Η χοληστερόλη μπορεί να μειωθεί με την κατάλληλη δίαιτα και αν είναι αναγκαίο με τη χρήση ειδικών φαρμάκων. Η καλή χοληστερόλη μπορεί να αυξηθεί επίσης με την κατάλληλη δίαιτα και τη σωματική άσκηση. Η κατάλληλη δίαιτα για τη μείωση της χοληστερόλης και τη διατήρησή της στα φυσιολογικά επίπεδα, περιλαμβάνει τα εξής:
- καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών
- συχνή κατανάλωση ψαριού, κοτόπουλου, και σπανιότερα άπαχου μοσχαριού
- όσο το δυνατόν λιγότερη κατανάλωση χοιρινού, αρνιού, κατσικιού, βοδινού
- κατανάλωση άπαχου γάλακτος και γιαουρτιού
- περιορισμένη κατανάλωση τυριού
- περιορισμένη κατανάλωση γλυκών, παγωτών και ζάχαρης
- χρησιμοποίηση ελαιολάδου στο μαγείρεμα, και όχι βουτύρου ή μαργαρίνης
- μικρή κατανάλωση αυγών, μέχρι 3 την εβδομάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου