Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

2/7/18

Με 21,1 εκατ την ημέρα "μπαίνουν μέσα" στα ασφαλιστικά ταμεία, επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Όλα στο “κόκκινο”.Με 21,1 εκατομύρια την ημέρα “τρέχουν” τα νέα χρέη από τις ανεξόφλητες ασφαλιστικές οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών, των εργοδοτών και των αγροτών,σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Τα χρέη προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία αυξήθηκαν κατά 1,9δισ. ευρώ ή κατά 5.6% μέσα σε 90 ημέρες, μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου 2018.
Από το επόμενο κιόλας εξάμηνο, με ατομικές ειδοποιήσεις, οι οφειλέτες  θα κληθούν να εξοφλήσουν τα νέα χρέη τους, υπό την απειλή της λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.
Στο βωμό των υπερ πλεονασμάτων
Τα στοιχεία δείχνουν ότι έχει στραγγίξει η αγορά και έχει εξαντληθεί η δυνατότητα επιχειρήσεων και επαγγελματιών να ανταπεξέλθουν στα χαράτσια που τους έχουν επιβληθεί. Έτσι εταιρίες και ενεργοί πολίτες και “κοκκινίζουν” και μπαίνουν στο άγχος της αποπληρωμής ή της ρύθμισης, με όλες τις επιπτώσεις στην καθημερινή εταιρική λειτουργία και επαγγελματική και οικονομική δραστηριότητά τους. Και αυτό γίνεται για να μπορέσει η κυβέρνηση να δημιουργήσει υπερ πλεονάσματα και στα Ταμεία.
Η κρίση επιταγχύνεται
Η αύξηση των οφειλών επιταχύνεται διαρκώς. Οι ασφαλιστικές οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών, των εργοδοτών και των αγροτών έως τα μέσα του Ιουνίου ξεπέρασαν τα 33,7δισ. ευρώ,όπως προκύπτει από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), στο οποίο εντάσσονται οι οφειλές προς τα Tαμεία. Τρεις μήνες μόλις πριν, οι οφειλές αυτές είχαν ανέλθει σε 31,8 δισ. ευρώ και στις αρχές του έτους ήταν 31,2 δισ. ευρώ.
Τα «χαράτσια» του 2017
Βασικός παράγοντας εκτίναξης των ασφαλιστικών οφειλών φαίνεται να είναι η εκκαθάριση των ασφαλιστικών «χαρατσιών» του 2017. Με άλλα λόγια, Συνολικά το α’ εξάμηνο οι οφειλές στα Ταμεία έχουν αυξηθεί κατά 2,5 δισ. ευρώ.
Οι ασφαλιστικές εισφορές, τα άγρια κουρέματα στις συντάξεις και οι περικοπές σε αναγκαίες δημόσιες δαπάνες και επενδύσεις στηρίζουν το προβλεπόμενο υπερπλεόνασμα στον ασφαλιστικό, αλλά και κρατικό, Προϋπολογισμό. Τα σημερινά όμως “ευρήματα” των ανεξόφλητων εισφορών αποτελεί ένα ακόμα δείγμα των δραματικών επιπτώσεων που έχει στην οικονομία και την κοινωνία η πολιτική των υπερπλεονασμάτων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Item Reviewed: Με 21,1 εκατ την ημέρα "μπαίνουν μέσα" στα ασφαλιστικά ταμεία, επιχειρήσεις και επαγγελματίες Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο medlabnews.gr iatrikanea H αναδημοσίευση του συνόλου ή τμήματος άρθρου επιτρέπεται με την αναγραφή της Πηγής και του συγγραφέα του άρθρου.