Ποιοι έχουν ανοσία στον ιό; Μεγάλη Γερμανική μελέτη, Τι έγραψε ο Ηλίας Μόσιαλος | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ποιοι έχουν ανοσία στον ιό; Μεγάλη Γερμανική μελέτη, Τι έγραψε ο Ηλίας Μόσιαλος

ια τη μεγάλη έρευνα που θα κάνουν γερμανοί επιστήμονες και θα διαπιστώσει αν οι άνθρωποι που νόσησαν έχουν αποκτήσει ανοσία στον κορονοϊό γράφει στο facebook ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος
Για τη μεγάλη έρευνα που θα κάνουν γερμανοί επιστήμονες και θα διαπιστώσει αν οι άνθρωποι που νόσησαν έχουν αποκτήσει ανοσία στον κορονοϊό γράφει στο facebook ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, που πρόσφατα διορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς Οργανισμούς για θέματα Υγείας.

Οπως σημειώνει ο καθηγητής στο London School of Economics and Political Science - LSE από την έρευνα θα μπορούσε να δοθεί στους ανθρώπους που έχουν ανοσία μια βεβαίωση και να εξαιρούνται από τις απαγορεύσεις.

Τι έγραψε ο Ηλίας Μόσιαλος στο facebook


Επίπεδα ανοσίας και επιστροφή στην καθημερινότητα

Γερμανοί ερευνητές σκοπεύουν να ξεκινήσουν μια ενδελεχή μελέτη, όπου θα συμμετέχουν πάνω από 100.000 άνθρωποι, για να διαπιστώσουν εάν έχουν ξεπεράσει τη νόσο του COVID-19 και να εντοπίσουν την εξάπλωσή του, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Brunswick's Helmholtz Institute for Infectious Disease Research ινστιτούτου όπου διενεργείται η μελέτη, την Παρασκευή.

Ο ίδιος εκπρόσωπος δήλωσε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Der Spiegel ότι τα τεστ μεγάλης κλίμακας, ώστε να επιβεβαιωθεί η ανοσία στον ιό και η παρουσία αντισωμάτων στον κορωναϊό, μπορούν να ξεκινήσουν τον Απρίλιο, εφόσον οι ερευνητές δώσουν το πράσινο φως, με τα πρώτα αποτελέσματα να αναμένονται στα τέλη Απριλίου.

"Θα μπορούσε να δωθεί στους ανθρώπους που έχουν ανοσία κάτι σαν βεβαίωση ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, που θα τους επέτρεπε να εξαιρούνται από ‘τα συνήθη όρια των δραστηριοτήτων τους’ ", δήλωσε ο Der Spiegel ο επιδημιολόγος του Ινστιτούτου Helmholtz, Gerard Krause, ο οποίος είναι επικεφαλής της μελέτης.

Ως ’συνήθη όρια’ θεωρούμε τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλει η καραντίνα, καθότι τα γερμανικά σχολεία, μη βασικών αναγκών καταστήματα και εστιατόρια είναι πλέον κλειστά και έχουν απαγορευτεί οι δημόσιες συγκεντρώσεις περισσότερων των δύο ατόμων.

"Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης θα διευκολύνουν την απόφαση για το πότε θα μπορούσαν να ανοίξουν εκ νέου τα σχολεία και να επιτραπούν πολυπληθείς συγκεντρώσεις", έγραψε η Der Spiegel.

Ο Krause θα συνεργαστεί με τα ιδρύματα στην πρώτη γραμμή, συμπεριλαμβανομένης της αρχής ελέγχου των ασθενειών του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) και του νοσοκομείου Charité του Βερολίνου.

Να θυμίσω πως οι αρχικές μετρήσεις μπορεί να μην είναι απολύτως αξιόπιστες. Τα τεστ που είναι διαθέσιμα επί του παρόντος μπορούν να δείξουν ψευδώς θετικά αποτελέσματα για τα αντισώματα από κοροναϊό, καθώς το 90% των ενηλίκων έχει ήδη ανοσία έναντι των κοινών, αβλαβών ιών της ίδιας οικογένειας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων