Έλαμψε» η πρωτοεμφανιζόμενη Μαρία Δερβίση στο 4ο Aphrodite Cup | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έλαμψε» η πρωτοεμφανιζόμενη Μαρία Δερβίση στο 4ο Aphrodite Cup

Επιτυχημένη ήταν η ελληνική παρουσία και στους τελικούς οργάνων των νεανίδων, όπου η Ιωάννα Μαγοπούλου κατέκτησε δύο μετάλλια (χρυσό στις κορύνες και ασημένιο στην μπάλα) και η Ανδρονίκη Αγάθου ένα μετάλλιο (ασημένιο στο στεφάνι).
Με τέσσερα μετάλλια για την Ελλάδα, δύο ασημένια από τη Μαρία Δερβίση και δύο χάλκινα από την Εθνική ανσάμπλ, έπεσε η «αυλαία» του 4ου διεθνούς τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής Aphrodite Cup, που αυτό το τριήμερο συγκέντρωσε στο Ολυμπιακό Κλειστό Γήπεδο του Φαλήρου περίπου 240 αθλήτριες από 21 χώρες. 
Στους τελικούς οργάνων του ατομικού «έλαμψε» η πρωτοεμφανιζόμενη στη «μεγάλη» κατηγορία Μαρία Δερβίση, η οποία μετά το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό, κατέκτησε και δύο ασημένια, καθώς κατετάγη 2η στο στεφάνι (14,150 β.) και στις κορύνες (14,150 β.), ενώ έμεινε οριακά εκτός βάθρου στην μπάλα (4η με 13,950 β.).
Η μεγαλύτερη αδερφή της Κατερίνα Δερβίση, συμμετείχε επίσης σε τρεις τελικούς οργάνων, τερματίζοντας 5η στην μπάλα (13,600 β.), 6η στις κορύνες (11,800 β.) και 6η στην κορδέλα (11,400 β.).
Επιτυχημένη ήταν η ελληνική παρουσία και στους τελικούς οργάνων των νεανίδων, όπου η Ιωάννα Μαγοπούλου κατέκτησε δύο μετάλλια (χρυσό στις κορύνες και ασημένιο στην μπάλα) και η Ανδρονίκη Αγάθου ένα μετάλλιο (ασημένιο στο στεφάνι).
Η ανανεωμένη Εθνική ανσάμπλ με τις Μαριάννα Μανδέλλου, Μυρτώ Αθανασουλάκη, Ζωή Ντίτσιου, Ιωάννα Τζιατζιά, Διώνη Διώχνου, Αύρα Ντούρο, κατέλαβαν την 3η θέση στα 5 στεφάνια με 13,950 βαθμούς, αφού δεν απέφυγαν κάποια σφάλματα στο πρόγραμμά τους. Στις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια πήραν πάλι την 3η θέση με 13,500 βαθμούς.
Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, αθλήτριες και επίσημοι από τρεις ηπείρους (Ευρώπη, Ασία, Αμερική) πραγματοποίησαν συμβολική δενδροφύτευση στο πάρκο του Κλειστού Γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν», υλοποιώντας μία πρωτοβουλία των διοργανωτών σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου. Στο πάρκο φυτεύτηκαν τρία ελαιόδεντρα σε ισάριθμους κύκλους, ένα για κάθε ήπειρο που εκπροσωπήθηκε στη φετινή διοργάνωση, σε μία εκδήλωση στην οποία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ελένη Μιχοπούλου, ο αντιπρόεδρος της Ο.Ε. Γιώργος Καζαντζόπουλος και το μέλος του Α.Ο.Π.Φ. Νίκος Δέτσης, καθώς και η πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Βαρβάρα Φίλιου.
Το Aphrodite Cup 2018 διεξήχθη για 4η συνεχόμενη χρονιά, αποτελώντας μία συνδιοργάνωση του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία», της Ε.Γ.Ο. και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, έχοντας ως θεσμικό υποστηρικτή το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και τελώντας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.
 ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων