To ψηφιακό δερματοσκόπιο που σώζει από τον καρκίνο του δέρματος | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

To ψηφιακό δερματοσκόπιο που σώζει από τον καρκίνο του δέρματος

Συντάκτης Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., medlabnews.gr


ΤΩΡΑ MIA MONAΔIKH EΞETAΣH ΑΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ ΣΩZEI AΠO TON KAPKINO TOY ΔEPMATOΣ


Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία εξοπλίστηκε με ένα από τα πιο σύγχρονα ψηφιακά δερματοσκόπια στον κόσμο, για την πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Το ΜΙCRODERM είναι γερμανικής κατασκευής είναι το μόνο ψηφιακό δερματοσκόπιο δεύτερης γενιάς και έχει την δυνατότητα, αξιοποιώντας τα νευρωνικά δίκτυα να καταλήγει σε διάγνωση.

Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσει κανείς το μελάνωμα είναι να το αποφύγει, λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα, όπως έκθεση στον ήλιο με μέτρο και χαρτογράφηση των ελιών του δέρματος.

Μέχρι τώρα οι ειδικοί μπορούσαν να ελέγξουν ένα σπίλο με ένα ειδικό φορητό μηχάνημα, το δερματοσκόπιο. Το δερματοσκόπιο είναι ένα σύστημα φακών με το οποίο μπορεί ο γιατρός να δει πολύ καλά τα στοιχεία του δέρματος.

Η σύγχρονη τεχνολογία έδωσε ένα ακόμα σημαντικό όπλο στην ιατρική. Είναι το ψηφιακό δερματοσκόπιο. Με αυτό το μηχάνημα ο γιατρός μπορεί να δει στην οθόνη του υπολογιστή μια ελιά μεγεθυμένη Χ20 Χ30 Χ60 Χ80 φορές έτσι ώστε μπορεί να δει την παραμικρή λεπτομέρεια.

Είναι ένα σύστημα ηλεκτρονικής φωτογράφησης και αρχειοθέτησης των σπίλων, με ταυτόχρονη 'χαρτογράφηση' ολόκληρου του σώματος, αν αυτό είναι απαραίτητο. Aξιοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία, το μηχάνημα βλέπει στοιχεία στον σπίλο που δεν μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι ενώ μεγεθύνει τόσο όσο είναι απαραίτητο για τον ιατρό για να διαγνώσει κάποια κακοήθεια. Oι εικόνες από κάθε ελιά του σώματος καταγράφονται, χαρτογραφούνται και αποθηκεύονται σε ατομικό αρχείο. Mε ειδικό πρόγραμμα τέλος αναλύεται κάθε σπίλος και εξάγεται το ποσοστό κινδύνου ανάπτυξης μελανώματος που βοηθά τον ιατρό στην απόφασή του να αφαιρέσει ή να παρακολουθήσει τον όποιο σπίλο.

Η εξέταση είναι ανώδυνη και ακίνδυνη και γίνεται με το ΜΙCRODERM χωρίς ακτινο-βολίες. Έτσι ο γιατρός μπορεί να αποφασίσει αν μια ελιά μπορεί να αφαιρεθεί ακίνδυνα χωρίς να φοβάται επιπλοκές. Ακόμα και για αισθητικούς λόγους αν πρόκειται να γίνει αφαίρεση μιάς ελιάς η εξέταση με το ΜΙCRODERM είναι απαραίτητο να προηγηθεί.

Mε άλλα λόγια το ΜΙCRODERM αυτή την στιγμή αποτελεί το ΠAΠ-TEΣT του δέρματος.


H διαδικασία ανάλυσης του σπίλου με το ειδικό πρόγραμμα του ψηφιακού δερματοσκοπίου microDERM, είναι πολύ απλή διαδικασία και γίνεται στιγμιαία.

Πρώτα γίνεται λήψη του σπίλου με την κάμερα του microDERM μακροσκοπικά.



Στην συνέχεια γίνεται η λήψη του σπίλου δερματοσκοπικά.


Και ακολουθεί η ανάλυση κατά ΑΒCD και βαθμονόμιση με βάση το πανευρωπαϊκό σύστημα DANAOS (με την βοήθεια των νευρωνικών δικτύων)



















Mε ιδιαίτερα απλό τρόπο γίνεται και η σύγκριση του σπίλου σε επόμενη εξέταση.


Πέρα από την Ε.Α.Ε. το ΜICRODERM έχει εγκατασταθεί στο ΜΕDLAB IATΡΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ, πλαισιώνοντας τα υπόλοιπα μηχανήματα για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος.







Παρακολουθήστε live πώς γίνεται η δερματοσκόπηση



ΠΗΓΗ: MEDLAB, E.A.E


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ





ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων