Σε πλειστηριασμό βγαίνει ακίνητο του Γηροκομείου Αθηνών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σε πλειστηριασμό βγαίνει ακίνητο του Γηροκομείου Αθηνών

Σε πλειστηριασμό βγαίνει στις 25 Οκτωβρίου, ακίνητο του Γηροκομείου Αθηνών (Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών), με το ίδρυμα να εμφανίζει συνολικά χρέη της τάξης των 30 εκατ. ευρώ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, με επισπεύδοντα ιδιώτη, που διεκδικεί την αποπληρωμή οφειλής 29,3 χιλιάδων ευρώ, βγαίνει "στο σφυρί”, σε περίπου τρεις εβδομάδες, διώροφο κτίσμα στη Νέα Σμύρνη, στο ισόγειο του οποίου υπάρχουν δύο καταστήματα 55 τ.μ. και 18 τ.μ. και μία κατοικία 79 τ.μ.
 
Στον πρώτο όροφο του κτίσματος υπάρχει διαμέρισμα 190 τ.μ., ενώ η ιδιοκτησία βρίσκεται σε οικόπεδο 375 τ.μ.
 
Η αξία του ακινήτου έχει εκτιμηθεί προς 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει προσδιοριστεί σε περίπου 1 εκατ. ευρώ.
 
Οφειλές 30 εκατ. ευρώ
 
Το γηροκομείο Αθηνών, που βρίσκεται  στην Λ.Κηφισίας 137 στην Αθήνα, βρέθηκε, για πρώτη φορά, το 2013 πολύ κοντά στη χρεοκοπία ως αποτέλεσμα μίας πολυετούς περιόδου κακοδιαχείρισης. Λίγους μήνες πριν εκπνεύσει το 2016, ο Δήμος Αθήνας τοποθέτησε προσωρινή διοίκηση στο ίδρυμα, το οποίο εισπράττει... κλάσμα μόνον των ενοικίων, σε σχέση με αυτά που έχουν συμφωνηθεί να λαμβάνει, με τμήμα της ακίνητης περιουσίας του να έχουν καταλάβει ένοικοι... αγνώστου ταυτότητας.
 
Το 2015, η έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς είχε φανερώσει σωρεία σοβαρών διαχειριστικών παραβάσεων. Ενδεικτικά, οι προηγούμενες διοικήσεις του Γηροκομείου είχαν προχωρήσει στην κατάρτιση συμβάσεων με φυσικά πρόσωπα-”συμβούλους”, τα οποία για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους εισέπρατταν μηνιαία αμοιβή 2.500 – 4.500 ευρώ.
 
Συνολικά, υπολογίζεται ότι το ίδρυμα οφείλει 30 εκατ. ευρώ, καθώς εκτός από την κακοδιαχείριση των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του ιδρύματος, υπήρχε ένα, δίχως προηγούμενο "φαγοπότι” (π.χ. δεν υπήρχε καμία μέριμνα για την είσπραξη των τροφείων).
 
Σύμφωνα με όσα ανέφερε τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε άρθρο της, η Έλενα Μαντζαβινάτου, που είναι μέλος της διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών από τον Οκτώβριο του 2016 (οπότε η προηγούμενη διοίκηση Μπούμπα κηρύχθηκε έκπτωτη), η κατάσταση στο ίδρυμα φαίνεται να βελτιώνεται: τα μαγειρεία ύστερα από τρία χρόνια λειτούργησαν και οι εργαζόμενοι λαμβάνουν συγκεκριμένο ποσοστό της αμοιβής τους.
 
Σύμφωνα με την κυρία Μαντζαβινάτου, υπήρξαν νέα ευρήματα στη διερεύνηση για σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες της έκπτωτης Διοίκησης, ενώ ανατέθηκε και διενεργήθηκε έλεγχος των οικονομικών χρήσεων 2014, 2015 έως και 31/8/2016 στην εταιρεία ορκωτών ελεγκτών EY.  Ακόμη, υπήρξε έλεγχος κατάστασης των ακινήτων ιδιοκτησίας της Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών, ο οποίος φανέρωσε πολλά παράνομα κατειλημμένα ακίνητα.
 Του Δημήτρη Δελεβέγκου

capital.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων