Εγκύκλιος για το βιβλιάριο υγείας σε όλους τους ανασφάλιστους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εγκύκλιος για το βιβλιάριο υγείας σε όλους τους ανασφάλιστους

Με εγκύκλιο που εξέδωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης γνωστοποιεί στους δήμους ότι θα πρέπει να συνεχίσουν την χορήγηση βιβλιαρίου πρόνοιας έως να εκδοθεί η προβλεπόμενη από τον πρόσφατο νόμο, γνωστό ως «παράλληλο πρόγραμμα», υπουργική απόφαση που θα καλύπτει όλους τους ανασφάλιστους με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ειδικότερα σύμφωνα με την διάταξη του νόμου για το παράλληλο πρόγραμμα, θα πρέπει να εκδοθεί η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για την υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και κάνει γνωστό ότι οι δήμοι θα πρέπει να συνεχίσουν την διαδικασία έκδοσης βιβλιαρίων ανασφαλίστων από τις Υπηρεσίες τους, όπως προβλέπει σχετική νομοθεσία που παραμένει σε ισχύ.

Το ΦΕΚ (1747,τΒ') στο οποίο παραπέμπει η εγκύκλιος αναφέρεται στην ΚΥΑ που είχε υπογραφεί το 2006 από τον τότε υφυπουργό κοιν.Ασφάλισης Γερ.Γιακουμάτο, σχετίζεται με την έκδοση ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΑΠΟΡΙΑΣ και καθορίζει τα ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ για να τα αποκτήσει κάποιος!

Το εισοδηματικό κριτήριο λοιπόν που καθορίζει η εν λόγω ΚΥΑ είναι το ιλιγγιώδες ποσό...των 6.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 20% σε περίπτωση έγγαμου δικαιούχου! Προσοχή:Το εισόδημα υπολογίζεται ΤΕΚΜΑΡΤΑ (σύμφωνα με το νόμο,ο παντρεμένος έχει τεκμαρτό 5.000,αν έχει σπίτι του προστίθενται άλλες 3.000 συν 2.000 σε περίπτωση κατοχής αυτοκινήτου)!
medlabnews.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων