728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

8/6/17

Η συσκευή εισπνοής για τις θεραπείες της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) της Novartis σχετίζεται με λιγότερα κρίσιμα λάθη κατά τον χειρισμό σε σχέση με άλλες συσκευές

Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) εκτιμάται ότι επηρεάζει 210 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως4 και αποτελεί την τέταρτη αιτία θανάτου 5. Πρόκειται για μία προοδευτική νόσο (συνήθως επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου), και μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή4,6. Η ΧΑΠ δυσχεραίνει την αναπνοή, με συμπτώματα που επιβαρύνουν σημαντικά τη λειτουργικότητα των ασθενών (δηλ. περιορισμός δραστηριότητας, μειωμένη κινητικότητα) και την ποιότητα ζωής.

Οι παροξύνσεις συνιστούν αιφνίδια επιδείνωση των συμπτωμάτων της ΧΑΠ, η οποία μπορεί να προκαλέσει φόβο στους ασθενείς, με αποτέλεσμα την εμφάνιση δυσφορίας, άγχους και επιδείνωσης της ποιότητας ζωής. Οι παροξύνσεις της ΧΑΠ σχετίζονται επίσης με σημαντικό φορτίο και κόστος σε σχέση με τη φροντίδα της υγείας, ειδικά λόγω της συχνής ανάγκης για νοσηλεία. Κατά συνέπεια η πρόληψη των παροξύνσεων αποτελεί σημαντικό στόχο για την αντιμετώπιση της ΧΑΠ προκειμένου να βελτιωθεί η μακροχρόνια κατάσταση της υγείας και να εξοικονομηθούν πόροι υγείας.


Η Novartis καλωσόρισε τη δημοσίευση μίας μεγάλης κλίμακας μελέτης σε πραγματικές συνθήκες στο περιοδικό European Respiratory Journal*, η οποία έδειξε ότι τα λάθη κατά τον χειρισμό τηςσυσκευής εισπνοής της θεραπείας για την αντιμετώπιση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) σχετίζονται με αυξημένα ποσοστά σοβαρών παροξύνσεων της νόσου. Η νέα μελέτη επισημαίνει ότι η εκπαίδευση στη χρήση των συσκευών εισπνοής πρέπει να αποτελεί βασικό σημείο τηςφροντίδας των ασθενών με ΧΑΠ1.

Η μελέτη αξιολόγησε τη χρήση της συσκευής εισπνοής περίπου 3.000 (n=2.935) ασθενών με ΧΑΠ κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στην κλινική και διαπίστωσε ότι υπάρχουν διαφορές στα επίπεδα των βασικών λαθών κατά τον χειρισμό ανάμεσα σε έξι ευρέως χρησιμοποιούμενες συσκευέςΛάθη στον χειρισμό παρατηρήθηκαν με όλες τις συσκευές, αλλά ήταν λιγότερα με τη συσκευή για τις θεραπείες της ΧΑΠ της Novartis1, η οποία επιτρέπει στους ασθενείς να ακούσουν, να δουν και να νοιώσουν ότι έχουν πάρει σωστά την πλήρη δόση της φαρμακευτικής αγωγής τους.

«Η μελέτη αυτή επιβεβαιώνει τη σχέση ανάμεσα στις σοβαρές παροξύνσεις της ΧΑΠ που μπορεί να χρήζουν νοσοκομειακής θεραπείας και των κρίσιμων λαθών στη χρήση της συσκευής εισπνοής», δήλωσε ο κος Γρηγόριος Ρομπόπουλος, Chief Scientific Officer της Novartis Hellas. «Είναι ενθαρρυντικό για εμας να βλέπουμε ότι η συσκευή εισπνοής για τις θεραπείες της ΧΑΠ της Novartis σχετίστηκε με μικρότερο αριθμό κρίσιμων λαθών στον χειρισμό της σε σχέση με τις άλλες συχνά χρησιμοποιούμενες συσκευές για τη ΧΑΠ. Αυτό είναι ένα σημαντικό εύρημα γιατί βοηθά τους ασθενείς να διασφαλίσουν ότι είναι σε θέση να αποκομίσουν όφελος από τη θεραπεία που παρέχεται από τη συγκεκριμένη συσκευή.»

Η νέα μελέτη έδειξε ότι, σε προηγούμενο από την μελέτη διάστημα τριών μηνών, το ποσοστό των ασθενών που εμφάνισε σοβαρές παροξύνσεις που έχρηζαν νοσηλείας ή επίσκεψης σε μονάδα αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών ήταν διπλάσιο στους ασθενείς με τουλάχιστον ένα κρίσιμο λάθος στη χρήση της συσκευής (6,9%).σε σχέση με εκείνους που δεν έκαναν λάθη στη χρήση της συσκευής (3,3%)1. Αυτό αποτελεί  ένα κλινικά σημαντικόεύρημα, καθώς λιγότερο από το 40% των ασθενών που μελετήθηκε ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει τη συσκευή χωρίς να κάνει λάθη (κρίσιμα ή μη)1. Τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι η συνεχιζόμενη ανάγκη για εκπαίδευση στη χρήση συσκευής εισπνοής πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη στην αντιμετώπιση της ΧΑΠ.

Η Novartis έχει αναλάβει δέσμευση αναφορικά με την εκπλήρωση των ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών των ασθενών με ΧΑΠ και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους παρέχοντας καινοτόμα φάρμακα και συσκευές. Το χαρτοφυλάκιο της Novartis για τη ΧΑΠ περιλαμβάνει, το γλυκοπυρρόνιο, την ινδακατερόλη και τον συνδυασμό ινδακατερόλης/γλυκοπυρρονίου, όλα εκ των οποίων ενδείκνυνται ως θεραπεία συντήρησης για ασθενείς με ΧΑΠ. H Novartis πήρε τα δικαιώματα αποκλειστικής χρήσης για το βρωμιούχο  γλυκοπυρρόνιο τον Απρίλιο του 2005 από την εταιρεία Vectura και τον συνεργάτη στην ανάπτυξή του, την εταιρεία  Sosei.

Η Novartis συνεχίζει την ανάπτυξη αναπνευστικών προϊόντων που θα παρέχονται μέσω της συσκευής εισπνοής χαμηλής αντίστασης, καθιστώντας τα κατάλληλα για ασθενείς με περιορισμό της ροής του αέρα διαφορετικής βαρύτητας. Η συσκευή εισπνοής της Novartis επιτρέπει στον ασθενή να ακούσει, να αισθανθεί και να δει ότι έχει λάβει σωστά την πλήρη δόση της φαρμακευτικής αγωγής .
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Η συσκευή εισπνοής για τις θεραπείες της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) της Novartis σχετίζεται με λιγότερα κρίσιμα λάθη κατά τον χειρισμό σε σχέση με άλλες συσκευές Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides