Βρέθηκε εκπληκτικό φάρμακο που θεράπευσε πλήρως όλους τους ασθενείς με καρκίνο του εντέρου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Βρέθηκε εκπληκτικό φάρμακο που θεράπευσε πλήρως όλους τους ασθενείς με καρκίνο του εντέρου

Οι πρώτοι 24 ασθενείς έχουν παρακολουθηθεί μέχρι στιγμής για 26,3 μήνες κατά μέσο όρο.

medlabnews.gr iatrikanea 

Ένα φάρμακο ανοσοθεραπείας θα μπορούσε να απαλλάξει τους ασθενείς με καρκίνο του ορθού από την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία, αφού τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ήταν αποτελεσματικό στο 100% των περιπτώσεων.

Το Jemperli (ονομάζεται επίσης dotarlimab) από την GSK έδειξε «πρωτοφανή αποτελέσματα», είπε η εταιρεία, χωρίς στοιχεία ασθένειας σε όλους τους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία.

Όλοι όσοι έπαιρναν το φάρμακο είχαν τοπικά προχωρημένο καρκίνο του ορθού, μια μορφή καρκίνου του εντέρου, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) στο Σικάγο.

Το Jemperli είναι ήδη εγκεκριμένο στο NHS για γυναίκες με ορισμένους τύπους προχωρημένου ή υποτροπιάζοντος καρκίνου της μήτρας.

Τα δεδομένα που δεν δείχνουν καμία ένδειξη νόσου σε 42 ασθενείς είναι αξιοσημείωτα

Τα δεδομένα έδειξαν ότι και οι 42 ασθενείς σε μια δοκιμή που διεξήχθη από το Memorial Sloan Kettering Cancer Center στις ΗΠΑ είχαν πλήρη ανταπόκριση στη θεραπεία, χωρίς ενδείξεις όγκων στις σαρώσεις.

Οι πρώτοι 24 ασθενείς έχουν παρακολουθηθεί μέχρι στιγμής για 26,3 μήνες κατά μέσο όρο.

Μελέτες δείχνουν ότι ο καρκίνος του ορθού (dMMR) ευθύνεται για το 5-10% όλων των καρκίνων του ορθού.

Ο Hesham Abdullah, ανώτερος αντιπρόεδρος της GSK, δήλωσε: «Τα δεδομένα που δεν δείχνουν καμία ένδειξη ασθένειας σε 42 ασθενείς είναι αξιοσημείωτα.

«Αυτά τα αποτελέσματα μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση των δυνατοτήτων του dotarlimab σε αυτό το θεραπευτικό περιβάλλον για ασθενείς με τοπικά προχωρημένο καρκίνο του ορθού dMMR.

«Ανυπομονούμε να αξιολογήσουμε το dotarlimab σε ορισμένους καρκίνους του παχέος εντέρου στις συνεχιζόμενες μελέτες εγγραφής AZUR-1 και AZUR-2».

Το τρέχον πρότυπο περίθαλψης για ασθενείς με αυτόν τον τύπο καρκίνου είναι η χημειοθεραπεία συν ακτινοβολία, ακολουθούμενη από χειρουργική επέμβαση.

Ο Andrea Cercek, κύριος ερευνητής για τη μελέτη φάσης ΙΙ, είπε ότι η νέα θεραπεία έδειξε «διαρκή πλήρη υποχώρηση του όγκου χωρίς την ανάγκη θεραπείας που αλλάζει τη ζωή», όπως η χημειοθεραπεία και η χειρουργική επέμβαση.

Και πρόσθεσε: «Ως κλινικός ιατρός, έχω δει από πρώτο χέρι την εξουθενωτική επίδραση της καθιερωμένης θεραπείας του καρκίνου του ορθού dMMR και είμαι ενθουσιασμένη με τις δυνατότητες του dotarlimab σε αυτούς τους ασθενείς».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων