H Kως επενδύει στον γαστρονομικό τουρισμό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

H Kως επενδύει στον γαστρονομικό τουρισμό

«Η Κως αλλιώς? Γαστρονομι-ΚΩΣ» είναι το κεντρικό σύνθημα της Γιορτής Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο νησί του Ιπποκράτη, λίγες μέρες μετά τον σεισμό που προκάλεσε αρκετά προβλήματα στο νησί, με συνδιοργανωτές τον δήμο, τον Σύλλογο Τοπικής Γαστρονομίας «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και τους παραγωγικούς φορείς του νησιού, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Τις εκδηλώσεις στηρίζουν και φέτος η Ένωση Ξενοδόχων Κω και ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Εστίασης (ΣΕΠΕ) Κω.
Οι εκδηλώσεις της 3ης Γιορτής Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων, που αποτελεί πλέον θεσμό για το νησί, θα πραγματοποιηθούν στη Μαρίνα της Κω το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 και στο λιμάνι (θεατράκι) της Καρδάμαινας το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ντόπιες νοστιμιές, να γνωρίσουν τους παραγωγούς και τα παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα του νησιού.
Παράλληλα, στα εστιατόρια θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας με πρώτες ύλες και υλικά από την ντόπια αγροτική παραγωγή, ενώ στα ξενοδοχεία θα προβάλλονται τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, δίνοντας τη δυνατότητα στους τουρίστες να τα γνωρίσουν δοκιμάζοντάς τα.
H Kως επενδύει στον γαστρονομικό τουρισμό και εντάσσει τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και την τοπική γαστρονομία στην τουριστική της ταυτότητα. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος να συνδεθούν ο τουρισμός με τον πρωτογενή τομέα, όπως εκτιμούν οι διοργανωτές.
Η ετήσια γιορτή τοπικών προϊόντων εξελίσσεται σε φεστιβάλ γαστρονομίας με τεράστιο ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή και γι' αυτό και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, αναφέρουν ακόμη οι διοργανωτές.
«Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι σε ένα ταξίδι γεμάτο αναμνήσεις, μυρωδιές και νοστιμιές, που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη»σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου.
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων