Πρώτες βοήθειες του καλοκαιριού | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πρώτες βοήθειες του καλοκαιριού

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΕDLABNEWS.GR 
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

          Θεραπεία ηλιακού εγκαύματος.

Η θεραπεία ενός ηλιακού εγκαύματος ξεκινά με την πρόληψη. Η σωστή χρήση αντηλιακού θα βοηθήσει να αποφύγετε τα εγκαύματα. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τα αντηλιακά και τους μύθους τους και πώς πρέπει να τα χρησιμοποιείται όταν είστε στον ήλιο.
Read more    



           Πρώτες βοήθειες αν πατήσετε αχινό, δράκαινα, τενεκεδάκι ή γυαλί στην παραλία

Οι αχινοί είναι μικρά, θαλάσσια ζώα με ασβεστολιθικό σφαιρικό κέλυφος που φέρουν αγκάθια. Ανήκουν στην υπο-συνομοταξία των Εχινοζώων (ή Ελευθεροζώων), της συνομοταξίας των Εχινοδέρμων, στην οποία ανήκουν και οι αστερίες. Αχινοί, αστερίες και φύκη είναι μερικά από τα είδη που μαρτυρούν πόσο υγιές είναι ένα θαλάσσιο οικοσύστημα. 
Read more    


          Παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση πνιγμού στη θάλασσα.(video)

Από τους σημαντικότερους κινδύνους του καλοκαιριού είναι το νερό. Στη χώρα μας, ο πνιγμός αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά αίτιο θανάτου από ατυχήματα, μετά τα τροχαία. Οι πνιγμοί είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτων λόγω ατυχημάτων, στα παιδιά κάτω των 14 ετών.
Read more    


           Προληπτικά μέτρα υγείας για τον καύσωνα. Χρήσιμες οδηγίες για ομάδες ατόμων υψηλού κινδύνου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες ή και επικίνδυνες για την υγεία τους καταστάσεις.
Ιδιαίτερη φροντίδα πρέπει να υπάρχει για τις ευπαθέστερες στις υψηλές θερμοκρασίες ομάδες πληθυσμού, οι οποίες είναι τα νεογνά, τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι και οι πάσχοντας από χρόνια νοσήματα.
Read more    


Χρήσιμες οδηγίες για να ξεχωρίσετε και να αντιμετωπίσετε την Ηλίαση και την Θερμοπληξία

Με τις υψηλές θερμοκρασίες αυτών των ημερών είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε αντιμέτωποι με την ηλίαση και την θερμοπληξία. Για να δούμε τι είναι και πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε.
Read more    


Πόνος στην κοιλιά. Τι μπορείτε να κάνετε για να τον αντιμετωπίσετε;

Ο κοιλιακός πόνος ή κοιλιακό άλγος είναι μια πολύ συχνή ιατρική κατάσταση είτε οξεία είτε χρονία. Είναι ουσιαστικά ο πόνος που αισθάνεται κανείς ανάμεσα στις πλευρές και στην πύελο. Μπορεί να είναι μέρος της εκδήλωσης πολλών παθήσεων είτε παθολογικών είτε χειρουργικών και προέρχεται από όργανα μέσα η έξω στην κοιλιά . Είναι πολλές φορές μια δύσκολη κατάσταση και για τους γιατρούς γιατί ο πόνος είναι σύμπτωμα καλοήθων αλλά και δυνητικά επικίνδυνων παθήσεων που μάλιστα μπορεί να απειλήσουν και τη ζωή.
Read more    



 


ΤΟ BANNER ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Αν θέλετε αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα και ενημερώστε τους αναγνώστες σας
<a href="http://medlabgr.blogspot.gr/p/1.html" target="_blank"><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgs0gVXl2kMNf4oWJAFhwJTpjwnV8SFFP0mvzeNAINuBvHVHBVVf43oJs8jog7PXaLpUW6N0yFF2XeHHdpPc_qAatRaXDZ5j4PuvE_t8sqLAdmGVXshfaOyC23JKfvyzqwj0HJ8H3HS_IL/s249/medlabnews_first_aid.jpg" /></a>


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων