Η ΦΕΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η ΦΕΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr
H φέτα δεν περιέχει το ασβέστιο που νομίζουμε. Και φυσικά είναι λάθος η προτροπή των μαμάδων, "φάε φέτα κάνει καλό στα κόκαλα".
Δυστυχώς ο συνειρμός της άσπρης φέτας με τον ασβέστη και το ασβέστιο είναι πέρα για πέρα λανθασμένος.


Χρήσιμα είναι τα κίτρινα τυριά. Αρα για την πρόληψη αλλά και για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης πρέπει να καταναλώνουμε κίτρινα τυριά. 


Για να δούμε όμως την περιεκτικότητα ανα 100 γρ. πόσα mg Aσβεστίου περιέχει το κάθε τυρί:
Παρμεζάνα 1142 ,
Γραβιέρα 1099, 
Γκούντα 820, 
Κεφαλοτύρι 810, 
Κασέρι 750, 
Ροκφόρ 735, 
Εdam 731, 
Moτσαρέλα 560, 
Φέτα 471, 
Μυζήθρα 202, 
Μανούρι 109. 
Οι καθημερινές μας ανάγκες είναι περίπου 1000 με 1200 mg Ασβεστίου. Τα παιδιά και οι γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας έχουν μεγαλύτερες ανάγκες. 



Αλέξανδρος Γιατζίδης, ΜΕDLAB IATΡΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων