ΠΡΟΣΟΧΗ Χαράτσι 15 ευρώ από τα ΕΛΤΑ στα δέματα που έρχονται από Κίνα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΠΡΟΣΟΧΗ Χαράτσι 15 ευρώ από τα ΕΛΤΑ στα δέματα που έρχονται από Κίνα

Από την Δευτέρα που μας πέρασε (3/2/2020) με εγκύκλιο ΕΛΤΑ με ημερομηνία 20/1/202 άλλαξαν οι χρεώσεις για δέματα ΕΚΤΟΣ Ευρωπαϊκών χωρών.


Από την Δευτέρα που μας πέρασε (3/2/2020) με εγκύκλιο ΕΛΤΑ με ημερομηνία 20/1/202 άλλαξαν οι χρεώσεις για δέματα ΕΚΤΟΣ Ευρωπαϊκών χωρών.

Εγκύκλιος των ΕΛΤΑ με ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 2020 αναφέρει ότι αλλάζουν τις χρεώσεις για δέματα εκτός Ευρωπαϊκών χωρών αξίας από 0 ευρώ έως και 22 ευρώ θα μπαίνει χαράτσι 15 ευρώ


Μέχρι τις 3/2/2020, όσα πακέτα ερχόντουσαν από χώρα εκτός Ε.Ε. και ήταν κόστους κάτω των 22€, ερχόντουσαν τελωνειακώς ελεύθερα, που σημαίνει ότι δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ και δασμούς, και δεν χρεωνόντουσαν το τέλος εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ, οπότε κάτω από 22€ δεν υπήρχε άλλη επιβάρυνση.

ΜΕΤΑ τις 3/2, τα ΕΛΤΑ άρχισαν να χρεώνουν τα τέλη εκτελωνισμού(15€ για πακέτα αξίας CIF μέχρι 150€) ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ πακέτα.

Τα δέματα εκτός ευρωπαϊκών χωρών που θα μπαίνουν τελωνείο άσχετα αν είναι πάνω η κάτω από 22 ευρώ που μέχρι σήμερα είναι η ατέλεια, θα χρεώνονται με 15 ευρώ. Συνήθως είναι τα δέματα με μικροπράγματα που αγοράζουμε οι περισσότεροι από Κίνα, ε αυτά από ότι φαίνεται ότι και και 1 ευρώ να κοστίζουν θα πληρώνουμε στα ΕΛΤΑ επιπλέον 15 ευρώ.

Παραδείγματα:
Από 0 έως και 22 ευρώ θα πληρώνουμε τέλη εκτελωνισμού 15 ευρώ.

Από 22 έως και 150 ευρώ θα πληρώνουμε τέλη εκτελωνισμού 15 ευρώ + ΦΠΑ 24%.

Πάνω από 150 ευρώ θα πληρώνουμε τέλη εκτελωνισμού 15 με 50 ευρώ ανάλογα το κόστος του πακέτου, + ΦΠΑ 24% + τους τελωνειακούς δασμούς.

Οι γνώστες των ηλεκτρονικών αγορών από Κίνα προτείνουν να επιλέγετε μόνο ασφαλείς τρόπους αποστολής για τις παραγγελίες σας όπως PDM, Priority Line, EU Priority Line, Netherland Register κ.α.







Διευκρίνιση από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία
Τα ΕΛΤΑ προχωρούν σε διευκρινίσεις σε συνέχεια δημοσιευμάτων που προέκυψαν τις τελευταίες ώρες αναφορικά με τις αλλαγές στα ειδικά τέλη εκτελωνισμού και τα οποία έχουν προκαλέσει ανησυχία στους καταναλωτές που αγοράζουν προϊόντα από χώρες εκτός Ε.Ε
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διαβεβαιώνουν τους πελάτες που πραγματοποιούν αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. ότι για όλα τα αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου που χαρακτηρίζονται  από τις Τελωνειακές Αρχές «Ελεύθερα», δηλαδή χωρίς τελωνειακή διασάφηση, το τέλος εκτελωνισμού ήταν και παραμένει μηδενικό. Τα αντικείμενα αυτά φέρουν την πράσινη αυτοκόλλητη ετικέτα.
Τα ΕΛΤΑ στις 03 Φεβρουαρίου 2020 αναπροσάρμοσαν την τιμολογιακή τους πολιτική, στα «Ειδικά Τέλη Εκτελωνισμού». Στο νέο τιμοκατάλογο έχει προστεθεί «Τέλος Εκτελωνισμού» για τα ταχυδρομικά αντικείμενα που φέρουν τελωνειακή διασάφηση, ακόμη κι αν κατά την διαδικασία εκτελωνισμού αυτή προσδιοριστεί ως μηδενική.
Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους πελάτες ότι ο διαχωρισμός των ταχυδρομικών αντικειμένων που προέρχονται από τρίτες χώρες, σε αυτά που έχουν τελωνειακό ενδιαφέρον και σε αυτά που δεν έχουν, γίνεται από Τελωνειακές Αρχές και όχι από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας.

Πηγή

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων