Ιταλία: Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα δεν δέχονται την υποχρεωτική παρουσία ενόπλων στα πλοία τους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ιταλία: Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα δεν δέχονται την υποχρεωτική παρουσία ενόπλων στα πλοία τους

Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα δεν δέχθηκε την υποχρεωτική παρουσία ενόπλων πάνω στα πλοία της στις επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών που διεξάγει στην κεντρική Μεσόγειο.
Αυτό προέκυψε από την συνάντηση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Μάρκο Μιννίτι που είχε σήμερα το απόγευμα στην Ρώμη με τους εκπροσώπους ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται νότια της Σικελίας.
Η θέση των Γιατρών χωρίς Σύνορα είναι ότι «σε καμία από τις χώρες στις οποίες εργάζονται δεν έχουν δεχθεί ποτέ την παρουσία ένοπλων ανδρών μέσα στους χώρους στους οποίους δραστηριοποιούνται».
Τον «Κώδικα Συμπεριφοράς» αυτό που αφορά τις υποχρεώσεις των ΜΚΟ αποδέχθηκαν οι περισσότερες από τις υπόλοιπες μη κυβερνητικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η οργάνωσε «Σώστε τα παιδιά».
Το ιταλικό υπουργείο Eσωτερικών έκανε γνωστό ότι «οι οργανώσεις οι οποίες δεν δέχθηκαν τον Κώδικα αυτό, τίθενται εκτός του οργανωμένου συστήματος διασώσεων στην θάλασσα, με όλες τις σχετικές, συγκεκριμένες συνέπειες, αρχίζοντας από την ασφάλεια των ίδιων των πλοίων τους».
AΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων