Ξεκίνησε τη λειτουργία του στη Λεμεσό το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο,με εμπνευστή τον δρα Ν.Ζάμπογλου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ξεκίνησε τη λειτουργία του στη Λεμεσό το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο,με εμπνευστή τον δρα Ν.Ζάμπογλου

Το όραμα του διακεκριμένου καθηγητή της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, δρος Νίκου Ζάμπογλου, να δημιουργήσει στην Κύπρο και ιδιαίτερα στη γενέτειρά του, τη Λεμεσό, ένα υπερσύγχρονο κέντρο για τη θεραπεία των καρκινοπαθών, έγινε πραγματικότητα με τη λειτουργία, πριν λίγες μέρες, του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου (ΓΟΚ), που αναγέρθηκε και εξοπλίστηκε με ιδιωτικά κεφάλαια. Το έργο ολοκληρώθηκε σε 17 μήνες.
Ο δρ. Ζάμπογλου, στον οποίο η Ακαδημία Αθηνών έχει απονείμει τον τίτλο του αντεπιστέλλοντος μέλους στον κλάδο της Ιατρικής για τη συμβολή του στην HDR-Βραχυθεραπεία (Επεμβατική Ακτινοογκολογία), δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ανοίγουμε τις πόρτες μας για να γίνουμε προσιτοί στους ασθενείς, Κύπριους πολίτες. Και αυτό είναι το όραμά μας».
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ν. Ζάμπογλου, το ΓΟΚ λειτουργεί μέσα σε συγκεκριμένες συνθήκες, οι οποίες διαμορφώθηκαν, αφού λήφθηκαν υπόψη μεταξύ άλλων:
* Διαπιστώσεις και προτάσεις που περιλαμβάνονται στο Cyprus Radiation Oncology Review Ιουλίου 2015 που ετοιμάστηκε για λογαριασμό της κυπριακής κυβέρνησης από τους Dr. Kenny, Bransdon και Bryant.
* Το γεγονός ότι μέρος των υπηρεσιών του Κέντρου καλύπτει βασικούς τομείς που δεν προσφέρονται και δεν εξυπηρετούνται μέχρι σήμερα στην Κύπρο, με αποτέλεσμα οι πάσχοντες να παραπέμπονται για εξετάσεις και θεραπεία στο εξωτερικό.
* Η δηλωμένη πολιτική της κυπριακής κυβέρνησης και η απαίτηση επηρεαζομένων και εμπλεκομένων μερών για την άμεση ανάγκη καλύτερης γεωγραφικά κατανεμημένης εξυπηρέτησης των ογκολογικών αναγκών.
* H ήδη διαπιστωμένη υπερφόρτιση του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, που για χρόνια και κατά αποκλειστικότητα προσφέρει τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του στον τομέα της Ογκολογίας». Οι προσφερόμενες ιατρικές υπηρεσίες

Στο ΓΟΚ λειτουργεί ολοκληρωμένο Τμήμα Ακτινοθεραπείας, με βάση τα διεθνή πρότυπα. Επιπρόσθετα από τις στερεότυπες υπηρεσίες ακτινοθεραπείας που προσφέρονται μέχρι τώρα στην Κύπρο, στο Κέντρο λειτουργούν αποκλειστικά:
α) Mονάδα Eξωτερικής Ακτινοθεραπείας, η οποία είναι εξοπλισμένη με γραμμικούς επιταχυντές τελευταίας τεχνολογίας, δίνοντας τη δυνατότητα χορήγησης όλων των σύγχρονων τεχνικών ακτινοβόλησης, συμπεριλαμβανομένης της στερεοτακτικής ακτινοχειρουργικής και της εξωκρανιακής στερεοτακτικής ακτινοθεραπείας.
β) Πρότυπη μονάδα επεμβατικής ακτινοθεραπείας, στην οποία πραγματοποιείται ενδοκοιλοτική και ενδοϊστική βραχυθεραπεία (μέθοδος Iridium-Knife) με την καθοδήγηση τρισδιάστατου υπερήχου, αξονικού, μαγνητικού τομογράφου ή και συνδυασμό αυτών.
γ) Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο. Στελεχώνεται από εξειδικευμένους ιατρούς και ειδικά εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης, στο Τμήμα θα διενεργούνται αιμοληψίες, μεταγγίσεις και ενυδατώσεις στους ασθενείς. Παράλληλα, με στόχο την καλύτερη φροντίδα και εξυπηρέτηση του ασθενούς, παρέχονται 24ωρες υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών για τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας, καθώς και τη διαχείριση άλλων προβλημάτων.
δ) Τμήμα θεραπείας και φροντίδας ασθενών, που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο, και χρησιμοποιούνται σύγχρονες μέθοδοι χημειοθεραπείας, ορμονοθεραπείας και ανοσοθεραπείας. Εφαρμόζονται όλα τα σχήματα και συνδυασμοί χημειοθεραπείας για όλους τους συμπαγείς κακοήθεις όγκους. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται όλα τα σύγχρονα σχήματα πολυχημειοθεραπείας για τη θεραπεία όλων των αιματολογικών νοσημάτων.
Το Διαγνωστικό και Επεμβατικό Τμήμα του ΓΟΚ, αποτελείται από υπερσύγχρονα μηχανήματα, τόσο στον Μαγνητικό όσον και στον Αξονικό και τον Υπέρηχο, που δίνουν τη δυνατότητα για καλύτερη απεικόνιση, προσαρμοσμένη στην ενδεδειγμένη εξέταση και τις ανάγκες του κάθε ασθενούς ξεχωριστά, ώστε να επιτυγχάνεται αποτελεσματικός σχεδιασμός στην θεραπευτική αντιμετώπιση της ασθένειας. Επιπλέον, η ανάπτυξη και η χρήση της επεμβατικής ακτινοογκολογίας κάτω από εξελιγμένα ευρωπαϊκά πρότυπα, συντελεί στην πιο ανώδυνη προσέγγιση, ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα.
Οι απεικονιστικές πληροφορίες των εξετάσεων, που εκτελούνται στο τμήμα παρουσιάζονται στα τακτικά Ιατρικά Συμβούλια στο ΓΟΚ, με σκοπό την βελτίωση της εξατομικευμένης αντιμετώπισης του εκάστοτε ασθενούς και την επίτευξη του βέλτιστου διαγνωστικού και θεραπευτικού αποτελέσματος.
ε) Τμήμα της Πυρηνικής Ιατρικής που περιλαμβάνει:
- το διαγνωστικό τμήμα που προσφέρει την εξέταση PET/CT,
- τα εξωτερικά ιατρεία του θυρεοειδή, και
- τον θάλαμο των θεραπειών με ραδιοϊσότοπα
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων