και για να αποφασίσουν -αν είναι  καπνιστές- να κόψουν το κάπνισμα
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνέργεια με τον ιατρικό κόσμο και τους επιστημονικούς φορείς, μπορεί να έχει πρωτεύοντα ρόλο στον αγώνα κατά του καπνίσματος και στην ανάδειξη του υγιούς τρόπου ζωής, στρέφοντας, ιδιαίτερα τους νέους μας, στη υιοθέτηση του αθλητισμού ως μέρος της καθημερινότητάς τους και όχι τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος.»
Παράλληλα στην πλατεία ΗΣΑΠ διοργανώθηκαν αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα με τη συμμέτοχη των παιδιών  όπου η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Βασιλη Λάκη ,και η Ελληνική Ομοσπονδία ΓΟΥΣΟΥ ΚΟΥΝΚ ΦΟΥ (Wushu Kung Fu) έκανε επίδειξη αθλητικών τεχνικών μεταδίδοντας το βασικό μήνυμα της διοργάνωσης: «Δίψα για ζωή!»
Στο τέλος της ημερίδας η Πρόεδρος του Ι.Ε.Α.Π. κα Βίκυ Πεζίρη απένειμε τιμητικές διακρίσεις στους ομιλητές, στους εθελοντές οι οποίοι βοήθησαν στην διοργάνωση καθώς και στον Πρόεδρο ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο ΙΣΑ κο Πατούλη  Γεώργιο και την κα Γαλανοπούλου Χριστίνα, Υπεύθυνη Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς – Συντονίστρια  ΕΔΔΥΠΠΥ –Υγείας –Άθλησης.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νίκος Πέππας ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος  κ. Νώντας  Γαρδέλης, ο Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου κ. Νώντας  Κατσιγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού κ. Σπύρος Σταθούλης , η Πρόεδρος του ΟΙΚΙΠΑΔΑ κ. Ελένη Λέκκα , o Δημοτικός Σύμβουλος – Ιατρός  κ. Στέφανος Τσιπουράκης.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι: 
1. Γυμναστήρια YAVA
2. City Unity Ι.Ι.Ε.Κ.
3. City Unity College
4. Day Cruise Marine
5. Analko
6. ΘΕΟΝΗ Εμφιαλωμένα νερά
Και Χορηγοί Επικοινωνίας οι:
1. Αμαρυσία
2. Db8.gr
3. Iplomat.gr
4. ESTHETIC
5. TIMES
6. NonPaperNews.gr
7. medNutrition

Η εκδήλωση στέφθηκε από ιδιαίτερη επιτυχία μια και όπως δήλωσε ένας εκ των ομιλητών: «Πετύχαμε μια και πείσαμε έναν άνθρωπο να κόψει το τσιγάρο».
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Image|JBWη οποία είχε αναλάβει όλη την οργάνωση, κος Γκάμαρης Γιώργος στην σύντομη ομιλία του έδωσε την υπόσχεση ότι η Image|JBW θα είναι συνεπής στον αγώνα κατά του καπνίσματος.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: 1η Ημερίδα κατά του Καπνίσματος στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, από το Ινστιτούτο Ερευνών και Μελετών για την Αγωγή του Παιδιού (Ι.Ε.Α.Π.) Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides