Ενημέρωση για τη φλεβική θρόμβωση στο Δήμο Χίου, από το ΕΔΔΥΠΠΥ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ενημέρωση για τη φλεβική θρόμβωση στο Δήμο Χίου, από το ΕΔΔΥΠΠΥ


Με μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση στο Δήμο Χίου, το Σάββατο 21/6/14, ολοκληρώθηκαν για το πρώτο 6μηνο του 2014 οι εκδηλώσεις ενημέρωσης κοινού με θέμα τις Παθήσεις των Φλεβών των Κάτων Άκρων που πραγματοποιεί το  Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με τους Δήμους μέλη του, με την ευγενική χορηγία της εταιρείας LEO Pharma Ελλάς. Η ημερίδα φιλοξενήθηκε στο ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ, είχε θέμα «Φλεβική Ανεπάρκεια, Φλεβοθρόμβωση και Θρομβοεμβολική Νόσος. Τι πρέπει να γνωρίζουμε» και τελούσε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Χίου.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού, καθώς παραβρέθηκαν περισσότεροι από 120 κάτοικοι της Χίου, οι οποίοι παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις ενημερωτικές ομιλίες. Παραβρέθηκαν επίσης και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Υγείας Χίου κος Παντελής Στεφάνου, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου κα Ιφιγένεια Τόπακα και ο Διοικητής του «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ» Γενικού Νοσοκομείου Χίου κος Γιώργος Επιτροπάκης. Έντονη ήταν τέλος και η παρουσία εκπροσώπων από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης που κάλυψαν δημοσιογραφικά το γεγονός.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο κος Ιωάννης Μαλακός, Ειδικός Παθολόγος, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ» Νοσοκομείου Χίου, ο οποίος πραγματοποίησε την εισαγωγή και παρουσίασε στο ακροατήριο τους στόχους της εκδήλωσης, που είναι η σωστή και έγκυρη ενημέρωση με σκοπό την πρόληψη ως μέσω προστασίας του γενικού πληθυσμού, αλλά και την έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση σημαντικών παθήσεων όπως η φλεβική ανεπάρκεια, η φλεβική θρόμβωση και η θρομβοεμβολική νόσος.

Πρώτος ομιλητής της ημερίδας ήταν ο κος Παύλος Βακαλόπουλος, Αγγειοχειρουργός, Αναπληρωτής Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής ΝΑΥΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου Αθηνών, ο οποίος παρουσίασε τα συμπτώματα, τα αίτια εμφάνισης, τις επιπτώσεις και τους τρόπους αντιμετώπισης της φλεβικής ανεπάρκειας και της φλεβικής θρόμβωσης. Τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της συμμόρφωσης του ασθενούς στις οδηγίες του γιατρού, για την καλή πορεία και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας του.

Στη συνέχεια εξειδικεύοντας, η κα Μαριέτα Πατεινιώτη, Ειδική Παθολόγος, Επιμελήτρια Β΄ Παθολογικής Κλινικής «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ» Νοσοκομείου Χίου, ανέπτυξε το θέμα της Θρομβοεμβολικής Νόσου σε ασθενείς με παθολογικά νοσήματα, όπως καρκινοπαθείς. Επεσήμανε τις ομάδες ασθενών που χρήζουν μεγαλύτερης προφύλαξης από τις επικίνδυνες επιπλοκές της νόσου και τους τρόπους πρόληψης μέσω φαρμακευτικής αγωγής, χρήσης ελαστικών καλτσών ή μηχανικών μέσων.

Κατόπιν το λόγο πήρε ο κος Φραγκίσκος Βερνίκος, Γενικός Αρχίατρος  - Γενικός Χειρουργός, ο οποίος εστίασε στους ασθενείς με χειρουργικά νοσήματα και στους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση φλεβοθρόμβωσης μετά από το χειρουργείο. Παρουσίασε τους τρόπους πρόληψης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια χειρουργική επέμβαση, δίνοντας παράλληλα χρήσιμες συμβουλές προς τους ασθενείς για όσο παραμένουν στο νοσοκομείο αλλά και μετά την έξοδό τους κατά την ανάρρωση στο σπίτι.

Η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση ανάμεσα στο κοινό και τους ομιλητές. Στο πάνελ της συζήτησης με το κοινό συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Ιωάννης Αργυρούδης, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Επιστημονικός Διευθυντής Πολυκλινικής «ΕΛΕΥΘΩ» Χίου και Ισίδωρος Καστάνιας, Γενικός Χειρουργός, Υπεύθυνος Χειρουργικού Τομέα Κλινικής «Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ» Χίου. Το ακροατήριο έθεσε πλήθος ερωτημάτων, ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος αλλά και της ανάγκης που υπάρχει για ενημέρωση σε τόσο σημαντικά ζητήματα υγείας. Οι απαντήσεις των ερωτημάτων που τέθηκαν θα είναι διαθέσιμες εντός των επόμενων ημερών στην ιστοσελίδα του χορηγού επικοινωνίας της εκστρατείας ενημέρωσης, www.medlabnews.gr και www.iatrikanea.gr







ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων