Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

18/4/19

Προβλήματα στη λειτουργία του Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Την επίλυση του σημαντικού προβλήματος υποστελέχωσης του Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ζητά ο διευθυντής του Ευστράτιος Χριστιανάκης. Σε επιστολή του προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, αναφέρει ότι «το τελευταίο διάστημα έχουν εκτελεσθεί τα μισά χειρουργεία σε σχέση με το ίδιο περσινό χρονικό διάστημα και δεν αφορά μεγάλες επεμβάσεις. Εξάλλου λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης των τακτικών και απογευματινών ιατρείων πολλών τμημάτων, έχει γίνει ήδη διακοπή λειτουργίας τους, ενώ άλλα τμήματα, δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν στην εξυπηρέτηση λίστας τακτικών χειρουργείων».

Σύμφωνα με τη γενική συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, «το Ορθοπεδικό και το Αναισθησιολογικό Τμήμα δεν έχουν επάρκεια οργανικών θέσεων γιατρών στον οργανισμό του νοσοκομείου (π.χ. η Ορθοπεδική Κλινική θα έπρεπε να έχει έξι θέσεις ειδικευμένων γιατρών αντί τέσσερις και το Αναισθησιολογικό Τμήμα έξι θέσεις αντί για πέντε που είναι σήμερα), ώστε να γίνονται ασφαλείς εφημερίες. Οι θέσεις αυτές θα έπρεπε να είναι όλες καλυμμένες, ενώ δεν είναι».
Επίσης, όπως αναφέρεται «πολλά τμήματα αναγκάζονται να εφημερεύουν χωρίς οι εφημερίες τους να αντιστοιχούν με τα ασφαλή προγράμματα των εφημεριών που έχουν δοθεί στη διοίκηση». Επιπλέον οι γιατροί διαμαρτύρονται για τις δηλώσεις του αν. διοικητή Ε. Τριγώνη που, σύμφωνα με τους ίδιους υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του Χειρουργικού Τομέα από τα μέσα Μαρτίου 2019 και εντεύθεν, εξαιτίας έλλειψης αναισθησιολόγων. Αυτές οι δηλώσεις εκθέτουν τους γιατρούς του Χειρουργικού Τομέα και είναι αντίθετες με την πραγματικότητα», καταλήγουν.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Item Reviewed: Προβλήματα στη λειτουργία του Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης Rating: 5 Reviewed By: medlabnews.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο medlabnews.gr iatrikanea H αναδημοσίευση του συνόλου ή τμήματος άρθρου επιτρέπεται με την αναγραφή της Πηγής και του συγγραφέα του άρθρου.