Διαμαρτυρία για τη στάση της Aegean σε οικογένεια ΑμεΑ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Διαμαρτυρία για τη στάση της Aegean σε οικογένεια ΑμεΑ


Σε επιστολή διαμαρτυρίας προς την AEGEAN AIR προχώρησε η ΕΣΑμεΑ, καθώς η εταιρία αρνήθηκε να μεταφέρει σε πτήση την οικογένεια με προβλήματα όρασης, το 16 μηνών παιδί τους αλλά και τους δύο σκύλους-οδηγούς.
Σύμφωνα με την επιστολή, η άρνηση μεταφοράς αποτελεί κατάφωρη παραβίαση κοινοτικού κανονισμού σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς, καθώς και της σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες.
Παράλληλα, τονίζεται πως πριν από ένα χρόνο «η εν λόγω εταιρία είχε αποδεχθεί χωρίς πρόβλημα παρόμοια μεταφορά της οικογένειας τρεις φορές, χωρίς επίκληση λόγων ασφαλείας ή παράβασης των ισχυόντων ευρωπαϊκών και διεθνών κανονισμών ασφαλείας».
Η επιστολή κοινοποιείται στο υπουργείο Μεταφορών, στο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και στη Διεύθυνση Αεροπορικής Εκμετάλλευσης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και στην ηγεσία της ΥΠΑ.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων