Και ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Μήλου καταγγέλλει τον δήμαρχο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Και ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Μήλου καταγγέλλει τον δήμαρχο

Σοβαρές καταγγελίες εις βάρος του δημάρχου της Μήλου, κ. Δαμουλάκη, από τον γιατρό του Κέντρου Υγείας, Ηλία Αποστολόπουλο, εξαιτίας των υπό κατάρρευση υποδομών στο νησί που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.
Όπως καταγγέλλει ο κ. Αποστολόπουλος, που ανήρτησε στο Facebook βίντεο από την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά το protothema.gr, η κατάσταση στη Μήλο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς τα αποτελέσματα θα είναι μη αναστρέψιμα. Γι’ αυτό το λόγο, την ερχόμενη Τρίτη οι κάτοικοι ζήτησαν να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, όπου σκοπεύουν να ζητήσουν ακόμη και την παραίτηση του κ. Δαμουλάκη. 

Όπως λέει χαρακτηριστικά: "Έχει κάθε δικαίωμα να φωνάζει και να υποστηρίζει ό,τι θέλει, όμως είναι επικίνδυνος για το νησί της Μήλου αυτή τη στιγμή. Γίνεται χαμός, τα προβλήματα είναι τα σκουπίδια, το νερό και τα λύματα. Το νησί είναι γεμάτο σκουπίδια, οι υπάλληλοι του δήμου προσπαθούν με ένα απορριμματοφόρο, το οποίο το είχαν στείλει στο νησί για να μεταφέρει μόνο προϊόντα ανακύκλωσης, να τα μεταφέρουν δεξιά και αριστερά. Τελικά, επειδή γέμισαν το νησί με κάδους ανακύκλωσης, οι οποίοι δεν έχουν πια σκεπάσματα, οι κάτοικοι βάζουν τα σκουπίδια εκεί και υπάρχει εντολή να μαζεύει τα σκουπίδια του νησιού".
Όσον αφορά την έλλειψη νερού στο νησί, ο κ. Αποστολόπουλος σημειώνει: "Όταν έχουμε νερό είναι κόκκινο. Υπάρχει μονάδα αφαλάτωσης, οι τεχνικοί υποστηρίζουν ότι το νερό που παράγεται είναι πόσιμο, όμως οι κατασκευές που έχει ο δήμος δεν είναι κατάλληλες, για να κρατήσουν και να μεταφέρουν το αφαλατωμένο νερό. Δεν ξέρω για ποιο λόγο το νερό κοκκινίζει, πάντως είναι απαίσιο. Δεν είναι δυνατόν να έχεις τέτοιο νερό στο σπίτι σου. Όταν υπάρχει! Γιατί πολλές ημέρες, νερό δεν έχουμε και προσπαθούν με κάθε τρόπο, όπου υπάρχουν τουρίστες να δώσουν νερό, όπως το είπε και ο ίδιος ο δήμαρχος. Ανέφερε ότι σε ένα χωριό στη Ζεφυρία που δεν έχει τουρισμό, κλείνουμε το νερό το βράδυ και οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί". 

Την ίδια ώρα, η αποχέτευση και η ανεξέλεγκτη διάθεση των λυμάτων σε διάφορα σημεία του νησιού εντείνουν τα προβλήματα.

"Τα λύματα τρέχουν ανεξέλεγκτα πολύ καιρό στο νησί, γιατί ο βιολογικός καθαρισμός που δημιούργησε ιδιωτική εταιρεία δεν μπορεί να δεχτεί όλα τα λύματα. Κάποια στιγμή ο δήμος αποφάσισε να διαχειριστεί αυτόν τον βιολογικό καθαρισμό, χωρίς ο ίδιος να είναι σε θέση να τον συντηρήσει. Το αποτέλεσμα ήταν πέρυσι να καταστραφεί εντελώς. Πέρυσι μάζευαν τα λύματα από τα χωριά που δεν έχουν αγωγούς για τον βιολογικό και τα πήγαιναν σε ένα παλιό ορυχείο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο κρίμα. Ζωντανά εγκλήματα μέσα σε ένα αρχαίο ορυχείο. Βάλαμε χέρι μερικοί κάτοικοι και εγώ από την πλευρά μου σαν γιατρός, γιατί είναι ευθεία διακινδύνευση της δημόσιας υγείας και τα σκουπίδια και το κακό νερό και τα λύματα. Μίλησα με τον δήμαρχο, του είπα να σταματήσει να ρίχνει εκεί τα λύματα και να προσπαθήσει να φτιάξει τον βιολογικό καθαρισμό και να τακτοποιηθεί το θέμα. Εκείνος δεν παραδέχτηκε αυτά τα πράγματα. Είπε ότι όλα λειτουργούν κανονικά, όμως προσπάθησαν με κάποιο τρόπο να ρίξουν σε διάφορες ρεματιές του νησιού τους κεντρικούς αγωγούς που κατέβαιναν από τα χωριά, ώστε να μπορούν τα βυτία να επεξεργαστούν τα λύματα. Όμως, η κατάσταση συνεχίστηκε και τον χειμώνα και το φετινό καλοκαίρι. Είναι μεγάλη καταστροφή. Έχουμε τεράστιο θέμα με κουνούπια και με μύγες. Έχουμε παιδάκια που έρχονται στο Κέντρο Υγείας με σταφυλόκοκκο και με δερματικές λοιμώξεις. Πριν δύο χρόνια κατήγγειλα 85 παιδιατρικά περιστατικά με δερματοπάθειες. Πέρυσι με την παιδίατρο καταγγείλαμε περισσότερα", υπογραμμίζει ο κ. Αποστολόπουλος.
Όπως φαίνεται, λοιπόν, μέρα με τη μέρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μήλος, εν μέσω τουριστικής περιόδου, είναι τόσο ζωτικής σημασίας που απαιτούν την άμεση και υπεύθυνη αντιμετώπισή τους από τη δημοτική αρχή του τόπου.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων