Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Ελληνικό Συνέδριο Συγκρότησης Τουρισμού Υγείας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Ελληνικό Συνέδριο Συγκρότησης Τουρισμού Υγείας

της  Μαρίας Χιόνη, medlabnews.gr
Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το περασμένο Σαββατοκύριακο το πρωτοποριακό Ελληνικό Συνέδριο Συγκρότησης Τουρισμού Υγείας, που οργανώθηκε από την ΗealthCare cybernetics ( UK) LTD - hCc – με επικεφαλής δύναμη τον Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, M.D., Ph.D. σε συνεργασία με τη Zita Congress. 

Στο συνέδριο υπήρξε μεγάλη συμμετοχή ιατρών από όλη την Ελλάδα που ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τον ιατρικό τουρισμό και πολλών άλλων επαγγελματιών.

Οι ομιλητές, εξαιρετικά έμπειροι επιστήμονες και επαγγελματίες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό ανέπτυξαν ο καθένας από την δική του σκοπιά αναλύοντας τους 8 τομείς τουρισμού υγείας:



1. Ιατρικός Τουρισμός
2. Οδοντιατρικός Τουρισμός
3. Ιαματικός Τουρισμός (συμπ. Θαλασσοθεραπεία)
4. Τουρισμός Ευεξίας
5. Αθλητικός Τουρισμός
6. Γαστρονομικός Τουρισμός (μαγειρική τέχνη και επιστήμη σε θέματα υγιεινής διατροφής)
7. Προσβάσιμος Τουρισμός
8. Τουρισμός Υποβοηθούμενης Διαβίωσης (Αssisted Residential Tourism (Ambient Assisted Living Abroad)




Κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων Ελληνες Ιατροί παρουσίασαν τις δυνατότητες που έχουν σε επεμβάσεις αξιοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία που δεν υστερεί σε τίποτα από άλλες χώρες και απέδειξαν ότι στην χώρα μας μπορούν να πραγματοποιηθούν επεμβάσεις είτε ιατρικής αισθητικής είτε και γενικής χειρουργικής - αποκατάστασης, με το πιο άρτιο τρόπο και με κόστος πολύ λογικό σε σχέση με το αντίστοιχο της Αμερικής ή άλλων χωρών της Ευρώπης. 
O κ. Κ. Κωνσταντινίδης παρουσιάζει τον ρόλο της Σύγχρονης Ιατρικής Τεχνολογίας 

Χαρακτηριστική η παρουσίαση της χρήσης ρομποτικής τεχνολογίας στην χειρουργική με video από επεμβάσεις με το Da Vinci και η παρουσίαση οδοντιατρικών επεμβάσεων αισθητικής αποκατάστασης.
Ειδικοί επιστήμονες στον χώρο της υγείας και του Τουρισμού ανέπτυξαν τις δυνατότητες που έχει η χώρα μας για αξιοποίηση του Τουρισμού Υγείας καθώς και τον ρόλο που πρέπει να έχει η πολιτεία. 
Ο κ. Σ. Μαυρίδης παρουσιάζει το θέμα Spa Tourism

Οι σκοποί του συνεδρίου που είχαν τεθεί από τους οργανωτές, και ήταν:
-Να περιγράψει και να εξηγήσει «τι είναι Τουρισμός Υγείας» - και ακόμη πιο σημαντικό, τι μπορεί να είναι (δυνατότητες)
-Η προώθηση της συγκρότησης των τομέων του Τουρισμού Υγείας και των Stakeholders (οι έχοντες έννομο συμφέρον στον «τομέα»)
-Να καταδείξει τα οφέλη της προσέγγισης ht8 στην συγκρότηση, την ανάπτυξη και την προώθηση
-Η ενθάρρυνση της δημιουργίας εθνικών και διεθνών συμμαχιών
-Να εξηγήσει πώς δημιουργούνται Προορισμοί Τουρισμού Υγείας
-Η επίσημη παρουσίαση του έργου "Ηealth in GREECE" (Υγεία στην Ελλάδα) - (ανάπτυξη και προώθηση του προορισμού και των παρόχων)
επετεύχθησαν με το καλύτερο τρόπο.
Οι γιατροί Βουκίδης και Πάντος και ο κ. Καπλανίδης
από τους Οργανωτές στην συνέντευξη τύπου

Το συμπέρασμα από τις εργασίες του συνεδρίου είναι ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από όλους τους παρόχους για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας και η Χώρα μας διαθέτει την υποδομή, τους παρόχους που έχουν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και το σημαντικότερο καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων