Φουκουσίμα: Με πόσα Τσερνομπιλ ισοδυναμεί; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Φουκουσίμα: Με πόσα Τσερνομπιλ ισοδυναμεί;

Επιμέλεια: Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος medlabnews.gr
Η δεύτερη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή μέχρι σήμερα σε όλο τον κόσμο έγινε στον Πυρηνικό Αντιδραστήρα 4 στο Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία στις 26 Απριλίου 1986. Ευρέως γνωστή σας «Τσέρνομπιλ» είναι η δεύτερη μεγαλύτερη καταστροφή μετά από το νησί Three Mile στην Αμερική που έγινε στις 28 Μαρτίου 1979. Στο «Τσέρνομπιλ» εκτινάχθηκε το 30% ενός πυρηνικού αντιδραστήρα τριών μηνών βάρους 192 τόνων. Αυτό αντιστοιχεί σε 57,6 ραδιενεργούς τόνους που εκτινάχθηκαν στον αέρα μέσω εκρήξεων και φωτιάς.

Τα μικροσκοπικά ραδιενεργά μόρια καπνού έκαναν τον γύρω του κόσμου αρκετές φορές από το 1979 σκοτώνοντας σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους από ασθένειες και καρκίνο που προκλήθηκαν από τη ραδιενέργεια. Τα στοιχεία αυτά έρχονται το βιβλίο της Dr Janette Shermanπου που βασίστηκε σε ενδελεχή έρευνα 5,000 επιστημονικών άρθρων σχετικά με το Τσέρνομπιλ και εκδόθηκε πρόσφατα από την Ακαδημία Επιστημών της Νέας Υόρκης.

Η Fukusima ισούται με 50 φορές το Τσέρνομπιλ

Όπως ο Dr Michio Kaku, παγκοσμίως γνωστός θεωρητικός φυσικός, τόνισε στο CNN στις 18 Μαρτίου 2011, το Τσέρνομπιλ αφορούσε μόνο ένα αντιδραστήρα και μόνο 57,6 Τόνους ραδιενεργού υλικού που εκτινάχθηκαν στην ατμόσφαιρα. Αντιθέτως στην πυρηνική καταστροφή στην Fukusima ενεπλάκησαν 6 πυρηνικοί αντιδραστήρες και η ΙΑΕΑ (Ιnternational Atomic Energy Agency) μιλάει για 2.800 Τόνους υψηλώς ραδιενεργού υλικού από παλιούς πυρηνικούς αντιδραστήρες!

Μία απλή διαίρεση μας δείχνει ότι η ραδιενέργεια που εκλύθηκε από την Fukusima αντιστοιχεί σε 48,6 φορές αυτής του Τσέρνομπιλ! Δεν είναι παρατραβηγμένο το να πούμε ότι οι 6 παλιοί πυρηνικοί αντιδραστήρες της Fukusima ισούνται με περισσότερες από 50 φορές της καταστροφής του Τσέρνομπιλ!

Βεβαίως περεταίρω διευκρινίσεις απαιτούνται και αυτή τη στιγμή το θέμα ερευνάται από ανεξάρτητους φυσικούς.

Το να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή στην Ιαπωνία ως 50 Τσέρνομπιλ είναι μόνο η αρχή. Επιπροσθέτως, η τύχη των τεσσάρων γειτονικών αντιδραστήρων είναι ακόμη άγνωστη στον έξω κόσμο. Η εργασία στους γειτονικούς αντιδραστήρες, 10 μόλις χιλιόμετρα μακριά, είναι μία γρήγορη και επώδυνη θανατική ποινή καθώς είναι μέσα στην ζώνη υποχρεωτικής εκκένωσης.

Αυτά είναι λίγο-πολύ γνωστά. Κάθε ραδιενεργή έκθεση είναι συσσωρευτική για κάθε άνθρωπο, ζώο και φυτό. Επιπλέον, ο μεταλλαγμένος γενετικός κώδικας περνάει στους απογόνους για πάντα. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι κάτοικοι της Ιαπωνίας και του Βόρειου Ημισφαιρίου υποφέρουν ήδη από εσωτερική ραδιενεργή μόλυνση που προκλήθηκε από τη Fukusima.

Η Fukusima Ισούται με 3.000 Δισεκατομμύρια Θανατηφόρες Δόσεις

Ο Dr Paolo Scampa, γνωστός στην Ε.Ε. Φυσικός, έκανε ευρέως γνωστή και κατανοητή την έννοια των «Θανατηφόρων Δόσεων».
Με λίγα λόγια, ο αριθμός 3.000 Δισεκατομμύρια Θανατηφόρες Δόσεις σημαίνει ότι 429 Θανατηφόρες Δόσεις κυνηγούν κάθε ένας από εμάς στον πλανήτη. Το νούμερο 3.000 ήταν μόνο 70 στις 23 Μαρτίου 2011 και χειροτερεύει κάθε πέρα χωρίς να γίνεται καμία παρέμβαση από τις Η.Π.Α. και τις υπόλοιπες πυρηνικές δυνάμεις.

Ο Θάνατος της Fukusima

Ο Θάνατος της Fukusima, ήδη σε εξέλιξη γύρω από την υδρόγειο, σίγουρα θα κάνει το Τσέρνομπιλ να μοιάζει με νάνο. Η καθυστέρηση του Obama το μόνο που επιτυγχάνει είναι να αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων. Επιπλέον η επιρροή της ραδιενέργειας στο Γενετικό Υλικό λόγω θα οδηγήσει σε μεγάλες μεταλλάξεις τόσο στους ανθρώπους όσο και στις άλλες μορφές ζωής. Πολλά από αυτά τα πλάσματα στο ζωικό βασίλειο δε θα μπορούν να επιβιώσουν μετά τη γέννηση τους. Επιπλέον οι μελλοντικές ανθρώπινες γενετικές μεταλλάξεις θα οδηγήσουν στη γέννηση ανθρώπων με χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης και φυσικές δυσμορφίες, και αυτό θα παραμείνει μία τραγική γενετική κληρονομιά στο ανθρώπινο είδος.

Η λύση, τότε και τώρα, έχει αλλάξει

Ο Φυσικός Dr Michio Kaku τράβηξε την προσοχή του κόσμου όταν στις 18 Μαρτίου 2011 μίλησε στο CNN και πρότεινε στον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας να επιλέξει  την «Λύση του Τσέρνομπιλ» για την Fukusima. Ο Kaku είπε ότι ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να διατάξει τις εναέριες δυνάμεις της Ιαπωνίας να βομβαρδίσουν τους πυρηνικούς αντιδραστήρες με μπορόνιο, άμμο, νερό και τσιμέντο όπως έκανε και ο Κόκκινος Στρατός στο Τσέρνομπιλ. Το μπορόνιο απορροφά τα νετρόνια, την ραδιενεργή καρδιά των αντιδραστήρων. Η ώρα όμως για τη λύση αυτή έχει περάσει. Πολλαπλές εκρήξεις κατέστρεψαν τους αντιδραστήρες και τις δεξαμενές που συγκρατούν τους παλιούς ραδιενεργούς πυρήνες εβδομάδες πριν. Εκατοντάδες με χιλιάδες τόνους από τους φλεγόμενους υψηλώς ραδιενεργούς πυρηνικούς αντιδραστήρες εκτινάχθηκαν στην ατμόσφαιρα.

Ο αόρατος, θανατηφόρος Ραδιενεργός Καπνός ήδη έχει καλύψει το Βόρειο Ημισφαίριο και όποιος ζει σε αυτό είναι μολυσμένος από ραδιενέργεια.

Η μόνη λύση αυτή τη στιγμή για την αντιμετώπιση της καταστροφής είναι η κάλυψη των αντιδραστήρων με νερό. Γενικά, η ραδιενέργεια δεν μπορεί να δραπετεύσει στην ατμόσφαιρα εάν είναι καλυμμένη από νερό. Η λύση είναι το «σπρώξιμο» των αντιδραστήρων στη θάλασσα μέσω υπόγειων διόδων που θα ανοιχτούν με πυρηνικά όπλα και η μετέπειτα παραλαβή των κατεστραμμένων πια αντιδραστήρων από ειδικά εξοπλισμένα υποβρύχια. Η παραλαβή αυτή θα πρέπει να γίνει άμεσα ώστε να προστατευτεί ο ωκεανός από τη μόλυνση με ραδιενέργεια. Η επιφάνεια του ωκεανού θα μπλοκάρει την διαφυγή της ραδιενέργειας.

Η επιλογή του «Μην Κάνεις Τίποτα»

Το να μην παίρνεται καμία δράση επιτρέπει τη γρήγορη εξέλιξη του θανάτου πολλών χιλιάδων ανθρώπων. Είναι απαράδεκτη αυτή η στάση απέναντι σε μία τέτοια καταστροφή. Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα με τη βοήθεια των Η.Π.Α. καθώς η Ιαπωνία δεν έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να φέρει εις πέρας την παραπάνω λύση.

Πηγή: Veteranstoday

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων