H συγκινητική ιστορία της ηλικιωμένης που βγήκε «γιατί ήθελα να δω την Αθήνα στολισμένη» και το πρόστιμο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

H συγκινητική ιστορία της ηλικιωμένης που βγήκε «γιατί ήθελα να δω την Αθήνα στολισμένη» και το πρόστιμο

Την ιστορία μετέφερε ο αστυνομικός που την έλεγξε και τελικά δεν της επέβαλε πρόστιμο

medlabnews.gr iatrikanea 

Την ιστορία μετέφερε ο αστυνομικός που την έλεγξε και τελικά δεν της επέβαλε πρόστιμο 

«Δεν προβλέπει το γράμμα του Νόμου (sic) ‘παίρνουμε το αμάξι μας για να δούμε την Αθήνα στολισμένη’! Οπότε η μετακίνησή της ήταν άσκοπη. 300 ευρώ είναι το πρόστιμο που έχει οριστεί», αναφέρει…

Το lockdown που έχει επιβληθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού έχει προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων που λόγω των συνθηκών της ζωής τους δεν μπορούν να βγουν καθόλου από το σπίτι τους.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν και η ηλικιωμένη την οποία έλεγξε ο αστυνομικός Φωτεινός Παγιαύλας, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της Police Action - Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook η ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είχε πατερίτσα στην πλευρά του συνοδηγού του εξήγησε ότι «δεν πολυβγαίνω απ’ το σπίτι, δεν μπορώ να περπατήσω, βγήκα γιατί ήθελα να δω την Αθήνα στόλισμένη. Το έγραψα και στο χαρτί, ορίστε».

Σύμφωνα με τον κ. Παγιαυλα η γυναίκα είχε επιλέξει το Β6 και είχε προσθέσει γραπτά τη φράση «μια βόλτα για να δω τη στολισμένη Αθήνα».

«Της έκανα συστάσεις, ευχηθήκαμε χρόνια πολλά και την άφησα να πάει στο καλό. Ούτως ή άλλως δεν θα κατέβαινε από το όχημά της, δηλαδή επί της ουσίας δεν υπήρχε περίπτωση να κόλλαγε κάποιον ούτε να κολλούσε από κάποιον» καταλήγει στην ανάρτησή του ο αστυνομικός.

Η ανάρτηση του Φωτεινού Παγιαυλά έχει ως εξής:

Σήμερα σταμάτησα για έλεγχο ηλικιωμένη με το όχημά της. Είχε πατερίτσα δίπλα της στην πλευρά του συνοδηγού. Της ζήτησα να δω μήνυμα ή έντυπο μετακίνησης. Μου είπε ευγενέστατα «δεν πολυβγαίνω απ’ το σπίτι, δεν μπορώ να περπατήσω, βγήκα γιατί ήθελα να δω την Αθήνα στόλισμένη. Το έγραψα και στο χαρτί, ορίστε».

Και πράγματι άμα μπορείτε να δείτε στη κουνημένη φώτο, έχει τικάρει το Β6 «Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου.» και δίπλα σε αυτό πρόσθεσε γραπτώς «μια βόλτα για να δω τη στολισμένη Αθήνα».

Αυτό που έκανε η κυρία φυσικά δεν το προβλέπει ο νομοθέτης. Δεν προβλέπει το γράμμα του Νόμου (sic) «παίρνουμε το αμάξι μας για να δούμε την Αθήνα στολισμένη»! Οπότε η μετακίνησή της ήταν άσκοπη. 300 ευρώ είναι το πρόστιμο που έχει οριστεί.

Της έκανα συστάσεις, ευχηθήκαμε χρόνια πολλά και την άφησα να πάει στο καλό. Ούτως ή άλλως δεν θα κατέβαινε από το όχημά της, δηλαδή επί της ουσίας δεν υπήρχε περίπτωση να κόλλαγε κάποιον ούτε να κολλούσε από κάποιον. Με την Ερμού εδώ και λίγες μέρες να είναι φίσκα από κόσμο...





ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων