728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

6/6/17

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΛ.ΑΣ. και τον Ε.Ε.Σ.

Τρίτη, Ιουνίου 06, 2017

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας(Λεωφόρος Π. Κανελλοπούλου 4, Αθήνα)ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη, το οποίο προβλέπει την οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα Α΄ Βοηθειών από εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Κατά τη διάρκεια της σεμνής τελετήςεκτός του κ. Αναγνωστάκη,παρέστησαν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκοςο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Τσουβαλάςπλήθος ανώτατων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι και επαναβεβαίωσαν τη συναντίληψή τους σε κοινούς ανθρωπιστικούς στόχους,με έμφαση το κρίσιμο ζήτημα της παροχής Α' Βοηθειών και κατ' επέκταση της διασφάλισης της ζωής και της ακεραιότητας κάθε πολίτη. Αρκεί να αναφέρουμε ότι σε ένα σοβαρό ή κρίσιμο γεγονός, λ.χ. μετά από ένα τροχαίο, ένα ατύχημα, ή μία εγκληματική πράξη, η αποτελεσματική διαχείριση -στο αρχικό ακόμη στάδιο- των συνεπειών ενός τραυματισμού μπορεί να αποβεί σωτήρια για τη ζωή ενός συνανθρώπου μας. 
Τόσο ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ όσο και οι δύο Γενικοί Γραμματείς μίλησαν με ιδιαίτερα θερμά και κολακευτικά λόγια για τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το έργο που τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα αποτελεσματικά επιτελεί ο Οργανισμός, εξαίροντας τη σπουδαία κοινωνική προσφορά του, την οποία η Ελληνική Αστυνομία εκτιμά και αναγνωρίζει με κάθε ευκαιρία
Επίσης, ο κ. Αναγνωστάκης εξέφρασε τον ειλικρινή του θαυμασμό για την αστείρευτη δύναμη των στελεχών και εθελοντών του Ε.Ε.Σ., οι οποίοι και συνεχίζουν μία παράδοση 140 ετών στην υπηρεσία παναθρώπινων αρχών και αξιών ενώ ο κ. Φιλιππάκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σπουδαίες υπηρεσίες που έχει προσφέρει ο Οργανισμός για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, αλλά και στο λειτουργικό  δίαυλο επικοινωνίας που αναπτύχθηκε μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και του Ε.Ε.Σ., ιδιαίτερα τα τελευταία δυόμιση χρόνια της μεγάλης αυτής κρίσης.
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. στον χαιρετισμό που απηύθυνε εξέφρασε εκ μέρους του Κ.Δ.Σ. τη βαθύτατη χαρά και ικανοποίησή του για την υπογραφή του εν λόγω Συμφώνου Συνεργασίας, αλλά και την πεποίθησή του ότι η συνεργασία αυτή θα επεκταθεί και θα εδραιωθεί ακόμη περισσότερο προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.
Παράλληλα, μετά από πρωτοβουλία της Διοίκησης του Ε.Ε.Σ., παραδόθηκε στην Ελληνική Αστυνομία στον προαύλιο χώρου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξοπλισμός και υλικό πρώτης ανάγκης (υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής, καθαριότητας, ένδυσης και υπόδησης) για την κάλυψη αναγκών που ανακύπτουν στο πλαίσιο της διαχείρισης του προσφυγικούφαινομένου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΛ.ΑΣ. και τον Ε.Ε.Σ. Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides