728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

16/6/17

Το Μαρούσι περνά Μπροστά. 'Eναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου UNESCO Βορείων Προαστίων

Το Μαρούσι περνά Μπροστά
Γ. ΠατούληςΜε όραμα και σχέδιο, με επιμονή και έμπνευση, πάμε κόντρα στη μιζέρια και την απαισιοδοξία της εποχής. Στόχος μας, το Μαρούσι να καθιερωθεί σε  Παγκόσμιο Κέντρο Τουρισμού Υγείας-Άθλησης και Επιχειρηματικότητας
 Το νέο ξεκίνημα της πόλης μας συμπίπτει με την έναρξη των δραστηριοτήτων του  Ομίλου UNESCO Βορείων Προαστίων  

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση των πολιτών στη συναυλία αγάπης «Ταξιδεύοντας στο Όνειρο», με το κορυφαίο συνθέτη Γ. Χατζηνάσιο και  300 παιδιά επί σκηνής     
Ισχυρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας έστειλε το χορωδιακό σχήμα 300 παιδιών με το κορυφαίο συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο επί σκηνής, μαζί με τους εκατοντάδες πολίτες που έγιναν συμμέτοχοι στη συμβολική εκδήλωση κοινωνικής και πολιτιστικής διάστασης, στον ιστορικό χώρο που φιλοξενήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στη Στοά Καλατράβα του ΟΑΚΑ. 
Η μεγάλη Γιορτή Πολιτισμού οριοθέτησε τη επόμενη μέρα για το Μαρούσι
Σηματοδοτεί την καθιέρωση του Δήμου Αμαρουσίου σε Παγκόσμιο Κέντρο Τουρισμού Υγείας-Άθλησης και Επιχειρηματικότητας.
Αναδεικνύει την ισχυρή βούληση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, που έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της κι επενδύει σε τομείς της οικονομίας που μπορούν να οδηγήσουν στην αναπτυξιακή αναγέννηση της χώρας μας.
Συνδυάζεται επίσης με την έναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, που ενώνει τις δυνάμεις του με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, την επιστήμη,τον πολιτισμό και τους νέους.    

        
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος προσωπικοτήτων της πολιτικής και της επιχειρηματικής ζωής της χώρας, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και συλλόγων, μέλη της Διοίκησης κα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι τοπικών εξωραϊστικών συλλόγων.       
Ειδικότερα παρέστησαν οιΑιδεσιμολογιότατος Πατέρας Χρήστος Μαρούδας Εκπρόσωπος Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, Γεώργιος Τζιάλας Εκπρόσωπος Κυβέρνησης Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής κ Ανάπτυξης, Βασίλειος Λεβέντης Πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων, Εμμανουήλ Κόνσολας Εκπρόσωπος Προέδρου ΝΔ-Βουλευτής, Θεοδώρα Θωμοπούλου Εκπρόσωπος Επικεφαλής Δημοκρατικής Συμπαράστασης, Παναγιώτης Κουρουμπλής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτής Πολιτικής, Άννα Μισέλ ΑσημακοπούλουΒουλευτής ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη Βουλευτής ΝΔ, Αθανάσιος ΜπούραςΒουλευτής ΝΔ, Στυλιανός Καρχιμάκης  πρ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, ΜιλέναΑποστολάκη πρ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Φωτεινή Βρύνα Περιφερειακός Σύμβουλος, Γεώργιος Θωμάκος  Δήμαρχος Κηφισιάς, Δημήτριος Μούρτζης Δήμαρχος Αίγινας, Γρηγόριος Σταμούλης  Δήμαρχος Μεγαρέων, Κων/νος Γενάδης Εκπρόσωπος Δημάρχου Περιστερίου, Αλέξανδρος  Πυργιώτης Εκπρόσωπος Δημάρχου Παλλήνης, Μπουρούτας  Εκπρόσωπος Δημάρχου Δελφών, Φώτης ΤσελέπηςΔιοικητής Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου,Αικατερίνη Τζιτζικώστα Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Μαίρη Ζηλεμένου Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων UNESCO, Μαρία ΓιαννίρηΠρόεδρος Παν/νιας Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ», Κων/νος Μόσχος Εκπρ. Διοίκησης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Δ/ντής Ανάπτυξης, Δρ Κων/νος ΠάντοςΕπιστημονικός Δ/ντης ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ, Γεώργιος ΣταματίουΠρόεδρος Ομίλου ΙΑΣΩ, πολιτευτές ΝΔ οι κ.κ.  Γιάννης Καλλιάνος, Μαριάνθη Καφετζή, Σωτήρης Ησαΐας, Ιωάννα Γκελεστάθη, Ζωή Ράπτη, πάτερ Νικόλαος Αγ. Αθανασίου ΠολυδρόσουΚορίνα Λιούτα  Πρόεδρος του Συλλόγου «ΘΕΛΩ». 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης καλωσορίζοντας τους πολίτες στον με ισχυρό συμβολισμό αυτό χώρο του ΟΑΚΑ, έθεσε την αναπτυξιακή πρόταση εξωστρέφειας και αυτοπεποίθησης και τους στόχους που αυτή υπηρετεί για επόμενη ημέρα στο Μαρούσι. 

«Το μοναδικό μουσικό υπερθέαμα σηματοδοτεί  τη συγκροτημένη προσπάθεια που ξεκινούμε, για να αναδείξουμε το Μαρούσι ως Παγκόσμιο Προορισμό Τουρισμού Υγείας, Άθλησης και Επιχειρηματικότητας. Από σήμερα το Μαρούσι περνά μπροστά. Με όραμα και σχέδιο , με επιμονή και έμπνευση ,πάμε κόντρα στη μιζέρια και την απαισιοδοξία της εποχής. Αναδεικνύουμε την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα μας να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν κι αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης του Αμαρουσίου. Μιας πόλης που πέραν του προαστιακού της χαρακτήρα, αποτελεί όπως όλοι γνωρίζουμε ήδη, επιχειρηματικό οικονομικό μητροπολιτικό κέντρο των βορείων προαστίων.»
«Αξιοποιούμε- τόνισε- τη δυναμική των περισσότερων από 3.500 επιχειρήσεων που λειτουργούν στα όρια του Δήμου μας. Φιλοδοξούμε  να υπερδιπλασιάσουμε, από 15 σε 30 εκατομμύρια, τον αριθμό των επισκεπτών – πελατών πού επισκέπτονται σε ετήσια βάση τα μεγάλα εμπορικά κέντρα αλλά και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του ιστορικού εμπορικού μας κέντρου. Ως Δήμος ενισχύουμε τις υποδομές της πόλης, για να μπορεί να ανταποκριθεί στο νέο ρόλο της. Θέτουμε ως προτεραιότητα, να αξιοποιήσουμε τις πλέον σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας , οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του Αμαρουσίουαλλά και σημείο αναφοράς στη σύγχρονη αθλητική ιστορία του τόπου μας. Και φυσικά, να αξιοποιήσουμε προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων και καλοπληρωμένων θέσεων απασχόλησης, το γεγονός ότι στην πόλη του Αμαρουσίου λειτουργούν οι πλέον σύγχρονες ιδιωτικές μονάδες υγείας,στελεχωμένες από τους πιο ικανούς επιστήμονες που διαθέτει σήμερα η χώρα μας.Η μεγάλη δύναμη της πόλης μας, είναι οι άνθρωποί μας. Στο σχέδιο μας για να μετατρέψουμε το Μαρούσι σε Παγκόσμιο πόλο του Τουρισμού Υγείας, της Άθλησης και της επιχειρηματικότητας, οι άνθρωποι μας θα έχουν τον πρώτο ρόλο.»
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης αναφερόμενος ειδικότερα στην αναπτυξιακή προσέγγιση υπογράμμισε:
Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν τα περιμένουμε όλα από το Κεντρικό Κράτος, το οποίο άλλωστε δεν μπορεί να βοηθήσει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό.Ενεργοποιούμαστε ως Δήμος. Επενδύουμε στις υγιείς δυνάμεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αξιοποιούμε τη διεθνή εμπειρία. Προωθούμε συνέργειες και συνεργασίες στους τομείς ενδιαφέροντός μας ,φιλοδοξούμε να δώσουμε επαγγελματική διέξοδο στη νέα γενιά της πόλης μας και όχι μόνον. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε νέα εισοδήματα ,να κρατήσουμε στη χώρα τη νεολαία μας. Θέλουμε να σταματήσει η μετανάστευση των καλύτερων μυαλών της πατρίδας μας.Αλλά αυτό θα γίνει, μόνον αν δημιουργήσουμε νέες δουλειέςαν υπάρχει σοβαρότητα, σχέδιο κι επενδύσεις. Δημιουργούμε στο άμεσο μέλλον το κατάλληλο περιβάλλον για να δημιουργηθούν επιχειρηματικές συμμαχίες πάνω στους τρεις αυτούς άξονες. Ιατρικός Τουρισμός. Αθλητισμός και Επιχειρηματικότητα. Από το Σεπτέμβριο θα μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερες ανακοινώσεις για το σχεδιασμό μας.»
Η Επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων – Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης – Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρίνα Πατούλη –Σταυράκηστο εγκάρδιο χαιρετισμό της προς τους συμμετέχοντες σημείωσε: 
«Με σεβασμό στις κοινές αξίες και στα ιδεώδη όλων των πολιτισμών, θεωρούμε χρέος μας, ως Όμιλος για την Unesco Βορείων Προαστίων να μεταλαμπαδεύσουμε τους οικουμενικούς σκοπούς και στόχους που θέτει διαχρονικά η UNESCO και να συμβάλουμε στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες και ποιότητας ζωής για όλους. 
Με θεματικούς άξονες: Την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον αμοιβαίο σεβασμό, την εξάλειψη των διακρίσεων και της φτώχειας, την πολιτιστική προαγωγή των τοπικών κοινωνιώναλλά και την προάσπιση της ευρύτερης κοινωνικής συνοχής, διαμορφώνουμε ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων του Ομίλου που οραματιζόμαστε να υλοποιήσουμε στο άμεσο διάστημα. 
Και θα ήθελα να απευθύνω ανοιχτό κάλεσμα, από αυτό εδώ το βήμα, σε συμπολίτες μας και ενεργούς πολίτες της κοινωνίας με:
Ανθρωποκεντρική φιλοσοφίαΕθελοντικά αντανακλαστικάΕπιστημονικά ενδιαφέρονταΚοινωνική ευαισθητοποίησηΕιλικρινή αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς στο συνάνθρωποώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να εφαρμόσουμε ιδέες και στρατηγικές που έχουν στο επίκεντρο τον Άνθρωπο, την Επιστήμη, τον Πολιτισμό και τους Νέους, μέσα από τη συνεργασία με Φορείς: 
Της Παιδείας (Εκπαιδευτική – Πανεπιστημιακή Κοινότητα),της Εκκλησίαςτης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πολιτείας, του επιχειρείν.»
Ακολούθως τη σκυτάλη ανέλαβαν τα παιδιά των Χορωδιών με τον διακεκριμένο συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο στο πιάνο, που με τις μαγικές φωνές τους πλημμύρισαν με γλυκές μελωδίας το χώρο.
Τους αξίζει ένα διπλό χειροκρότημα, καθώς συνέχισαν να τραγουδούν απτόητα και όταν δυνάμωσε η καλοκαιρινή βροχή. Συμμετείχαν οι παιδικές χορωδίες: Σπύρου Λάμπρου (Διεύθυνση: Σπύρος Λάμπρου), Εθνικών Ωδείων Αμαρουσίου - Ηρακλείου (Διεύθυνση: Εύη Χλωρού) και Con Anima(Διεύθυνση: Ιουλία Τζαννετουλάκου).
Θερμές ευχαριστίες προς τους Χορηγούς και Υποστηρικτές.  
Η εκδήλωση διεξήχθη υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με Μεγάλους Χορηγούς:
ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ και MERCK.
Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν οι κάτωθι:
-ΒΙΟΤΥΠΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
-ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
-ΙΑΣΩ
-ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓIKO IΑΤΡΕΙΟ κου ΤΖΕΡΜΙΑ
-LAMDA DEVELOPMENT
-ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
=ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ
-ΣΤΗΛΜΕΤ ΑΕ
Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν: η ΕΡΤ, το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, η ΛΑΜΨΗ 92,3
Θερμές ευχαριστίες και προς τον Βασίλη Μαρούλη για την ευγενική προσφορά των λεωφορείων για την μετακίνηση των πολιτών και την εταιρεία Μουσικών Οργάνων «ΚΑΡΥΔΑΣ». 
Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο Νίκος Παπαδάκης.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Το Μαρούσι περνά Μπροστά. 'Eναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου UNESCO Βορείων Προαστίων Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides