728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

2/8/18

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΕΑΟ και ΑΑΔΕ κατάσχεσαν χιλιάδες λογαριασμούς στις 30 και 31 Ιουλίου

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr

Την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη 30 και 31 Ιουλίου εστάλησαν προς τις τράπεζες χιλιάδες εντολές κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, χωρίς καμία ενημέρωση ούτε από το ΚΕΑΟ και ΑΑΔΕ αλλά ούτε και από τις τράπεζες που προβαίνουν αρχικά σε δέσμευση όποιου ποσού βρίσκεται στους λογαριασμούς.  Ο λόγος της επίσπευσης ήταν επειδή δεν γίνονται κατασχέσεις τον Αύγουστο οπότε έσπευσαν να προλάβουν τα έσοδα του Αυγούστου. 


Όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα που δημιούργησαν σε χιλιάδες ανθρώπους και εταιρείες ήταν τεράστιο λαμβάνοντας υπόψη ότι ήταν στο τέλος του Ιουλίου και με το μπλοκάρισμα των λογαριασμών, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν σε τρέχουσες υποχρεώσεις που είχαν προγραμματίσει για το τέλος του μήνα όπως πληρωμές ρυθμίσεων, λογαριασμών και φυσικά μισθοδοσίας.

Εννοείται ότι δεν υπάρχουν ενημερώσεις ούτε από τις τράπεζες ότι ο λογαριασμός έχει δεσμευτεί, οπότε το αντιλαμβάνεται κανείς μόνο όταν πάει να χρησιμοποιήσει από τα διαθέσιμά του και βλέπει ότι το υπόλοιπο είναι μηδενικό. 

Για να ενημερωθεί κάποιος γιατί το υπόλοιπο του λογαριασμού τους είναι μηδενικό θα πρέπει ο παθών να πάει ο ίδιος στην τράπεζα για να τον ενημερώσει ότι η εντολή είναι από το ΚΕΑΟ ή από την ΑΑΔΕ και για το ύψος του ποσού που έχει γίνει κατάσχεση. 


Υπενθυμίζουμε ότι από την στιγμή που η τράπεζα έχει δεσμεύσει αρχικά τα διαθέσιμα των λογαριασμών κατά τον νόμο πρέπει να τα αποδώσει στο ΚΕΑΟ ή στην ΑΑΔΕ το πολύ σε διάστημα 10 ημερών (μπορεί να είναι σε διάστημα 2 και 3 ημερών). Άρα θα πρέπει ο παθών να τρέξει να κάνει ρύθμιση (η μόνη ρύθμιση που υπάρχει είναι αυτή των 12 δόσεων) πληρώνοντας την πρώτη δόση και στην συνέχεια να πάρει τα απαραίτητα έγγραφα για την άρση της κατάσχεσης και να τα προσκομίσει στα νομικά τμήματα των τραπεζών που θα πρέπει να ελέγξουν τα χαρτιά και να προβούν σε άρση της κατάσχεσης και έτσι να αποδεσμεύσουν τα χρήματα που είχαν δεσμεύσει. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρξε καν σκέψη ότι είναι Αύγουστος και λείπουν με άδειες υπάλληλοι και από τις υπηρεσίες και από τις τράπεζες με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην διεκπεραίωση της παραπάνω γραφειοκρατικής διαδικασίας. 

Φυσικά δεν μπορεί να υπολογίσει τις συνέπειες για κάποιον από τους παθόντες, που είχε την τύχη - ατυχία να λείπει σε διακοπές και ακόμα χειρότερα να υπολογίζει να πληρώσει έξοδα από τα χρήματα που του δέσμευσαν. 

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι το ΚΕΑΟ προέβη σε κατασχέσεις λογαριασμών και σε ασφαλισμένους που τους είχαν στείλει ειδοποιητήριο οφειλής μόλις 20 ημέρες πριν, χωρίς να αφήνουν περιθώριο στον ασφαλισμένο να προβάλει κάποια αντίρρηση ή να πάει στον φορέα από όπου προέρχεται ή οφειλή πχ ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ κλπ και να δει τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί χρωστάει. 

Πάντως στα 5,19 δισ. ευρώ εκτινάχθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων στο πρώτο εξάμηνο του έτους, πριν ακόμα ξεκινήσουν οι βαριές φορολογικές υποχρεώσεις. 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ανεξάρτητη αρχή Δημοσίων Εσόδων, 3.727.416 φορολογούμενοι και επιχειρήσεις χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο περισσότερα από 101 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο μήνα με τον μήνα αυξάνεται, καθώς οι φορολογούμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αφήνοντας απλήρωτους φόρους.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΕΑΟ και ΑΑΔΕ κατάσχεσαν χιλιάδες λογαριασμούς στις 30 και 31 Ιουλίου Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides