Αφορολόγητο το επίδομα βιβλιοθήκης για το 2014 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αφορολόγητο το επίδομα βιβλιοθήκης για το 2014



Μετά τις συνεχείς πιέσεις του ΙΣΑ οι οποίες ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2014 αναφορικά με το επίδομα βιβλιοθήκης, εκδόθηκε η ΠΟΛ 1234/2014 η οποία εφάρμοζε πλέον τις αποφάσεις του ΣτΕ ότι η συγκεκριμένη οικονομική παροχή έχει αποζημιωτικό χαρακτήρα για την κάλυψη δαπανών εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού σκοπού και κατ’ επέκταση δεν αποτελεί φορολογητέο εισόδημα για τους γιατρούς. 

Σε συνέχεια των πιέσεων του ΙΣΑ και με νεώτερη εγκύκλιο στις 11/5/2015 η Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων γνωστοποιεί ότι η ανωτέρω φορολογική μεταχείριση της εν λόγω παροχής είναι όμοια και για τις καταβολές που πραγματοποιούνται από 1/1/2014. Ως εκ τούτου το επίδομα βιβλιοθήκης παραμένει εισόδημα αφορολόγητο.

Εδώ πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους συναδέλφους ιατρούς να ζητήσουν αντίγραφα των βεβαιώσεων αποδοχών για το φορολογικό έτος 2014 για να μπορέσουν να ελέγξουν αν οι οικονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων έχουν συμπεριλάβει το επίδομα βιβλιοθήκης στα αφορολόγητα εισοδήματα ή το έχουν εντάξει λανθασμένα στο φορολογητέο εισόδημα. Αν διαπιστωθεί λάθος, θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα την αρμόδια οικονομική υπηρεσία του νοσοκομείου προκειμένου να τροποποιηθούν οι αποδοχές τους στο ηλεκτρονικό σύστημα του TAXIS για να μπορέσουν να υποβάλλουν σωστά την φορολογική τους δήλωση.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ   ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων