Σταματώ το κάπνισμα γιατί αυτός που αγαπώ με χρειάζεται. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σταματώ το κάπνισμα γιατί αυτός που αγαπώ με χρειάζεται.

επιμέλεια medlabnews.gr
31 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Σταματώ το κάπνισμα γιατί αυτός που αγαπώ με χρειάζεται. 


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου)  η ΑΚΟΣ μας καλεί να αλλάξουμε στάση απέναντι σε  αυτήν την θανατηφόρα συνήθεια, που κοστίζει καθημερινά χιλιάδες ζωές σε όλον τον πλανήτη.

Για να πολεμήσεις τον εχθρό πρέπει να γνωρίσεις τις μεθόδους του αλλά και τα πλεονεκτήματα του. Έτσι η ΑΚΟΣ διενήργησε  έρευνα για  να εξετάσει  τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι Έλληνες αρχίζουν να καπνίζουν, τους λόγους για τους οποίους αρνούνται να διακόψουν αλλά και πώς αντιμετωπίζει η κοινωνία τους καπνιστές.  

Όπως προέκυψε,  η ελληνική κοινωνία έχει ανεκτική στάση απέναντι στους καπνιστές, γεγονός που εμποδίζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων που κατά καιρούς λαμβάνει η Πολιτεία. Επομένως, για να μειωθεί ο αριθμός των καπνιστών πρέπει η κοινωνία να αλλάξει στάση. Να οικοδομηθούν νέα πρότυπα, που δεν θα συνδέουν το κάπνισμα με την ευχαρίστηση, τη χαλάρωση, τη θηλυκότητα ή αντίστοιχα την αρρενωπότητα, πρότυπα που κυριάρχησαν τις προηγούμενες δεκαετίες και που δυστυχώς δεν έχουν εξαλειφθεί από την κοινή συνείδηση, παρά τις όποιες απαγορεύσεις. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι  τα κατασταλτικά μέτρα της Πολιτείας, ΔΕΝ επηρέασαν το 70% των συμμετεχόντων στην έρευνα, εύρημα που καθιστά αναγκαία την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου, προκειμένου να καταρριφθεί το επιχείρημα που προέβαλλαν οι καπνιστές στην έρευνα,  ότι το τσιγάρο  τους βοηθά να διαχειρίζονται το άγχος τους. 

Ο καρκίνος των πνευμόνων, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και οι καρδιακές παθήσεις απειλούν τη ζωή των καπνιστών. Το κάπνισμα ενοχοποιείται και για την εμφάνιση άλλων καρκίνων όπως του λάρυγγα (87%),  του στόματος (74%), του οισοφάγου (53%), της ουροδόχου κύστης (50%), του νεφρού (39%),  του παγκρέατος (38%), του τραχήλου της μήτρας (6% ). 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ η Δρ. Κατσώχη επισημαίνει: « Το τσιγάρο είναι ο καλύτερος φίλος του καρκίνου των πνευμόνων. Μπορεί το μεγαλύτερο ποσοστό νεοπλασιών για τις γυναίκες να αφορά στον καρκίνο του μαστού και για τους άνδρες στον καρκίνο του προστάτη ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας εμφανίζει ο καρκίνος του πνεύμονα. Στόχος  της ΑΚΟΣ η αλλαγή της στάσης των πολιτών μέσα από την ενημέρωση, με στόχο η απλή είδηση ότι το τσιγάρο υπονομεύει ανεπανόρθωτα την υγεία μας και την υγεία των γύρω μας,  να γίνει συνείδηση». 


Τα ευρήματα της έρευνας (Οκτώβριος 2014)


Διαβάστε εδώ

Ο εκφοβισμός δεν αρκεί. Χρειαζόμαστε νέα πρότυπα!  



Και λίγα λόγια για την ΑΚΟΣ

Η ΑΚΟΣ είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, που στον πυρήνα της αποτελείται από επιστήμονες του χώρου της υγείας, που  δραστηριοποιούνται αφιλοκερδώς , αφενός στον αγώνα της πρόληψης του καρκίνου και αφετέρου στην παροχή βοήθειας στους αποθεραπευμένους από τη νόσο. 
Για τους αποθεραπευμένους η ΑΚΟΣ σχεδίασε και διανέμει δωρεάν το «Ημερολόγιο Αποθεραπείας», ένα βιβλιάριο μεταθεραπευτικής παρακολούθησης ενώ για την ανάδειξη της πρόληψης βρίσκεται σε εξέλιξη Πανελλαδική εκστρατεία με τίτλο «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα-Πρόληψης έργα» και σύνθημα «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου». 


Με εκτίμηση

Δρ Δέσποινα Κατσώχη
Ακτινοθεραπευτής – Ογκολόγος
Πρόεδρος ΑΚΟΣ

Tel.:+30 210 6867832
Fax : +30 211 2686663
Mob.: +30 6932580653
Email :  dkatsochi@aktinotherapeia.com
Web :  www.aktinotherapeia.com
Blog:  www.akoslife.com


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων